Підбито підсумки розвитку Закарпаття за перший квартал

Розпорядженням голови облдержадміністрації затверджені підсумки соціально-економічного розвитку області за І квартал поточного року

Підбито підсумки розвитку Закарпаття за перший кварталУ розпорядженні йдеться про те, що в цей період зусилля органів місцевої виконавчої влади були спрямовані на економічне зростання і поліпшення життєвого рівня населення.

Зокрема, у промислововсті обсяги виробництва у порівнянні з відповідним періодом минулого року зросли на 10,2 відсотка. Збільшення виробництва досягнуто майже у всіх сферах промислової діяльності.

В аграрному секторі здійснено комплекс заходів з підготовки до весняно-польових робіт. У галузі тваринництва збільшилось виробництво м’яса, зросло поголів’я свиней, овець та кіз. Однак поголів’я великої рогатої худоби – зменшилось. Знизилось виробництво молока і яєць. Загалом в аграрному секторі на 2,6 відсотка допущено спад виробництва валової продукції тваринництва у всіх категоріях господарств.

Динамічного розвитку набуває туристично-рекреаційна сфера. Впродовж І кварталу розпочали роботу 9 нових об’єктів туристично-рекреаційного призначення, в стадії будівництва знаходяться ще 15, в тому числі 5 гірськолижних витягів.
Щодо надходження до бюджетів усіх рівнів, то вони зросли на 45% і склали понад 355 мільйонів гривень.

Разом з тим, на розвитку економіки області негативно позначаються проблеми структурних деформацій, зниження інвестиційної активності суб’єктів підприємництва, недостатнє використання наявних можливостей й ресурсів місцевими органами виконавчої влади. Наприклад, допущено спад виробництва промислової продукції в галузях, які працюють в основному на власній сировинній базі – добувній промисловості та промислововсті з виробництва деревини на виробів з неї, у містах Берегово та Чоп, Берегівському, Великоберезнянському, Мукачівському, Рахівському та Тячівському районах. Порівняно з січнем-березнем минулого року знизили обсяги виробництва понад 38 відсотків загальної кількості підприємств, зокрема дві третини – у Берегівському районі, 60 відсотків – у Великоберезнянському, кожне друге – у містах Хуст, Чоп, Перечинському і Тячівському районах, кожне третє – в Іршавському і Рахівському районах.

Хоча середньомісячна заробітна плата у лютому зросла порівняно з аналогічним періодом минулого року, та все ж на 16,8 відсотка є меншою за середній рівень в Україні. У цій галузі допущено ще один недолік – заборгованість з виплати заробітної плати (станом на 1 березня 2006 року) зросла. Найскладніша з цим ситуація у Іршавському, Воловецькому, Тячівському та Рахівському районах.

З огляду на це, вирішено визнати незадовільною роботу Іршавської, Перечинської, Рахівської та Тячівської райдержадміністрацій у питаннях соціально-економічного розвитку цих регіонів. Також визнати незадовільною роботу кількох управлінь облдержадміністрацій, а саме: головного управління праці та соціального захисту населення, управління у справах молоді та спорту, управління капітального будівництва. Роботу головного управління агропромислового розвитку визнано недостатньою.

Крім того, відповідним райдержадміністраціям та міськвиконкомам, за результатами підсумків, дано ряд доручень, аби виправити ситуацію, що склалася в районах області в тій чи іншій галузі.
Прес-служба Закарпатської ОДА
28 квітня 2006р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
» Всі новини