Вулиці Ужгорода разом з міліцією патрулюватимуть козаки та студенти

З приходом на посаду начальника Ужгородського міського управління міліції досвідченого правоохоронця полковника міліції Івана Цьоки в обласному центрі Закарпаття запроваджено ряд новацій, спрямованих на забезпечення правопорядку в місті. А відтепер до патрулювання в місті залучатимуть ще й козацькі та студентські наряди, які спільно з міліцією затримуватимуть нетверезих хуліганів, грабіжників, виявлятимуть тих, хто нищить комунальне майно тощо.

Вулиці Ужгорода разом з міліцією патрулюватимуть козаки та студенти

Про новацію представникам ЗМІ повідомили на засіданні "круглого столу" сам керівник ужгородської міліції І.Цьока та його заступник--начальник міліції  громадської безпеки підполковник В'ячеслав Григорєв. У гості до міліціонерів завітали крайовий отаман Закарпатської обласної організації Козацька Територіальна Оборона генерал-лейтенант козацтва Андрій Дояренко, його перший заступник полковник Ігор Савицький, проректори з навчально-виховної роботи Ужгородського національного та Закарпатського державного університетів Ольга Гвоздяк та Мар'яна Кляп, голова Ради ветеранів Ужгородського міськуправління міліції капітан у відставці Василь Пальок тощо.

--Місто Ужгород, що знаходиться практично в центрі Європи, традиційно приваблює численних європейських туристів,--каже полковник Іван Цьока.--І наші гості, та й самі ужгородці повинні відчути, що їх самих та їхнє майно надійно охороняють від злочинних посягань. Колись, у радянські часи міліції допомагали в охороні громадського порядку добровільні дружини. Тепер ми вирішили залучити до цієї благородної справи козацькі формування та студентів університетів, в першу чергу майбутніх юристів. Аби городяни та гості міста могли спокійно пройтися його вулицями, не боячись за власне життя та здоров'я.

Ініціативу керівника ужгородської міліції підтримали козаки та освітяни, назвавши її благородною та вкрай потрібною для міста. Договір про співпрацю просто на цій зустрічі підписали начальник міського управління полковник І.Цьока та керівник козацтва генерал-лейтенант А.Дояренко.

--Ми самі мали запропонувати це міліції,--каже Андрій Дояренко.--З радістю підставимо своє плече нашим правоохоронцям у цій благородній справі.

Якщо дотепер на патрулювання вулиць Ужгорода щодоби заступало близько 60 працівників міліції, то завдяки козакам та студентам кількість нарядів буде збільшено вдвічі. Це дасть змогу охопити більше маршрутів патрулювання, приділити більше уваги проблемним районам міста. Патрулі будуть автомобільні й піші, про традиційних для козаків коней наразі не йдеться. Старшим у патрульному наряді буде працівник міліції, козаки патрулюватимуть в камуфляжній формі з краповими беретами на головах. І студенти, і козаки носитимуть на рукавах сині пов'язки з написом жовтими буквами: охорона громадського порядку. Зброї вони не матимуть, хіба що відповідні посвідчення. Студенти перед цим пройдуть спеціальний відбір у міліції на предмет їхньої законослухняності та готовності до патрулювання. До патрулів, окрім чоловіків, залучатимуть і жінок-козачок. Пияків, хуліганів та вуличних дебоширів патрулі затримуватимуть і доставлятимуть у міське управління, де на них складатимуть відповідний адмінпротокол.

-- Криміногенна ситуація в Ужгороді, завдяки профілактичним заходам з боку міліції, міської влади, прокуратури, а також належній реєстрації заяв і повідомлень громадян, знаходиться нині під контролем,--підсумував Іван Цьока. -- У місті на третину зменшилася злочинність на вулицях, суттєво поменшало вбивств, хуліганств, розбійних нападів, тілесних ушкоджень тощо. Більше розкривається квартирних крадіжок, зокрема затримано 4 групи злодіїв-гастролерів з Кавказу. Але турбують ще нас жебраки на вулицях, "бомжі", пияки, котрі ніде не працюють, скоюють крадіжки, зокрема каналізаційних люків. Непокоїть також наркоманія в молодіжному середовищі, на дискотеках, пияцтво підлітків у нічний час на вулицях, які потім хуліганять і нищать міське майно. Їх і покликані. виявляти спільні патрулі. Ужгород -- це наше спільне улюблене місто, в якому ми живемо. Тож зробімо його красивим та спокійним. Разом із громадськістю міліція наведе лад у місті!

А наступний крок у наведенні правопорядку в Ужгороді--це встановлення на вулицях міста камер відеоспостереження, що дасть змогу виявляти та затримувати зловмисників. Їх встановлять на  людних вулицях уже найближчим часом, над цим тепер працює міліція спільно з міською владою та підприємцями.

Володимир Павлюх, ВЗГ УМВС України в Закарпатській області

09 вересня 2010р.

Теги: козак, Цьока,

Коментарі

ember 2010-09-09 / 20:18:00
Sovodnja patrulirujut, zavtra Smolnyj vzjatj budut?

ember 2010-09-09 / 20:17:00
-- Криміногенна ситуація в Ужгороді, завдяки профілактичним заходам з боку міліції, міської влади, прокуратури, а також належній реєстрації заяв і повідомлень громадян, знаходиться нині під контролем,--
Jesli eto prvada, zachem vam kozaki?
A jesli brekhnja, zachem zarplatu davatj militsihtam?
I voobshche: na kakikh ZAKONNYKH osnovanijakh eti legitimizirovalisj v oblastnom tsentre?
Kak izbiratelj hdu deputatskovo zaprosa!!!!!!!!!!

местный 2010-09-09 / 18:21:00
если даже охранником в магазин устраиваться - справку спросят, а этих ребят кто на адекватность проверял? атаман? а его кто? что они понимают под законностью, если сами действуют вне закона? хотелось бы каким-то образом услышать авторов этой идеи.

pfr 2010-09-09 / 16:38:00

Рената, сама ти **************, як талпа (най вже пробачить модератор). Ця ідея явно рИгіонально-православна. Що це будуть за люди, за яким вони будуть діяти законом?.. Бо міліція ще так-сяк підзвітна, а ці "козачки"? Колишні спортсмени, рекетьори 90-х, фанати футбольні психопатологічні, гопники всякі, яким нікуди подітися... Вони перестріватимуть кого заманеться, труситимуть, палицями-батогами... А міліція буде за цим лише дивитися... І ніхто не буде знати, хто їхній начальник, адресу їхнього відділення, як на них скаржитися, приміром... Це як "муніципальна охорона" у Харківському парку. В київській Лаврі вже відбулася повна профанація самого слова "козак"... А вам, зайдам з-під Митищів і "русинам", усе галичани ввижаються

рената 2010-09-09 / 16:11:00
Тупорылая идея мента галицкого происхождения!!

Ablak 2010-09-09 / 15:22:00
Вообще, какое отношение имеют козаки к Закарпатье????? Эти донские, или запорожские??

НОВИНИ: Кримінал

22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
» Всі новини