Контролери-ревізори провели ревізію в Квартирно-експлуатаційному відділі Мукачева

Згідно з планами роботи ГоловКРУ України працівники контрольно-ревізійного відділу в місті Мукачево та Мукачівському районі провели ревізію окремих питань фінансово-господарської діяльності за останні півтора року (з 1 січня 2009 по 31 травня 2010) у квартирно-експлуатаційному відділі міста Мукачево.

Контролери-ревізори провели ревізію в Квартирно-експлуатаційному відділі Мукачева

За результатами ревізії встановлено низку порушень фінансової дисципліни, зокрема факти недоотримання фінансових ресурсів виявлені на 39,9 тис. грн.; операції, проведені з порушенням чинного законодавства, що призвели до втрат, на суму 667,6 тис. грн ; операції, проведені з порушенням чинного законодавства, що не призвели до втрат, виявлені на суму 392,8 тис. грн. Також ревізори КРУ виявили втрати та непродуктивні витрати внаслідок неефективних управлінських рішень на суму 328 тис. грн. Окрім того, встановлено окремі порушення на суму понад 300 тис. грн.
 
Серед основних виявлених порушень те, що в ході ревізії виявлено порушення в частині взяття до сплати зобов'язань без відповідних бюджетних асигнувань по загальному фонду на суму 5,2 млн. грн. (станом на 01.01.2010). Обсяги таких порушень у КЕВ міста Мукачево виникли у зв'язку із незабезпеченістю потреби установи в бюджетних коштах та через недотримання встановлених лімітів споживання природного газу, водопостачання та електроенергії.

При наявності заборгованості за спожиті енергоносії, з тенденцією до її зростання в 2009 та в поточному році, кошти  спеціального фонду бюджетної установи, отримані  як відшкодування  понесених витрат за комунальні послуги та енергоносії  не віднесено на відновлення касових видатків, а зараховано в дохід та використано на інші цілі на загальну суму 559,19 тис. грн., що призвело до використання державних цільових коштів всупереч їхньому цільовому призначенню. В першому кварталі 2010 року встановлено використання бюджетних коштів у обсягах, що перевищують затверджені межі видатків. Зокрема, за січень, лютий, березень 2010 року, коли до початку нового бюджетного періоду не набрав чинності закон про Державний бюджет України на 2010 рік, розпорядником бюджетних коштів здійснювалися видатки з перевищенням межі бюджетних асигнувань 1/12  обсягу видатків, визначених на попередній бюджетний період (2009 р.), що призвело до взяття до сплати зобов'язань понад встановлені межі п.2 ст.46 Бюджетного кодексу України на суму 1,3 млн. грн.
 
Через неналежний контроль за виконанням зобов'язань виявлено обсяг   дебіторської заборгованості, яка виникла внаслідок порушення законодавчо визначеного терміну отримання товарів, на загальну суму 36 тис. грн., при цьому в порушення п. 14. ст. 2 Закону України "Про Державний бюджет України на 2010 рік" в КЕВ не нараховано та не отримано штрафні санкції , внаслідок невиконання укладених ним як розпорядником бюджетних коштів  угоди із суб'єктом господарювання на придбання товарів, що призвело до недоотримання доходів  держбюджетом  на  суму 7,11 тис. грн.
 
Разом  з тим виявлена дебіторська заборгованість, термін позовної давності якої минув та  по якій не вжито передбачених законодавством заходів щодо її стягнення, внаслідок чого упущена вигода отримати доходи, що призвело до втрат  установи на загальну суму 243,36 тис. грн. та в зв'язку із ненарахуванням та не забезпеченням стягнення суми штрафів, пені та інших передбачених санкцій  відповідно до укладених договорів за несвоєчасне виконання зобов'язань в частині  проведення розрахунків за отримані послуги трьома  контрагентами – підприємствами, що аналогічно призвело до  втрати фінансових ресурсів внаслідок неефективних управлінських дій на суму 21 тис. грн.

Також ревізією встановлені факти нарахування на суми індексації грошового забезпечення та на вихідну допомогу при звільненні, внесків до Пенсійного фонду України та Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття та їх утримання з фізичних осіб на загальну суму 8,41 тис. грн. Окрім того, виявлено факти проведення зайвих виплат бюджетних коштів внаслідок оплати завищеної вартості виконаних ремонтно-будівельних робіт на суму 0,88 тис. грн.

У ході ревізії у КЕВ м. Мукачево встановлено факти оплати за кошти державного бюджету вартості товарів без  проведення процедури закупівлі у 2009 році від різних  суб'єктів господарювання (комерційних структур) на загальну суму 356,8 тис. грн.
 
Ревізори КРВ Мукачівщини також встановили, що через неналежну організацію обліку розрахунків за договорами та без визначення плати за використання майна недоотримано бюджетом та підконтрольним об'єктом  коштів на  загальну суму 25,85 тис. грн.

За результатами  контрольних перевірок на предмет фактичної  наявності та якісного стану будівель встановлено факти руйнування та відсутність окремих елементів будівель у зв'язку з їх розбиранням (без оприбуткування будь-яких матеріалів), що призвело до збитків на загальну суму 88,8 тис. грн. та заниження в обліку вартості  основних засобів на суму 14,6 тис. грн., у зв'язку із невідображенням в обліку наявних будівель та споруд. Проведеним оглядом об'єктів незавершеного будівництва на предмет фактичної наявності та якісного стану вартістю 738,9 тис. грн. встановлено факти їхнього руйнування, що призвело до втрати вартості активів у зв'язку із їхнім руйнуванням.
   
Контролери-ревізори також з'ясували, що при наявності на обліку земель лісового фонду  відсутній облік лісових насаджень. Одночасно при відсутності лісорубних або лісових квитків, як це визначено відповідною Постановою Кабінету Міністрів, якою затверджено Порядок видачі дозволів на спеціальне використання лісових ресурсів, було проведено у 2010 році санітарну рубку дерев на території одного військового містечка. Проведеним розрахунком розмір шкоди, заподіяної лісу такою рубкою дерев, на території одного військового містечка становить понад 300 тис. грн.

За результатами ревізії складено протоколи про адмінправопорушення. До об'єкта контролю застосувано фінансову санкцію у частині зупинення видаткових операцій. Матеріали ревізії передано до правоохоронних органів.

Олена Плоскіна, начальник контрольно-ревізійного відділу в місті Мукачево та Мукачівському районі

10 вересня 2010р.

Теги: контролер, перевірка, порушення, фінансовий

НОВИНИ: Кримінал

18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
» Всі новини