Закарпатське Невицьке відгуляло день села

День села Невицьке, що на Ужгородщині розпочалося з привітань сільського голови Олександра Чундака. Його виступ був і своєрідним звітом роботи сільради.

Закарпатське Невицьке відгуляло день села

Зроблено багато: село повністю газифіковано, капітально відремонтовано дитячий садочок, а остання приємна подія – відкриття другої групи в дошкільному закладі на тлі кризових явищ узагалі вражає (докладніше про це читайте на першій сторінці). Окремо варто сказати й про школу. Так у навчальному закладі замінено дах, у класах нове покриття – ламінат,  встановлена каналізаційна система, проведено воду тощо. Радує капітально відремонтована кімната урочистих подій у сільраді. Всього й не перелічити. Звичайно, не варто на цьому зупинятися, адже роботи ще багато. Але, за словами голови, завдяки працелюбству, ініціативності та небайдужості односельчан уже наступний день села Невицьке зустріне новими підкореними вершинами.

Відлунав гімн України й розпочалася святкова феєрія. На сцену піднімаються гості свята. Окрім вітань, як і годиться, з нагоди торжества всі вони прийшли з подарунками. Депутат районної ради Надія Стегнач від імені генерального директора ВАТ ЕК "Закарпаттяобл-енерго", депутата обласної ради Василя Ковача, обдарувала всіх. Так, для виробничих потреб сільрада  отримала оргтехніку, сільська амбулаторія – мікрохвильову піч, клуб – кавоварку. Але найбільше подарунків дісталося дітям. Для всіх вихованців садочка Надія Іванівна приготувала солодощі, для тих малюків, які лише за кілька місяців підуть у дошкільний заклад, добра фея припасла величезні пакунки з м'якими іграшками тощо. Уродженка села Наталія Мигалина вручила директору школи Регіні Вагері паспорти на телевізор та DVD, найстаршій парі села Ганні та Миколі Машкаринцям, які у серпні відзначили 55-ту річницю подружнього життя, подарувала електрочайник. Цінні презенти вручали і районний депутат Михайло Лаба, начальник Ужгородського міжрайонного управління водного господарства Василь   Івегеш, інші гості свята.

Щирі слова побажань лилися, мов із рогу достатку, подарунки були доречними та необхідними. За приємною частиною прийшла черга яскравим виступам від невичан. Концертні номери захоплювали продуманими і змістом, і формою. Вихованці садочка виступили з музичною композицією "Радісно нам жити в рідному селі". Костюми для дебюту вибрали зі смаком, дівчатка були прегарними метеликами, а хлопчаки – милими бджілками. Учні школи подарували односельцям літературно-музичну композицію "У щасті розквітай, наш карпатський край". Гуцульські кептарики, вишиванки та віночки надзвичайно личили школярам. Номер за номером. Усе переплелося й вилилося на глядачів   щирістю почуттів, які йшли від чистого серця. Емоції вирували.

Відтак, слово надали голові товариства "Просвіта", вчителю місцевої школи Михайлу Вагері. Саме з виступу Михайла Михайловича присутні дізналися про історичні корені Невицького, які сягають далекого 1274 року, етапи розвитку, розбудови рідної малої батьківщини.

І ось на сцені знову голова. Від імені односельчан та сільради Олександр Федорович нагороджує поважних гостей грамотами за постійну підтримку ідей та ініціатив сільської громади; інтелігенцію Невицького – за участь у суспільному житті села та активну громадську позицію. Не забули організатори й про наймолодших мешканців – Владислава Ковальчука і Алінку Гулькову та їх батьків. Привітали й найстаршу жительку села 90-річну Ганну Михайлівну Вуксту. А юні артисти – учні Великоберезнянської дитячої школи мистецтв, місцевий шкільний ансамбль та учасниця художньої  самодіяльності Аліна Зінченко подарували різновіковим ювілярам свої концертні виступи. Були також відзначені дві пари, які вирішили  поєднати свої долі на все життя минулої суботи. Для молодят юні таланти виконали "Весняний вальс" та пісню "Дитинство". Солідна порція оплесків, вітання і нагороди були репрезентовані й спортсменам. Для напутнього слова та вручення медалей учасникам футбольної дружини села завклубом Юрій Можар           запросив на сцену голову спортивного клубу "Нива – Невицьке" Віталія Геці.

Захопившись спогляданнямяскравих номерів, які щораз підвищували настрій, глядачі не помітили, що над Невицьким нависла хмара. Вмить усе замалювало сірими похмурими фарбами. І небо, ніби  розірвалося на частини – почалася злива. Саме в цей час зі сцени своє співоче вітання вирішив подарувати невичанам Юрій Лесьо.

Під час вимушеного антракту організатори свята почали розливати в тарелі бограч. Умить біля казана вишикувалася черга. Вистачило всім. Сто літрів розійшлися за кілька хвилин, хтось займав чергу вдруге, адже бограч був таки смачнючим. Ще б пак, адже над його приготуванням півдня провів професійний шеф-кухар Павло Петрище. Молодь із стадіону перебралася в клуб, адже за сценарієм у рамках проведення Дня села мав відбутися конкурс "Міс Невицьке 2010". П'ять учасниць протягом години змагалися у різних конкурсах. Члени журі одностайно віддали титул "Міс Невицьке" 14-річній Гелені Чіка.

А негода набирала обертів. Дощ і не думав закінчуватися. Але молоді це не завадило веселитися на святковій дискотеці. А заплановані феєрверки  сільський голова обіцяв влаштувати на Новий рік.

 Тетяна Павлова, Вісті Ужгородщини

01 жовтня 2010р.

Теги: невицьке, день села, свято

НОВИНИ: Соціо

15:29
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
Приватний поїзд "Прага — Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
10:45
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Михайлом Козаком
» Всі новини