Збірні вулиць закарпатської Сторожниці організували футбольний турнір

Сказати, що сторожницький футбол у занепаді, значить нічого не сказати. Колись грізна сторожницька команда наводила жах на кращі команди області. Тут зазнавали поразки команди Хуста, Берегова, Мукачева, Сваляви, Виноградова, Тячева, Рахова. (Саме з команди Сторожниці отримав путівку у професійний футбол гравець «Говерли» Ужгород та «Авангард» Рівне, головний редактор газети «Спорт тайм» Степан Селменський). Тут завжди було багато цікавих місцевих футболістів. А як тут вболівали! У якому порядку тримав стадіон Тібор-бачі! Хоч тоді, 35-45 років тому, Сторожниця була звичайним, але амбітним селом.

Збірні вулиць закарпатської Сторожниці організували футбольний турнір

Сьогодні це одне з найбагатших сіл області, а команда "Слован-Йовря" плететься в хвості турнірної таблиці і є найвірогіднішим кандидатом на пониження в класі. Наступного сезону сторожницька команда, скоріше за все, виступатиме в другій лізі районного чемпіонату (!!!) Шановні, ну не буває так, що там, де живуть небідні люди, які притому люблять футбол і самі займаються спортом, не хотіли б допомогти своїй сільській команді. Це нонсенс. Мабуть,сільській раді команда байдужа, а хорошого організатора в селі нема. Нікому організувати роботу. Якщо ще врахувати, що стадіон Сторожниці – це місце, де "закопано" немалі бюджетні кошти (закопані тому, що їх не видно ніде – ні на трибунах, ні на футбольному полі, ні на огорожі), то висновок напрошується сам по собі – футбол як гра тут нікого не цікавить.

Саме тому футбольний турнір, який організували не байдужі до футболу люди, викликав зацікавленість. Депутати райради Олександр Шевчук, Михайло Лаба, кандидат у депутати райради Юрій Кузьма провели кубок Сторожниці. Планувалося, що в кубку візьмуть участь вісім команд, але деякі депутати села не могли не відзначитися. Пообіцявши виставити команди своїх вулиць, в останню мить вони побачили політичний підтекст і заблокували виступи цих команд (мабуть, у тому, що сільська команда у зоні вильоту в нижчу лігу вони теж бачать політичний підтекст?). Та все ж заявки подали чотири команди – збірні вулиць Гагаріна й Тарнівецької, збірна юнаків села, а також збірна, за яку виступали тільки гравці на прізвище Готра. На урочистому відкритті турніру був присутній заступник голови ФСТ "Динамо" України у Закарпатській області Михайло Пантьо.

У першому поєдинку підопічні Василя Хамника (вул. Гагаріна) переграли збірну "Готри" 4:0. У свою чергу "Готра" переміг юнацьку збірну 1:0, а юнаки розійшлися миром 0:0 із збірною вулиці Тарнівецької, яку готував до турніру Степан Огразанський. Потім тарнівчани перемогли фаворита турніру – збірну вулиці Гагаріна 2:1, але не змогли переграти збірну "Готри" 0:0. Натомість гагарінці переграли збірну юнаків 5:0 і посіли перше місце. Відставши на очко, другу сходинку зайняла команда Тарнівецької вулиці. Трійку призерів замкнула збірна команда "Готри". Схвальні відгуки отримав виступ юнацької збірної. Тут хорошу гру продемонстрували Оскар Шубелко, Віктор Шуста, Микола Куцик, Віктор Павлик, Василь Старук, Мирослав Куруц, Владислав Ставинський, Василь Шаркадій, Володимир Ільницький, але відсутність досвіду завадила юним футболістам зійти на п'єдестал пошани. Щодо переможця турніру, то, не дивлячись на поразку від Тарнівецької вулиці, збірна вул. Гагаріна була кращою. Команда забила найбільше голів, набрала найбільшу кількість очок. Провідними гравцями були Костик, Шелепець, Савко, Куцик, Алексєєвич, Васильєв, Зизич, Шутяк, Риган, Годьо. Цікавий склад команди виставила збірна "Готри": Віктор Готра, Едуард Готра, Василь Готра, Артур Готра, Михайло Михайлович Готра, Михайло Миколайович Готра, Володимир Готра, Василь Володимирович Готра, Олександр Готра. У збірної Тарнівецької вулиці слід відмітити граючого тренера Степана Степановича Огразанського, а також Степана Йосиповича Огразанського, Івана Павелка, Йосипа Шикулу, Олександра Тарасенка та інших. Найкрасивіший гол турніру, на думку оргкомітету, забив Артур Готра, який примудрився після подачі кутового, стоячи спиною до воріт, п'яткою ввігнати м'яч у самісіньку "дев'ятку". Кращим бомбардиром турніру став Іван Савко, на рахунку якого 5 голів.

Переможець та призери нагороджені кубками, дипломами, а гравці – грамотами та цінними подарунками.

Великі ріки завжди розпочинають свій шлях із маленьких потічків. Можливо, із такого маленького турніру розпочне свій шлях до відродження сторожницький футбол. У всякому разі у це хочеться вірити.

Максим Степанов, "Спорт тайм"

13 жовтня 2010р.

Теги: Сторожниця, футбол, турнір, збірні

НОВИНИ: Спорт

13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
» Всі новини