В Ужгороді журналістам розповіли про мера, депутатів, ведмедів та їжаків

В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція Олександра Доктора, генерального директора ВАТ « ГТК „Інтурист-Закарпаття» (депутата Ужгородської міської ради попереднього скликання) та Ігоря Барана, депутата Ужгородської міської ради.

Йшлося про майбутні місцеві вибори та ситуацію, що склалася у міській раді.
Ігор Баран проаналізував рішення останньої сесії міської ради. Зокрема, депутат розкритикував рішення мера міста С. Ратушняка на останній сесії, яким мер попросив покинути зал журналістів. "Рішення про закрите засідання сесії повинні приймати депутати, а не міський голова одноосібно", — сказав І. Баран.
 
Він також висловив незгоду із рішенням депутатів про заборону продажу сім-карток без паспорту. "Така норма діє у деяких країнах світу, але вона суттєво обмежує права громадян, тому не можна приймати таке рішення з голосу, навіть без проекту, якого депутатам надано не було", — вважає депутат.
 
Доповідачі розповіли також про ситуацію із небажанням міської ради задовольнити заяву депутата Юрія Фогела про звільнення, яку він подав ще 10 місяців тому (вже 3 роки депутат не ходив на засідання ради). Олександр Доктор прокоментував: "Я наступний у списку після Юрія Фогела. Тому чітко простежується небажання і навіть боязнь Ратушняка допустити мене до складу депутатського корпусу. Юрій Фогел є моїм близьким другом, знаю його глибоке переконання, що брати участь у розбазарюванні майна є гріхом, тому він не хоче більше працювати у раді. Я не рвуся у депутати, бо у цьому корпусі робити взагалі нема що. Усім відомо, що депутатська більшість (близько 30 голосів) — підконтрольна меру. Більше того, дивує ситуація, коли навіть ті депутати, які не ходять на сесійні засідання, "голосують". Наприклад, картка Ю. Фогела у нього, проте у всіх звітах фігурував його голос".

Олександр  Доктор порушив проблему нерішучості тих, хто незадоволений станом справ у місті, але нічого не робить для його покращення. Доповідач порівняв таких мешканців із їжачками, які "насуплюються, настовбурчують колючки", але не діють, тобто люди не йдуть у владу, щоб міняти ситуацію. "Моя принципова позиція – те, що відбувається у місті, потрібно припинити. Цим зумовлений і мій вибір політичної сили, з якою я зараз співпрацюю. Оскільки єдиний опонент чинної міської влади, який має можливість і непідкупний ресурс — це "Єдиний Центр". Усім відоме протистояння Балога-Ратушняк, Віктор Балога — це єдина людина, яка принципово не здасться Сергію Ратушняку. А Єдиний Центр — політична сила, яка хоче щось міняти у місті і йти до кінця. Тому я вирішив прийняти запрошення від Єдиного Центру і балотуватися від нього".
 
Щодо участі у виборах міського голови, О. Доктор прокоментував: "Поки мій майновий стан не буде дозволяти повністю за власні кошти проводити передвиборчу кампанію, я не буду балотуватися. Бо не хочу бути залежним. Якщо візьму гроші на кампанію, то ставши мером буду повинен повертати їх комусь".
 
За підрахунками О.  Доктора, на виборчу кампанію для балотування на посаду мера в Ужгороді потрібно близько 500 тисяч доларів. Це, за його словами, "елементарний бюджет виборчої кампанії, якщо кандидат у мери хочете зайняти місце у трійці". До озвученої суми входить оплата праці членів комісій, медіа-реклама, робота виборчого штабу, агітаторів, роздача агіт-продукції, контроль за процесом виборів. "Деякі із імовірних кандидатів вже витратили більше, ніж ця сума", — вважає О. Доктор.

Щодо скульптур ведмедів, які з'явилися нещодавно в Ужгороді, О. Доктор розповів історію їх виникнення: "Ще 4 роки тому "Інтурист Закарпаття" замовив ескізи скульптури ведмедя у скульптора М. Колодка. Одним із поданих варіантів був саме той, який зараз встановили у місті".

21 вересня 2010р.

Теги: Доктор, Ігор Баран, депутат, журналіст. Ратушняк

Коментарі

науковець 2010-09-21 / 21:48:00
аноніму.Вважаю ,що це Паов старий пише рученьками своєі помічниці .Не хочу образити Влодимира Приходька але за допомогою саме Панових він заліз не в своі сані.Думаю,що є час ще отямитись та пересісти у своі.Бо ці хлопці заведуть його у політичну прірву.До речі самі аноніми плазують перед усіма ,хто дае ім крісло.

АНОНІМУ 2010-09-21 / 20:20:00
Я після "помаранчевої революції" став абсолютно аполітичним. З огляду на це я зовсім не проти, щоб Балога благоустроїв Ужгород так, як він це зробив в Мукачеві. Зрозуміло, що міський бюджеи не скоро буде спроможний вирішити всі комунальні та соціальні проблеми Ужгорода. Але ж і в Мукачево коштів не мало коли ним зайнявся Балога.
Мені по-барабану, будуть вирішувати проблеми Ужгороду "мукачівські", чи прилетять марсіяни й відремонтують дороги.
Ужгородцям раджу виходити із вищесказаного, коли прийдуть на виборчі дільниці. Досить було голосувати за "гарних" хлопців і проти "погпних". Хватить дарувати владу пройдисвітам. Подумаймо - а що з того будемо мати ми?!

анонім 2010-09-21 / 19:18:00
А хто пройде? Погорєлов-Балога? і Ви цьому радієте?

Пііт 2010-09-21 / 19:13:00
РАТУШНЯК В МЕРИ НЕ ПРОЙДЕ НІЯК!!!

анонім 2010-09-21 / 19:01:00
Барана в шию! нічого не робив 5-ть років а тепер зашупався - вибори на носі!

Що і потрібно було довести. Сьогодні була онлайн "коференція" , яка по суті стала піар-акцією на користь Погорєлова "великі політологи" від Опори (діти які живуть на лозунгах - Феськов і Солонтай) а і ще супер-пупер знаток Тужанський (тоже мені профі :) намагались усіх переконати в єдиному "реальному" кандидаті хабарнику Погорєлову.

Огидно! Особливо якщо врахувати, що той же Феськов-Солонтай не вилазять зі штабу Погорєлова.

Каламуняк - впливовий кандидат, який не справивыся з Березним. Спасувала дамочка перед напором Іншого керывника району, розплакалась і побігла писати заяву. При цьому не забула привласнити 50% Березнянськоъ швейної фабрики? яка до речі зараз не дуже сумлінно виплачує заробітню плату працівникам. І куди тільки прокуратура дивиться.

А ви знаєте чому звільнили Качура? Та тому що Балозі на прийомі в його честь подали не свіжий салат.

Як Ви гадаєте він вчинить з протекційним мером Погорєловим, якщо той не вчасно подасть Балозі бажаний кусок землі, або нерухомий об*єкт?

Отож плазуватиме Погорєлов перед своїм помічником виборним, а разом з ним і ми всі плазуватимемо і мовчки спостерігатимемо черговий переділ і дерибан між фінансовими кланами.

НОВИНИ: Соціо

18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 2
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 2
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
» Всі новини