Ратушняк і Жолтані борються за друге місце

Лідером перегонів залишається Віктор Погорєлов. Натомість Ратушняка може наздогнати Жолтані.

Ратушняк і Жолтані борються за друге місце

В понеділок всі провідні експерти краю зібрались, щоб розповісти про остаточні результати досліджень громадської думки напередодні виборів мера Ужгорода.. В прес-центрі готелю "Унгварський" з журналістами спілкувались кандидат соціологічних наук, керівник Карпатського центру полінгових досліджень Федір Шандор, доктор історичних наук, професор УжНУ Сергій Федака, доцент кафедри соціології УжНУ Олександр Пелін, керівник Закарпатського аналітичного центру, аспірант Києво-Могилянської академії Павло Білак та київський політолог, координатор всеукраїнського проекту MESTNYE.COM Павло Карайченцев.

МЕР

Кандидат соціологічних наук Федір Шандор оприлюднив остаточні результати останніх соціологічних опитувань. Лідером мерських перегонів залишається Віктор Погорєлов – його підтримують 27,8% ужгородців. На 10 % від нього відстає Сергій Ратушняк – у нього 17,1%. Рейтинг Миколи Жолтані – 8,1%, Володимира Приходько – 6,6%. Доцент кафедри соціології УжНУ Олександр Пелін повідомив, що його результати соцопитувань також збігаються з  даними Федора Шандора: лідером з 27% залишається Погорєлов, на 10% від нього відстає Ратушняк. Соціолог також відзначив мотивацію, з якою ужгородці обирають свого кандидата: він повинен бути господарник і вирішувати комунальні проблеми. Саме цим пояснюєтсья високий результат Погорєлова  – адже він асоціюється саме з цим образом.

Київський політолог Павло Карайченцев розповів, що за три тижні, які залишились до виборів, ситуація змінитись не встигне. Тому головною інтригою є питання, чи зможе Жолтані наздогнати Ратушняка і потіснити його з другого місця. Також інтригою є те, чи вдастся лідеру рейтингу Віктора Погорєлова дійти до кінця виборів. Вдастся – він стає мером. У випадку зняття Погорєлова вибори виграє Жолтані – настільки великий антирейтинг у діючого мера – переконаний київський експерт.

Доктор наук, професор УжНУ Сергій Федака окремо зупинився на сприйнятті ужгородцями політичних перепитій навколо виборів.

Керівник Закарпатського аналітичного центру Павло Білак відмітив, що Ратушняка не висунула жодна серйозна політична сила, тож на вибори теперішній мер йде від ПППУ – маловідомої партії, до якої він раніше не мав жодного відношення і яка належить одеському бізнесмену.

Віктор Погорєлов і його команда йде на вибори з партією "ЕКО-25", яку він очолює вже 5 років. Екологічна тема і віддаленість від політики "ЕКО-25" співпадає з господарським іміджем самого Погорєлова. Проте скарги, направлені проти нього в виборчу комісію опонентами, свідчать, що проти нього може бути застосований сценарій зняття з виборів.

Микола Жолтані на цих виборах впевнено займає третє місце і він його заслужив, вважає Білак: "Жолтані зацікавлений набрати якомога більше голосів – це плюс для його подальшої карєри. Також він мерською кампанією підтягує рейтингсвого списку – адже лише потрапивши у міську раду він має шанс конвертувати свій теперішній рейтинг у реальну політичну вагу".

Також експерт відмітив якісну і професійну кампанію Володимра Приходька: "Він пропонує багато нових речей. Його кампанія з презентації концепцій розвитку мала б успіх в Європі чи США, однак ужгородці переймаються більш приземленими комунальними проблемами".  
     
РАДА

Керівник Карпатського центру полінгових досліджень Федір Шандор ознайомив присутніх і з рейтингом партій до Ужгородської міської ради. Перше місце в обласному центрі залишається за партією "Батьківщина". Поруч з старими партіями, в міську раду потраплять і нові сили – це партія "ЕКО-25" і партія "Удар" Віталія Кличка. 

Високий рейтинг "ЕКО-25" пояснюється тим, що по списку цієї партії в міську раду йде команда Віктора Погорєлова – тож частина його рейтингу передається і списку партії "ЕКО-25" до міської ради. Прохідний рейтинг "УДАРу" Віталія Кличка Федір Шандор пояснює тим, що навколо партії обєднались представники різних молодіжних організацій Ужгорода, а першим номером "УДАРу" в міську раду йде популярний молодіжний лідер, 30-річний вчитель ЗОШ №19 Ростислав Буланов. 

Загалом експерти відзначили, що за три тижні, які залишились до виборів, очікувати якихось змін чи сенсацій не доводиться і ситуація з прихильністю виборців до партій чи кандидатів суттєво не зміниться.

 

1. За кого б ви проголосували на виборах мера м. Ужгород?

Погорєлов
27,8%
Ратушняк
17,2%
Жолтані
8,1%
Приходько
6,6%
Мясковська
1,4%
Синишин
1,2%
Важко визначитися
23,2%
Проти всіх
14,5%

 
 
2. За яку партію ви б проголосували на виборах до Ужгородської міської ради?

Батьківщина
15,3%
Партія Регіонів
11,2%
ЕКО-25
8,7%
Єдиний центр
6,8%
ПППУ
5,6%
Фронт Змін
4,1%
"УДАР" Віталія Кличка
3,9%
Молодіжна партія
3,2%
Важко відповісти
28,6%
Проти всіх
12,6%

 

Василь Бойко

13 жовтня 2010р.

Теги: Вибори, Ратушняк, Погорєлов, голосування

Коментарі

А я - в партии Демократия.... 2010-10-18 / 16:14:00
Все тут кричащие - вы на выборы придете? Проголосуете? Или коментами ограничитесь?
Самодур и самогреб Качек с газетных полос всех вас разводит, пол-Ужгорода пригреб за фантики, писак, которые его прессконференции дословно, без знаков препинания, в прессе подают, прикармливает, вас, Ужгородцев, простым языком разводит - а вы орете, "наш мэр, наш мэр"...... Не стыдно?
Что сделал-то? Проспект Победы отремонтировал? Да нет, не Проспект, часть его, метров 400-500..... И вдруг - памятник ЕМУ, Голове городскому! За что? За то, что за пять лет каденции единственный раз о горожанах задумался? О ГОРОДЕ, ключи от которого ему вручили УЖГОРОДЦЫ??? За то, что зарплату свою в кой-то веки оправдал??? Часы на Проспекте поставил? За чей счет-то? То ли за бюджетный, то ли за свой, то ли, за счет "Народной партии" (я тоже в шоке был, когда их билборд на Шахте заметил... Оказывается, часы они влупили.....)
А вам что он всем дал? Лифты работают?: Вода есть? Мусор вывозят? Собаки перестали нападать на прохожих? ЖРЭРы подъезды отремонтировали? Уличное освещение включили? Дороги стали лучше?
Ааааа, Проспект-2 строим.... И кому он нужен? 500 метров по Легоцкого? Там что, пешеходная зона сложилась исторически? Или дорога с чем-то стратегическим связана? Нет, конечно. Как был край света, так им и останется. Просто больше в Ужгороде, для предвыборной шумихи ничего широкого и коротенького для проэкта проспекта не осталось, чтоб с минимальными затратами списать максимум денег наших с вами и себя, родного, пропиарить.
Кстати, когда вы в последний раз видели свою зарплату? Или - помощь на ребенка? В конце августа? Так и не ждите до середины ноября! Местный бюджет занят, выборы у Батьки. Или кто-то не в курсе, что соцпомощь и бюджетные зарплаты из МЕСТНОЙ казны распределяются? Сопоставили? Вот то то же...
Думайте, УЖГОРОДЦЫ, думайте... Мэр, рада, исполком... Кто что вам хорошего сделал? Возможно правы некоторые, которые призывают новые лица, непропитые властью и корыстью во власть вводить?
А про ТВК - так правда это. На все максимум процентов. Такой зашуганой, некомпетентной и беспомощной комисии в Ужгороде еще не было! Как очевидец утверждаю.
Вроде все цензурные слова уже выдал. Эмоции придержу, дабы не провоцировать борзопишущюю РАТЬ...
За сим удаляюсь.
Не обещаю, что не вернусь...

Бендер Родрігез 2010-10-18 / 11:56:00
Алекс, ПППУ уже рік як очолює одеський бізнесмен. Партію він купив у Кінаха за 300 тис. під вибори у Одесі, а в інших регіонах "здає" партію за гроші, тим хто більше заплатить.

До Алекса і анфиса, 2010-10-17 / 12:07:00
Химинець не нервуй так, а заспокійся і просто чекай 31 жовтня. Там все побачиш на власні очі :)))

Алекс 2010-10-17 / 10:36:00
Да... Федю понесло, это ж надо так хорошо отрабатывать бабки! Как он после выборов будет людям смотреть в глаза? Маловідома ПППУ і всім відома ЕКО-25? Люди, ви хворі? Якщо маловідому очолює Кінах, то чи може хтось пригадати лідера "розводняка" ЕКО-25? В міськраду проходить ЕКО-25, УДАР, МПУ..... Невже "Сильна Україна" Тігіпка в Ужгороді не має навіть 3-х відсотків??? Таке враження, що ці рейтинги Шандор малював на коліні за 5-ть хвилин до оголошення.

анфиса 2010-10-17 / 10:22:00
Достаточно интересные социолигические данные.Какой же дурак будет дважды наступать на грабли? Мы же жили при прежнем мэре и еще что-то да помнится. Не верю, что кто-то без дополнительных стимулов будет голосовать за того, кто как предполагается сейчас ,на первом месте.

*** 2010-10-16 / 21:03:00
Харизма тоже дело не последнее. Сейчас проезжала по проспекту, взгляд остановился на изображении Сергея Николаевича (ещё недавно там красовалась госпожа Конар), а с обратной стороны-она, словно прислонились друг к другу спиной. Смотрится обалденно.Отбросив политические подоплеки, просто красивая пара.

Дааа... 2010-10-16 / 12:18:00
Я теж підтримую автора цього -"Люди, Вы когда начнёта головой думать.Буланова в депутаты? Ему в КВН играть и свадьбы организовавать..Что он знает в муниципальном развитии, привлечении инвестиций, развитии инфраструктуры города?"...

Joseph the Robot 2010-10-15 / 17:26:00
Погорєлов дивує. Постав як фенікс з політичного попелу. Молодець, грамотно організував кампанію, обрав правильні методи + Рата як може допомагає своїми ідіотськими проектами :-)
1 листопада в міста буде новий-старий мер.

Кот-Бергамот 2010-10-15 / 17:21:00
То lvwl: Дякуємо тобі, капітане очевидність! Він зараз наш мер, але вже скоро ним не буде.

lvlw 2010-10-15 / 15:40:00
Ратушняк наш мер

Китайський льотчик 2010-10-15 / 14:14:00
Власне, те що ці результати є близькими до реальності, підтверджується ще й тим, що це визнав і сам Ратушняк. Якби він був переконаний у власній перемозі і вважав ці результати брехнею, він би не намагався руками ТВК зняти з виборів Погорєлова. Рата сам знає, що програє, тому вдається вже до таких неджентельменських способів боротьби.

Dude 2010-10-15 / 10:29:00
Якщо опитування відображають таку перевагу Погорєлова, то треба дати йому шанс. Рата був мером тричі, і дивлячись зараз на місто, можна сказати, що ні фіга хорошого він для Ужгорода на зробив.

Пиво Бобул 2010-10-15 / 10:01:00
Погорєлова підтримали київські регіонали, а тому Ледиді ліпше не робити зайвих тілорухів, бо миттю вилетить з тепленького губернаторського крісла.

2010-10-15 / 09:59:00
Щадей з Погорєловим не за бабки, а тому, що обидва проти Рати. Рата - просто миротворець - навіть колишніх ворогів змусив об"єднатися проти себе :-)

Китайський льотчик 2010-10-15 / 09:43:00
Ні в 2006, ні раніше Ужгород не виглядав так погано як зараз. І це при тому, що фінансові можливості міста зараз набагато вище, ніж в минулому. Тому Рату однозначно треба виганяти. Кого обрати - інше питання.

Беня 2010-10-15 / 09:41:00
Японец, не все так плохо было в 2006 году как сейчас. Просто тогда народ повелся в очередной раз на крутого Рату. Ну есть у человека харизма, ну привлекательней он, чем Погорелов, но это же не повод раз за разом избирать Рату мэром. Мэр должен еще и делом заниматься, а не только демонстрировать свою крутость.

проспект 2010-10-14 / 21:21:00
Рата наехал на Конарку - она оказалось мешает его дружку-мажоритарщику "Трактору"-Прозору Жене.

Сегодня лично наблюдал как ее борды снимали и вешали Ратыны.

А Прозор вообща грозился , если не снимется, то утопит в Уже.

колян 2010-10-14 / 20:51:00
я вам за гроші, а кажуть Щадею дали 10000 штук баксів і гроші на газету, не такоє напишу

МКАД 2010-10-14 / 20:50:00
Ферко і політологи,Щадей в мають ужгородців за бидло, впарюють їм намальовані в Мукачеві, з потолка взяті проценти

Японець 2010-10-14 / 20:09:00
Правий китайський льотчик маємо ситуацію, коли в 2006 році Погорелов всіх задовбав, то вибрали Рату, бачимо чим все закінчилося.
Так виберемо Вітю, будемо жаліти що вибрали, буде бардак, бо він слова свого не має вже давно - СДПУ, Балога, і т.д.

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини