На Закарпатті угорців закликають не голосувати за українські партії, які «загрожують їхньому майбутньому»

Разом з листівками «КМКС» – Партії угорців України краєм продовжують поширюватися антиукраїнськість і неприхований угорський націоналізм.

Міклош Ковач - антиукраїнський "український" політик
Міклош Ковач - антиукраїнський "український" політик

Якщо хтось на Закарпатті хоче задатися питанням, де на Закарпатті мешкають українофобія і тліючий угорський ревізіонізм, йому варто , мабуть, в першу чергу завітати в офіс "КМКС" – Партії угорців України. Суть і харизму партійної політики в Україні, як відомо, визначають лідери. Політику KMKSZ визначає відсутність особистої харизми Міклоша Ковача – політика невиразного і в масштабах цілого Закарпаття практично непомітного, котрий, однак, надолужує в очах свого потенційного електорату радикальною проугорською риторикою.

Проугорською – не в розумінні користі для своїх угорських одноплемінників на Закарпатті. Бо якщо не мати на увазі перспективу відриву від України заселених угорцями закарпатських теренів, все, що робить пан Ковач, спрямоване на їх – угорців – ізоляцію і консервацію на нинішньому, аж ніяк не якісному рівні суспільно-культурного і матеріального буття. Все українське, від держави і до державної мови, для пана Ковача вороже. Досить лише згадати його часів президентських виборів – тобто річної давності – резонансні заяви, в яких Українську державу названо "ворожою фортецею". Кожного разу, в свій черговий "зоряний час", коли всіх українців, закарпатців і угорців зокрема починає затягувати політика, він пнеться зі шкіри, аби довести свою потрібність яскравими "патріотичними" заявами. Ковач-політик може бути затребуваний тільки тоді, коли закарпатські угорці дивитимуться виключно в бік сусідньої Угорщини. Якщо би вони стали повноцінною частиною українського суспільства – оволодівши українською мовою, отримавши доступ до загальноукраїнських учбових закладів і, відповідно, хорошу. добре оплачувану  роботу, політик Ковач мусів би зійти з політичної арени і перекваліфіковуватися на інші способи заробити на прожиття. І саме цього він боїться найбільше. А тому його основна мета – законсервувати закарпатських угорців в їх нинішній позаукраїнськості, ізолювати від українських впливів, перетворити, по суті, в те, від чого він їх на словах застерігає – в "кілька тисяч копачів та прибиральників, які матюкаються по-мадярськи на слов'янському Закарпатті".

Ви сумніваєтеся? Даремно. Ось свіжі одкровення від пана Міклоша, відображені в черговій підписаній ним листівці. Варто тільки мати на увазі. що в побуті, серед "своїх", висловлювання пана Ковача – ще різкіші, ще радикальніші. І якщо в даній листівці про українське говориться як про щось чуже, то в тих приватних розмовах для українського вже взагалі немає жодного місця...

Шановна_

Сподіваємось, що Ви і Ваша сім'я поділяєте наші погляди стосовно того, що особа угорської національності має голосувати за угорську партію і про це Ви маєте розповісти Вашим знайомим. Ми, члени Товариства угорської культури Закарпаття (КМКС), повинні пояснити людям, що кожен голос, відданий за українську партію та українського кандидата, послаблюють відстоювання інтересів угорців, загрожують нашому майбутньому,  ускладнюють життя кожного угорця.

Не можемо залишитись байдужими до тих угорців, які цього не розуміють. Маємо півтора місяці, аби переконати їх.

Прошу Вас взяти  участь у зборах, де буде обрано представників вашого міста для включення в виборчі списки. Завданням цих кандидатів буде переконати угорців, які ще вагаються. Кандидати, включені в виборчі списки, мають бути прихильниками угорської справи, і після виборів дисципліновано працювати як члени наших фракцій. Ці люди повинні бути авторитетними і їх авторитет має додавати нам рейтингу.

На початку жовтня стане відомо, які з партій будуть висувати своїх кандидатів. Це буде важкий період, тому що багато Ваших знайомих віддаватимуть свої голоси за українські партії і схилятимуть вас до цього.

Що б вам не казали, допоможіть нам пояснити нашим угорським співвітчизникам, що в той час коли вони віддають голоси, підносячи чиїсь амбіції, ми маємо будувати угорські школи, організувати Притисянський район та налагодити тісні зв'язки з Угорщиною.

У жовтні відзначимо День пам'яті революціонерів 1848-1849, 1956 років. Закарпатські угорці, давайте разом відстоювати свої інтереси, так як це робили наші попередники.

З повагою,

голова Ковач Міклош

Віктор Лендєл, для Закарпаття онлайн

02 жовтня 2010р.

Теги: Міклош Ковач, угорці

Коментарі

Tibor 2010-10-12 / 18:58:00
Повністю погоджуюсь, Ковач то є людиною для маргінальних угорців Закарпаття! Я за нього ніколи не проголосую, він є повним ізоляціоністом. Знаю його в вічі, дійсно дуже слабка в інтелектуальному і тим паче в культурологічному плані. Хай бере приклад з україннців, які проживають з угорцями, всі володіють угорською мовою, без всяких методик, які уже 20 років не вистачає "бідним" угорццям, які проживають на Закарпатті. Вони так хочуть знати українську, як я краковякк танцювати!

анонім 2010-10-10 / 11:52:00
Жолтаны ыз "Зыны" ыде в меры". Ыдеальный кандидат!

slatina 2010-10-08 / 22:51:00
Dorogie Zemljaki!
Ruszini,Ukrainci,Rumuni,Szlovaki, Zsidok,Cipcerek. SZaszok!
Jak bi Vsi snali ja inkoli duze hochu do domu ja u nas kazut.A koli i znaidu malinko chasu ta za veliki hrosi kupuju bilet na samoljot ta arenduju motor ta hasuju do domu tai na totij VIlnij UKraini
na Hganici vikormlenij Kurvas , ne Maskal zvidue
kudi jidete a taki zde hrosi ta jak ne das az nepuskaje, meni duze soromno ta sumlivo , chitatu pro tu huj.. nju so pisite.
Zrozumijte Zakarpatja nigda suha ne bilo Ukrainoju i ne bude. A toti Kurvi politiki bilo bi faino jak bi zrobili fanu dorohu iz Uzhoroda do Jsinja, B0 Chehi dorohu vze eden ras zrobili.
Vuklukaju Kovachiv, Baloh Ta druhu svolotu Eden raz u zitti butu ljudinoju a mi Zakarpatci
iz usjo svitu budte vpevneni vas pidtrumuemo.
Nam lis treba raz u rik abo dva doki zieme na chintar yaido ghirkvi ukodnomu seli buti. Tai ditjam tai onukam pokazatui nasu ridnu zemlju
tai ii krasi.

5252 2010-10-08 / 12:26:00
Вот и коснулись мы сути на 68-м комментарии !
Все мы в гособразовании Украина : венгры, украинцы, русские, татары, поляки и другие, независимо от национальной принадлежности, - находимся в большом дерьме! Лидируем разве-что в полностью неконтролируемом общественностью процессе пложения собственных доморощенных олигархов. Тут мы среди «чемпионов». А все остальное: економика, мораль, культура, экология, наука и технологии … и вместе с этим наша конкурентноспособность на международной арене, а соответственно и перспективы, - в полной жопе !
Конечно, если все так и будет продолжаться, но опыт говорит, на позитивные изменения надежды покаместь нет.
Вот и имеем результат, когда следует признать, поэтомуто Кнут- Istvan прав:

к огромному сожалению сейчас ……. «Нет таких партий, которые делают людям выгодные перспективы. Вот в чем проблема! И венгерские партии не исключение.»

Украина на 20-м году своего сущесатвования это просто не модерное государство, а какая-то тюрьма народов !
Которая, в конечном счете, пожирает свое же население, превратилась в импотента от творения, подобно СССР.

Поэтому, про какие выгодные перспективы может идти речь в таком положении !?

В этой ситуации венгры и Ковач в т.ч., впрочем как и все другие, только ищут преемлемый для себя выход. Если он кому-то не нравится, то надобы задаться для себя вопросом и впомнить украинского классика :
хіба ж ревуть воли як ясла повні !?!?
Авторы, подобные Віктор Лендєлу, такими публицистическими материалами только пудрят електорату мозги и отвлекают его от сути. Маса это хавает.
А вот, что обидно, так это то, что высоко квалифицированные специалисты как Пипаш, Иван и ко ведутся на это и «турбуються про добробут маленьких українців».

Кнут 2010-10-08 / 10:44:00
Ознайомився з автобіографією Жолтані! Сміявся довго: найбільшим досягненням у житті для себе той вважає те що " Був заступником голови піонерської дружини" та те Що закінчив Ужгородський кулінарний технікум. Мабуть там із Хазановим навчався, клоун!
Наскільки сьогоднішні кандидати мілко плавають. Жуть!!!

Кнут- Istvan, 2010-10-07 / 20:12:00
Отвечаю вопросом: а какие украинские партии обещают выгодные перспективы украинцам? Почему вы считаете, что для венгров они должны делать скидки?
Нет таких партий, которые делают людям выгодные перспективы. Вот в чем проблема! И венгерские партии не исключение.

Istvan 2010-10-07 / 13:10:00
Местный, Иван, Кнут & Co!
Єтот вопрос к вам!!

István 2010-10-07 / 12:47:00
Не получен ответ на вопрос: какие украинские партии обещают выгодные перспективы закарпатским венграм??

ember 2010-10-06 / 14:13:00
Na zhalj i my inogda "majemo to shcho majemo!"-:(

местный 2010-10-06 / 13:47:00
2ember ("Budut voprosy, zadavaj!") - да какие ж могут быть вопросы после твоих убийственных 4-х пунктов... а professija: "revoljutsioner" напомнило мне урок истории в далеком детстве - первое правительство Советской Украины, и каждый его член описывался парой слов. как щаз помню, мне просто вынесло мозг от словосочетания "профессиональный революционер" :) ох да, и комсорг с истфака туда же...

ember 2010-10-06 / 13:31:00
Mestnyj, on dlja menja nikakoj ne avtoritet. Vot jevo biografija iz ofitsialjnovo sajta KMKSZ: Kovács Miklós
1967-ben született Szürtében. Az ungvári magyar iskolában érettségizett. 1985-ben felvételt nyert az Ungvári Állami Egyetem történelem szakára, amelyet 1991-ben fejezett be. Tanulmányokat folytatott az ELTE politológia tanszékén, a "Századvég" politikai iskolában, valamint az Egyesült Államokban a "The Leadership lnstitute"-ban. Két alkalommal választották az Ungvári Járási Tanács képviselőjévé. 1996-tól a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke. 1998-tól 2002-ig az ukrán parlament képviselője. 2006-tól a Kárpátaljai Megyei Tanács képviselője.
A vot chevo ne prochtaejs v biografii:

1. Kovács v zhizni jeshcho ne rabotal (professija: "revoljutsioner"), imeet kakoe to pseudo rabochee mesto v beregovskom institute (a institut eto "fortetssia KMKSZ).
2. Kovács buduchi studentom byl komsorgom istfaka (eto interesno potomu chto evo retoriku kharakterizuet antikommuynisticheskie vyskazyvanija).
3, Kak deputat VR zapamajatalsaj odnim delom za chetyre goda. On sam sebja vysunul na post predsedatelja parlamenta. Poluchil odin golos.
4. On ochernj siljno svjazan s rukovoditeljami Fiidesz (imeet zarplatu (ladno: gonorar) 500 euro v mesjats ot nikh, i denjgi napravlennye Budapestom v nashu oblastj "protekajut" cherez jevo organizatsiju, cherez nevo. (Eto na verojatnyj vopros: pochemu on pri vlasti).
Budut voprosy, zadavaj!

местный 2010-10-06 / 10:17:00
говоря о палинке я подразумевал вид алк. напитка (ну т.е. как бы фруктовый бренди), отличающийся от пшеничной "белой" водки.

2ember: (Kovács skoro zapretit vengram pitj hporilku, a ne vengram raznye pálinki. Ne dadim!) :))))
НЕ ДАДИМ! :)))

а если уж совсем вернуться к теме: да кто он вообще такой М.Ковач? неужели является для кого-то таким супер-пупер авторитетом?

ember 2010-10-06 / 09:31:00
Szilva- i törkölypálinka ne mogu pitj – zheludok pochemu to ne vosprinimaet. A vot cseresznye-, barack-, i körtepálinka (osobenno vilmoskörte) da. Fütyyülős barackpálinka ochenj vkusnyj, no slabenjkij (ne pomnju, no okolo 30-i gradusov).
Vernuvshisj k teme: Kovács skoro zapretit vengram pitj hporilku, a ne vengram raznye pálinki. Ne dadim!

István 2010-10-06 / 08:53:00
Самая вкусная палинка - это cseresznye и barack. Особенно "Fütyülős barackpálinka". Да и "Kóser szilvapálinka" тоже сойдёт...

местный 2010-10-05 / 20:06:00
2ember: йасно. поньйал. согласен :)

ember 2010-10-05 / 20:01:00
Mestnyj, delo v tom, shto u nas khoroshaja pálinka ne prodajotsja, tochnee voobshche ne prodajotsja nikakaja. A vot horilku gorami. A iz etikh ja boljshe vsevo ljublju Khortytsu! Vot vsjo objasnenie.

местный 2010-10-05 / 17:28:00
2ember ("Hortsytsa, ljubymyj mij "napytok"). Ну ты даёшь. А как же pálinka? Даже у меня она - любимый алк. напиток...

Протестний електорат 2010-10-05 / 11:50:00
Есть такая партия! (В.И. Ленин). Но она в подполье.

ember 2010-10-05 / 11:46:00
István, jestj takaja partija! (V. I. Lenin)

Протестний електорат- stván, 2010-10-05 / 09:14:00
Партію незайманих дівчат Ужгородської швейної фабрики.

НОВИНИ: Політика

20:41
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини