Єдиний Центр з власної ініціативи запросив іноземних спостерігачів на вибои

Єдиний Центр звернувся до впливових міжнародних організацій, неурядових структур, дипломатичних представництв низки зарубіжних держав із проханням направити своїх представників для контролю за ходом виборів до місцевих органів влади в Україні. Про це сьогодні повідомив лідер політичної сили Ігор Попов.

Єдиний Центр з власної ініціативи запросив іноземних спостерігачів на вибои

За його словами, ініціатива запросити іноземних спостерігачів виходила саме від Єдиного Центру, оскільки партія вважає надзвичайно важливим неупереджений моніторинг перебігу виборчої кампанії, стану дотримання правових і демократичних норм, встановлення об'єктивних результатів голосування. "Ми переконані, що присутність делегацій від авторитетних міжнародних інституцій мала б забезпечити держава. Тому народні депутати України від Єдиного Центру офіційно звернулися до Президента Віктора Януковича із закликом зробити відповідне запрошення. Однак Банкова явно не поспішає із таким дипломатичним кроком, хоча виборча кампанія вже кілька днів як розпочалася. Тому наша партія взяла на себе цю місію, і офіційні листи-запрошення були розіслані".

У документі, зокрема, прогнозується "проблемна виборча кампанія" через досить напружену політичну ситуацію в країні, публічні звинувачення влади в обмеженні свободи слова та свободи зібрань. У зв'язку з тим наголошується, що присутність міжнародних спостерігачів завжди була корисною для неупередженої оцінки та запобігання порушенням. Тому Єдиний Центр звертається з проханням направити спостерігачів як для відстеження ходу голосування безпосередньо 31 жовтня, так і для моніторингу всієї кампанії, підрахунку голосів, підведення підсумків і розгляду виборчих спорів. Зі свого боку, партія висловлює готовність надати всю необхідну інформаційну підтримку.

Лист за підписом лідера Єдиного Центру І.Попова надіслано в посольства держав "великої вісімки" та країн, що межують із Україною. Адресатами послання також є такі міжнародні структури, як Європарламент, Парламентська Асамблея Ради Європи, Парламентська Асамблея та Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ, Парламентська Асамблея НАТО, Міжпарламентська Асамблея країн-учасниць СНД, низка поважних неурядових організацій: Європейська мережа організацій, що спостерігають за виборами (ЕНЕМО), Міжнародна організація спостереження за виборами "CIS-ЕМО", Світовий конгрес українців, Фонд Конрада Аденауера, Міжнародний республіканський інститут, Український конгресовий комітет Америки та інші.

"Єдиний Центр сподівається, що його запрошення не залишиться поза увагою світових столиць. Адже це перші вибори, які будуть проводитися після повної зміни влади в Україні. Українське суспільство і світове співтовариство ще не впевнені, що нова влада здатна забезпечити чесні, відкриті вибори з рівними можливостями всіх учасників. Підтвердженням цього має стати прозорий, законний перебіг кампанії".

Додатковим аргументом на користь направлення спостерігачів І.Попов назвав той факт, що офіційний Київ зволікає із запрошенням від свого імені.  "Звісно, Єдиний Центр вітає запрошення іноземних спостерігачів Партією регіонів і її зацікавленість у проведенні виборів чесно і прозоро. Однак це зовсім не означає, що спостерігачів на вибори кличе Українська держава, оскільки міжнародним організаціям потрібне офіційне звернення від уповноважених державних органів. Навіть не ясно, кого саме запросила правляча партія – представників авторитетних структур, що мають досвід такої роботи, чи "кишенькових" спостерігачів". 

За словами І.Попова, Єдиний Центр як учасник виборів зацікавлений у якнайширшому контролі за виборами, що має запобігти можливим порушенням і фальсифікаціям. "Три останні виборчі кампанії проходили під пильним наглядом іноземних спостерігачів. Світ визнав їх демократичними, а результати – об'єктивними. Ми розраховуємо, що такими ж будуть і вибори 31 жовтня", - зазначив політик.

Прес-служба Єдиного Центру

14 вересня 2010р.

Теги: Єдиний Центр, вибори, спостерігачі

НОВИНИ: Різне

19:29
Як змінились ціни на будівельні матеріали?
17:13
Чим може бути корисний штучний інтелект PPC-шникам?
22:46
"Заповіт" Тараса Шевченка прозвучав в угорському парламенті
17:13
Переваги вертикальних пресів для макулатури
22:19
Пневматичний пістолет для спорту та тренувань
22:17
Чому виникає запалення нирок і які аналізи допоможуть діагностувати нефрит?
22:15
Чоловічі ремені: Різновид матеріалів, як правильно обирати
00:48
/ 1
У першому турі виборів президента Словаччини виграв прозахідний кандидат
20:59
Оптові продажі промислової фурнітури в Україні: виклики та можливості для бізнесу в 2024 році
21:21
Колористика меблів: дивани яких кольорів виглядають дорого?
22:58
/ 10
Військовий з "Азова" запропонував дозволити бойовим бригадам самим мобілізовувати "ухилянтів"
15:29
Найкращі місця для подорожі в Японію
23:02
/ 2
Макрон: У нас немає лімітів, ми будемо реагувати на поведінку росії
17:10
Блендер на кухні - чому це обов'язкова річ
16:27
Який айфон краще купити у 2024 році?
16:08
Який холодильник краще: Ноу Фрост, статична чи динамічна система охолодження?
15:13
Де надрукувати книги у Львові за розумною ціною?
11:46
"Радіо Свобода": угорщина надіслала лист державам ЄС щодо, начебто, "утисків угорців" в Україні
22:55
Прямі джинси знову в тренді: кому пасують та з чим носити
20:19
Що можна подарувати дружині на річницю весілля
22:24
/ 3
Глава УГКЦ після слів Папи: В Україні нікому на гадку не спадає здатися
10:15
/ 10
Папа Римський Франциск порадив Україні "відважно" і з "відчуттям сорому" підняти перед росією "білий прапор" поразки
20:58
/ 2
Віцеспікер парламенту Словаччини заявив, що росія "не агресор" і "захищає свої інтереси"
20:32
/ 1
фіцо вважає, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через різні погляди на війну рф проти України
13:11
Лазерне шліфування обличчя: Інноваційний підхід до краси
» Всі новини