Погорєлова хочуть зняти з виборів

Ужгородська виборча комісія намагається зняти Віктора Погорєлова з виборів мера

Погорєлова хочуть зняти з виборів

У понеділок на своєму засіданні комісія винесла попередження кандидату в мери. Ще одне попередження тягне за собою зняття з виборів. За останній місяць остаточно стало зрозуміло, що саме Погорєлов є лідером виборчих перегонів, і експерти неодноразово наголошували на небезпеці його зняття з виборів.
 
Розуміє неминучість поразки від Погорєлова і сам Ратушняк – адже скаргу подавали наближені до нього люди. Людина з середовища Партії регіонів поділилася з редакцією "Місцевого часу" інформацією зсередини структури. Зрозуміло, що інформація є неперевіреною, однак події, що розгорнулись, підтверджують її. Тому ми публікуємо ці матеріали із застереженням. При цьому запрошуємо всіх політиків, які мають відношення до виборів, озвучити свою позицію, підтвердивши чи спростувавши наші припущення.

СХЕМА

Схема виглядає простою. Керує всім заступник "губернатора" Віктор Феєр. У Ратушняка він був головою земельної комісії, тож міцно зав'язаний на ньому. Саме йому приписують вплив на "губернатора" Ледиду, щоб той допоміг Ратушняку перемогти. Зрозумівши по соціології, що шанси на виборах малі, Ратушняк із Феєром пішли ва-банк і через своїх людей у ТВК організовують зняття Погорєлова.

МОТИВИ

У Ратушняка мотив простий і зрозумілий – залишитись мером і зберегти свої активи.

Феєр розраховує стати секретарем міської ради. Завдяки фракції Партії регіонів він сподівається контролювати Ратушняка. Однак такі сподівання виглядають наївними. У 2006 році вже була подібна ситуація – коли Ратушняк пробував заручитись підтримкою Блоку Тимошенко. Тоді всі пророкували керівникові бютівського штабу Павлу Федаці посаду секретаря міської ради. Однак Ратушняк виявився хитрішим за всіх, і секретарем Федака так і не став.

Серед регіоналів також ширяться чутки, що Ратушняк пообіцяв: хай вони допоможуть зняти Погорєлова – тоді він сам теж зніметься, і мером стане їхній кандидат Приходько. Залишається тільки дивуватися, хто міг повірити в таку обіцянку Ратушняка, який є майстром політичної інтриги. Скидається на те, що він просто "розводить" регіоналів.

Логіку Ледиди зрозуміти важче. В можливість перемоги Приходька люди не вірять. Незрозуміло, яким чином Ледида пояснить у Києві, що він фактично "злив" Ужгород, висунувши завідомо непрохідного кандидата. "Губернатор" усвідомлює складність ситуації, однак виявився заручником обіцянки, даної Феєру, і вимушений працювати на Ратушняка. Хоч усім зрозуміло, що рано чи пізно будь-який союз із Ратушняком закінчується конфліктом.

Перед цим Ледида вже заблокував через суд можливість почати свою кампанію іншому рейтинговому кандидату – Павлу Чучці. Знімати з виборів ще й Погорєлова заради Ратушняка чи Приходька – це вже буде занадто. У Києві можуть не зрозуміти такої самодіяльності "губернатора". Тим більше, що для перемоги "свого" потім доведеться зняти ще й Жолтані – вибори перетворяться на комедію зі зняттям всіх, лиш би виграв "свій".

ЩО ДАЛІ?

Але і Ратушняк, і Ледида загрались, тож цілком може вийти так, що обдурять самі себе. Вони не розуміють, наскільки негативно сприймають Ратушняка ужгородці. Останні соціологічні дослідження показують, що в разі зняття Погорєлова Ратушняк все рівно не має жодних шансів. Люди готові голосувати за будь-кого, лиш би забрати Ратушняка з мерії. Тому в цьому випадку мером стане той же Жолтані. Навіть коли залишаться тільки Жолтані і Приходько, то Приходько не виграє, бо пізно почав кампанію і не є достатньо зрозумілий виборцям.

Проте в кризовій ситуації, у якій опинився Ратушняк, аналітикою ніхто не займається – вони просто роблять щось, щоб лише робити, без огляду на наслідки чи користь.

КИЇВ

У ці ігри Ратушняк і Феєр граються до того часу, поки  про них не знає Київ. Позиція регіоналів на виборах мерів відома: там, де нема можливості перемогти кандидату-регіоналу, вони підтримують найрейтинговішого кандидата. У випадку Ужгорода це Погорєлов. Він ніколи не брав участі в політичних конфліктах, тому повністю задовольняє Київ. Ужгород для Києва не принциповий, тому ніхто не дозволить розгорнутися скандалу зі зняттям з виборів основного кандидата в мери. Для Ледиди ця історія може виявитись останньою в кар'єрі "губернатора". У своєму "активі" він уже має обласну раду, яку він так і не зміг за півроку взяти під контроль. Не пройшла мимо Києва його незрозуміла війна з сільським головою Чучкою, яка продемонструвала дріб'язковість інтересів "губернатора". Вже тепер очевидно, що в новій обласній раді більшості він також не сформує. А якщо до цього додасться конфлікт зі зняттям лідера виборчих перегонів обласного центру на догоду Ратушняку, то це може стати останнім епізодом у політичній кар'єрі Ледиди.

Павло Білак, керівник Закарпатського аналітичного центру, аспірант Києво-Могилянської академії:

– Бажання Ратушняка зняти з виборів Погорєлова зрозуміле – адже на сьогодні Погорєлов на 10% обганяє чинного мера. Мені незрозуміла така дивна поведінка Ледиди. Адже Ратушняк ще рік тому на національному телеканалі ображав Януковича. Нема сумнівів, що рано чи пізно він знову почне критикувати президента – і відповідальність за це нестиме Ледида, який просуває його в мери. Набагато комфортнішим на посаді мера для обласної влади був би Погорєлов: він неконфліктна людина, яка не грається в політику і більше займається господарськими проблемами. Та й скандалів з ним точно не було б. Ледида міг би відзвітувати перед Києвом, що лояльна до них людина перемогла на виборах мера. Натомість він втягує Партію Регіонів у черговий скандал, який неодмінно матиме загальнодержавний розголос – а цього Києву тепер не потрібно: скандалів там і без Ужгорода вистачає.

Федір Шандор, кандидат соціологічних наук, керівник Карпатського центру полінгових досліджень:

– Вважаю, що в цій ситуацію ні Ледида, ні Віктор Феєр не підуть на те, щоб зняти найрейтинговішого кандидата з виборів. Зрозуміло, що чинний мер хотів би цього, однак в області ніхто не візьме на себе таку відповідальність. Все вирішуватимуть у Києві – і якщо й зніматимуть когось, то тільки після відмашки з центру. Для Києва пріоритетними є великі промислові міста. Заради Ужгорода вони навряд чи будуть знімати кандидатів, нагнітаючи черговий скандал. Скоріш за все, там просто чекатимуть, хто переможе – адже новий мер все одно буде співпрацювати як з центральною, так і з обласною владою.

14 жовтня 2010р.

Теги: Погорєлов, Ратушняк, Ледида, вибори

Коментарі

Виктор 2010-10-26 / 09:45:00
Для МИКОЛИ. Я сам біл на заседании ТВК как доверенное лицо. Єтикетки не на одном а на всех венках.
Ті считаешь Ужгород на уровне Киева. Єто ті наверное написал, что голови Твк подарили МЕРС, а теперь вот 20 штук. Глупость полная.
НЕ тот уровень Ужгорода, что бі платить такие деньги. Может поговорим о том, сколько заплатили Щадею, что свои яйца кидает в друю сторону.

Я все еще в Демократии... 2010-10-18 / 16:19:00
Все тут кричащие - вы на выборы придете? Проголосуете? Или коментами ограничитесь?
Самодур и самогреб Качек с газетных полос всех вас разводит, пол-Ужгорода пригреб за фантики, писак, которые его прессконференции дословно, без знаков препинания, в прессе подают, прикармливает, вас, Ужгородцев, простым языком разводит - а вы орете, "наш мэр, наш мэр"...... Не стыдно?
Что сделал-то? Проспект Победы отремонтировал? Да нет, не Проспект, часть его, метров 400-500..... И вдруг - памятник ЕМУ, Голове городскому! За что? За то, что за пять лет каденции единственный раз о горожанах задумался? О ГОРОДЕ, ключи от которого ему вручили УЖГОРОДЦЫ??? За то, что зарплату свою в кой-то веки оправдал??? Часы на Проспекте поставил? За чей счет-то? То ли за бюджетный, то ли за свой, то ли, за счет "Народной партии" (я тоже в шоке был, когда их билборд на Шахте заметил... Оказывается, часы они влупили.....)
А вам что он всем дал? Лифты работают?: Вода есть? Мусор вывозят? Собаки перестали нападать на прохожих? ЖРЭРы подъезды отремонтировали? Уличное освещение включили? Дороги стали лучше?
Ааааа, Проспект-2 строим.... И кому он нужен? 500 метров по Легоцкого? Там что, пешеходная зона сложилась исторически? Или дорога с чем-то стратегическим связана? Нет, конечно. Как был край света, так им и останется. Просто больше в Ужгороде, для предвыборной шумихи ничего широкого и коротенького для проэкта проспекта не осталось, чтоб с минимальными затратами списать максимум денег наших с вами и себя, родного, пропиарить.
Кстати, когда вы в последний раз видели свою зарплату? Или - помощь на ребенка? В конце августа? Так и не ждите до середины ноября! Местный бюджет занят, выборы у Батьки. Или кто-то не в курсе, что соцпомощь и бюджетные зарплаты из МЕСТНОЙ казны распределяются? Сопоставили? Вот то то же...
Думайте, УЖГОРОДЦЫ, думайте... Мэр, рада, исполком... Кто что вам хорошего сделал? Возможно правы некоторые, которые призывают новые лица, непропитые деньгами и корыстью во власть вводить?
А про ТВК - так правда это. На все максимум процентов. Такой зашуганой, некомпетентной и беспомощной комисии в Ужгороде еще не было! Как очевидец утверждаю.
Вроде все цензурные слова уже выдал. Эмоции придержу, дабы не провоцировать борзопишущюю РАТЬ...
За сим удаляюсь.
Не обещаю, что не вернусь...

Миколі 2010-10-17 / 15:29:00

Микола, 17.10.2010 12:40 Що зробило ТВК-щоб членам їх ставити на по- мешкання вінки та хрести! А вінки придбали у Мукачеві.Скільки злоби,щоб таке робити,який рівень тої партії? ---------------------------------------------------- В том то и дело что они ничего толком и не смогли сделать! Денег взяли у Раты и что толку? Членов ТВК Рата разводит классически как по учебникам психологии как овец в стаде. Общий страх перед предоставленым им общим "врагом" Погореловым должен обьединить их в напуганное стадо которое должно слушатся своего пастуха и кормильца.. в данном случае Рату и выполнять все его команды. Неужели члены ТВК не понимают элементарных вещей, что если суд ночью перед этим снял предупреждение с Погорелова то какой ему смысл после решения суда на другой раскидывать венки и настраивать против себя людей???... А вот кому не понравилось это решение суда и кто бьется в истерике так это Ратушняку, который и денег потратил на эту аферу в ТВК, и толку ноль от этого жидка Шолохмана которому в отличии от других членов дал 20штук за разводку наивных. И вообще кто из нормальных вменяемых людей поверит в то что на одном венке случайно забылась Мукачевская бирка магазина?... Да это полный развод я бы даже сказал под*****чик Раты с намеком вмешать сюда и Балогу.

Микола 2010-10-17 / 12:40:00
Що зробило ТВК-щоб членам їх ставити на по-
мешкання вінки та хрести! А вінки придбали у Мукачеві.Скільки злоби,щоб таке робити,який
рівень тої партії?

До Ужгородця 2010-10-16 / 13:17:00
Ужгородець, 16.10.2010 11:34
Так ответа и нету куда Погорелов дел эти 21 лимон наших денег.
----------------------------------
Ужгородец Химинец пишет, куда Погорелов дел какой-то 21 миллион ихних с Ратой денег...
Что за миллион... каких денег?... непонятно...
Так можно тупо отморожено написать всякую ерунду типа...
Куда Рата дел 210 миллионов?
Куда Химинец дел 50 миллионов?
Куда Пановы папа и сыночек дели 100 миллионов?...
и так далее в таком стиле...
Так что если пишеш то по конкретней пожалуйста что это за такой 21 мифический миллион, откуда???...
Поакуратней пиарить надо... поакуратней... :)))

Ужгородець 2010-10-16 / 11:34:00
Так ответа и нету куда Погорелов дел эти 21 лимон наших денег.

ТВК 2010-10-16 / 11:31:00
Доста прочитати, декларацію Погорелова, і мож спокуйно його зняти.

Рембо 8 2010-10-16 / 11:15:00
Вчора суд визнав невинність Погорєлова і скасував зауваження, винесені продажною ТВК.

ТВК 2010-10-16 / 11:03:00
Погорелова зняти, што два персти попішати.

Нитко не буде "маратися" з злодієм, што украв за раз 21 лимон уд Ужгорода.

Народу перед самими виборами розкажуть куда ділися оті гроші, тай ото лише єден случай.

Joseph the Robot 2010-10-15 / 16:03:00
Здувся Рата, остаточно виказав слабкість і невпевненість у собі. Тільки невдахи вдаються до таких способів, щоб виграти вибори.

Саша 2010-10-15 / 15:18:00
Прикол сезона: Ключевые претенденты на пост мэра Ужгорода по версии газеты “Дело” шутка или ... ?
/ http://ua-time.com.ua/2010/10/15/kljuchevye-pretendenty-na-post-mehra-uzhhorod-po-versyy-hazety-delo/

Дід Панас 2010-10-15 / 15:00:00
А мені що? Від того, що мером стане Погорєлов, мені гірше не стане. Просто бісять деякі політики наші, які б"ють себе в груди, що вони стовідсотково виграють вибори, а потім виявляється, що вони так брудно грають проти своїх опонентів.

2 Дід Панас 2010-10-15 / 14:22:00
То змиріться і тихенько чекайте...)))

Дід Панас 2010-10-15 / 14:10:00
Хотіти не шкідливо, шкідливо не хотіти. Кому вигідно знімати Погорєлова я думаю, очевидно для всіх. Чому це зробити не вдасться, є теж досить зрозумілим. Тому можна вже змиритися з перемогою Погорєлова.

депутат 2010-10-15 / 13:49:00
За всією цією брудною історією стоїть відомий Аферист Феєр! Недосвідченого губернатора Ледиду тупо розводять. Вся схема Феєра направлена на то щоб він став секретарем міської ради, а при якому мері Феєру до сраки! Цей афер як піявка присмокруеться до любої влади і перефарбовується як хамелеон.
Рата розуміючи що без влади йому мера не бачити як своїх вух через Феєра передає бабло Ледиді, при передачі згідно схеми ділення Феєр дістає свої законні 10% відкату за те що задурив неокріпший до махінацій мозок Ледиди і умовив його підтримати Рату.
На посаді секретаря міськради Феєр планує за допомогою Ледиди контролювати і керувати міським головою (не залежно від того хто ним стане) в своїх хабарницьких корупційних схемах.
Так що весь режиссер цього спектаклю Вітя Феєр, а Ледида несвідомо виконує другорядну роль громо відвіда...

Янко 2010-10-15 / 12:51:00
Весело все это читается:) Нас имеют, а мы смеемся. туповатые все же ужгородцы! Столько раз в одно дерьмо даже дурная курица не станет! И ведь не нашлось ни одного патриота - активста из всех п....лов, защитников Ужгородцев, чтобы запустить общественное движение на защиту от произвола экс меров. Все мы любим наш городишко платонически, а нас имеют по настоящему:)

2010-10-15 / 11:31:00
анонім, 14.10.2010 20:40
Всем кто интересуется политикой в Ужгороде известно что Ратушняк через своего подельника Витю Феера который сидит на ушах у Ледиды передал ему 300.000 доларов. О чем с пьяну проболтнулся угадайте кто? :)
Ледида у которого еще недавно до назначения на посаду гулял ветер в карманах сразу купил себе джип Ренж Ровер.
Все то бы ничего удивительного, Но...
Ледида губернатор и представитель партии власти, а партия власти ВООБЩЕ не имеет права не выставлять своего кандидата!
Вот тут то он от жадности и неопытности просто лоханулся.
Имея у себя под боком подчиненного чиновника с опытом работы и уже бывшего мером Погорелова, бывшего кучмиста который никогда не конфликтовал свластью, русскоговорящего, связанного поддержкой 2004 году Януковича совершил фатальную ошибку уволив и не поддержав не веря что Погорелова сможет поддержать помаранчевый избиратель который составляет подавляющее большинство в Ужгороде.
Деньги от Раты это зер гуд! Но не в такой ответственный момент...
Все равно партия власти обязана иметь своего кандидата, сколько бы решению городской ПР не сопротивлялся Ледида, партия регионов под давлением с Киева вынуждена была выдвинуть своего кандидата, им стал Володя Приходько нормальный парень, но которого в городе просто не видят и не знают. А выборы на носу. Теперь получается класический цуцванг!
Приходько мером не станет, губернатор не оправдает доверие Президента и получит по шапке, а может и уволить, вот тогда будет попадалово. :)
Ледиде поддерживать Рату все равно что соорудить себе виселицу... Вопрос только времени когда Рата начнет мочить губернатора лично! Януковича уже обливал помоями, обольет и губернатора!
Даже если бабло кое-кому затмило мозг все равно если снять Погорелова появляется Чучка-мер, а если и дальше через суд снять Чучку, тут как тут Коля Жолтани со своими бабушками и циганями. Прийдется снимать и Жолтани, вот только тогда появляется шанс заиметь своего мера!.... Но опять не Рату а Приходька! Да и никогда в истории небыло случая чтоб сняли трех!!! кандидатов в меры...
Весь фокус заключается в том что у Раты КОЛЛОСАЛЬНО НЕГАТИВНЫЙ рейтинг, и в такой ситуации люди готовы выбрать даже Мясковскую у которой позитивный рейтинг равен нулю, но и негативный ноль! А у Раты негативный стремится к 70%. Тоесть около 70% избирателей НИКОГДА не проголосуют за Рату пока будет хоть один конкурент, пусть даже юный студент или активная бабушка!
Так что пилите гири Шура... пилите...
---------------------------------------------------------------------
Сюда стоит добавить то что за вынесение Погорелову предупреждения Рата заплатил каждому из 12 проголосовавших ПРОДАЖНЫХ членов ТВК по 2500 Евро новыми купюрами!!! (инфа от членов комисии)
Во такие вот дела.....

Беня 2010-10-15 / 09:33:00
Аноним все правильно написал. Весь этот цирк - это самодеятельность Ледиды, направленная на то, что Рата остался мэром еще на один срок. Только вот Ледида не учитывает что 1) Рата его кинет; 2) в Киеве этим недовольны; 3) выиграть может не Рата. Получаются замечательные расклады: для Киева выгоден и удобен Погорелов, но местные князьки от ПР вставляют ему палки в колеса. Думаю, что исход очевиден - центр не дает снять Погорелова и снимает Ледиду, если тот продолжает выпендриваться.

социолог 2010-10-15 / 09:29:00
Пелин - это преподаватель УжНУ, серъезный социолог, заканчивал в свое время московский вуз. На этом сайте есть интервью с ним.

допитливий 2010-10-15 / 08:55:00
а хто такий Пелін? Що воно за одне і звідки взялось?
Зараз стільки цих "політологів" завелось.
Мабуть теж себе буду називати політологом. Модно.

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини