В ужгородській багатоповерхівці міліціонери виявили наркопритон

У післяобідню пору недавнього вересневого дня в кафе, що у с. Минай на Ужгородщині, зайшли працівники підрозділу боротьби з незаконним обігом наркотиків та слідчого відділення Ужгородського райвідділу УМВС України в Закарпатській області.

В ужгородській багатоповерхівці міліціонери виявили наркопритон

Цей візит правоохоронців був не випадковим. Річ у тім, що оперативникам стало відомо: саме в цей час і у цьому закладі проходитиме наркооборудка. Тож стражі порядку вирішили затримати її учасників на гарячому. Про заплановану спецоперацію ні торговець, ні покупець, звісно, нічого не знали, тому з появою міліціонерів помітно розгубилися. На вимогу оперативників обом молодикам довелося діставати з кишень речові докази: одному -- 500 гривень, щойно отриманих за товар, іншому – психотропну речовину амфетамін, придбану у торговця. Далі розмову з підозрюваними стражі порядку продовжили у службовому кабінеті райвідділу міліції.

Одним із затриманих виявився 32-річний ужгородець Петро. Молодик, перебував у стані сп'яніння. Аби встановити, що житель обласного центру "під наркотичним кайфом", не потрібно було й проводити спеціальну експертизу, оскільки він і раніше неодноразово притягався до кримінальної відповідальності за наркотики – "грішив" молодик цим "ділом". Розуміючи, що працівники міліції чітко зафіксували злочин, до того ж, не вперше маючи справу з подібним криміналом, чоловік не став відпиратися, а одразу зізнався, що того дня реалізував у барі амфетамін. Стверджував, нібито конче знадобилися гроші. Однак це виявилося далеко не все. Петро зізнався, що вже й не уявляє своє життя без кайфу – за його плечима наркотичний "стаж" понад десять років. За словами ужгородця, він вживав усі психотропні препарати, котрі потрапляли під руку, – від найпростіших до більш складних. Петро зазвичай проживав у батьківській оселі, але крім неї, в його власності було ще одне помешкання. Власне, той факт і підштовхнув молодика до рішення виготовляти тут заборонену наркотичну речовину. Справу налагодив ще навесні. Якось у центрі Ужгорода Петро дістав скляну трубу, котру застосовував як конденсаційний пристрій для виготовлення синтетичного наркотику. Нерідко сюди навідувалися гості -- 29-річний Віталій та 15-річна сусідка Андріана. Дівчина, правда, спершу заходила чисто з цікавості, але згодом старші приятелі "присадили" таки її на "наркоту".

Дивує те, що Петрові батьки навіть не здогадувалися про заборонене і небезпечне захоплення їхнього сина. Не звернули вони увагу і на характерні сліди на руках, інакше б здогадалися: їхній син давно вже "сидить на голці". Можливо, родичі захоплювалися природнім художнім талантом Петра – він полюбляв малювати. До речі, "художник" майстерно розписав усі стіни у злощасному помешканні, де виготовляв диявольське зілля. За якийсь час злощасна оселя перетворилася на справжнісіньке наркокубло. Однак, як відомо, для придбання сировини необхідні були гроші. Тому Петро й вирішив приторговувати амфетаміном.

Як довго тривала така діяльність підозрюваного, наразі з'ясовують працівники Ужгородського райвідділу УМВС. Під час санкціонованого огляду у цьому помешканні правоохоронці також знайшли залишки ефедрину – небезпечного психотропного засобі, вилучили одноразовий шприц з якоюсь наркотичною речовиною.

Нещодавно працівникам міліції стало відомо, що помер постійний "клієнт" цієї хати -- згаданий Віталій. Скоріш за все, саме тривале вживання наркотичних препаратів і відіграло фатальну роль у його житті.

-- Наразі на рахунку затриманого шість епізодів, – розповідає начальник Ужгородського райвідділу УМВС України в Закарпатській області Віталій Шимоняк. – Розпочато слідство, яке веде старший слідчий райвідділу Олександр     Боднарчук. Молодику пред'являється цілий "букет" звинувачень, зокрема організація та утримання місць для незаконного виготовлення та вживання наркотичних засобів, незаконне виготовлення з метою збуту та збут наркотичних засобів, схиляння неповнолітнього до вживання наркотиків, привласнення та зберігання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, незаконне виготовлення та зберігання без мети збуту психотропних речовин, вчинений особою яка раніше вчинила злочини та незаконне виготовлення з метою збуту та збут наркотичних засобів і психотропних речовин, вчинений повторно. 

 

Іван ЛАДЖУН, ВЗГ УМВС України в Закарпатській області

 

22 вересня 2010р.

Теги: наркотики, міліціонери

НОВИНИ: Кримінал

18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
/ 1
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 1
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
» Всі новини