В Ужгороді маршрутки не дорожчатимуть. До виборів?

У тому, що проїзд маршрутним автотранспортом в Ужгороді не дорожчатиме, запевнив начальник відділу промисловості, транспорту, зв’язку та питань державного технагляду Ужгородської міської ради Володимир Талісман.

В Ужгороді маршрутки не дорожчатимуть. До виборів?

Підвищити вартість проїзду у маршрутному таксі міського сполучення до 2 гривень просять міську владу автоперевізники обласного центру. Усе, мовляв, через підвищенням рівня мінімальної заробітної плати, цін на пально-мастильні та інші матеріали. Проект цього рішення уже розміщено на веб-сторінці Ужгородської міської ради.

Проте хвилюватися ужгородцям поки не варто. Володимир Талісман зазначив: "Найближчим часом підвищення тарифів на проїзд не відбудеться. Проект рішення оприлюднений, проте ще тривалий термін це питання вивчатимуть з усіх боків, його розглядатиме комісія. Зараз відбувається обговорення проекту, і найважливішою для нас є думка ужгородців. Ми обов'язково врахуємо усі пропозиції від громадян".

Тим часом інформація про можливе дорожчання проїзду швидко поширилася серед ужгородців і викликала невдоволення. Так студентка Андріана зауважила: "Якщо вартість проїзду зросте, то це таки вдарить по моїй кишені. Під час навчального семестру щодня витрачаю гроші на проїзд в університет, бібліотеку, інші корпуси. Їздити маршрутним таксі доводиться три-чотири рази на день. Таким чином за місяць набіжить кругленька сума – гривень зо 200. А це третина моєї стипендії. У більшості розвинених країн студенти мають право на пільговий проїзд. У нас крім залізниці ним ніде не скористаєшся". Є й ужгородці, які через це, відмовилися від послуг маршрутних перевізників. Так дизайнер Олег на роботу ходить пішки. "Звичайно, іноді мені доводиться їхати в ужгородських маршрутках. Проте у більшості випадків намагаюся уникнути цього. І не задля того, аби заощадити, а тому, що їхати у них нестерпно. За останні кілька років вартість проїзду збільшували разів п'ять, проте жодного разу не покращилася якість надання послуг.

Маршрутки, якими брудними були, такими й залишилися. А ціна зросла майже вдвічі. Про пунктуальність взагалі можна промовчати, регламенту для наших перевіз¬ників не існує. Замість 4 хвилин інтервалу доводиться очікувати й 10. І це ще не означає, що вам вдасться сісти в автобусі, скоріш за все будете стояти у тисняві, адже є золоте правило "повної маршрутки" – поки усі місця не зайняті, з кінцевої зупинки не від'їдемо. Я за підняття тарифу, але за умови покращення сервісу. Тобто платимо 2 гривні, але їздимо за регламентом, у чистому автосалоні, з привітним водієм. Усе без матів шофера, тисняви, відер під сидіннями".

Що ж стосується самих водіїв маршрутних таксі, то вони висловлюють своє "так" підняттю тарифу. Однак, у неофіційній розмові деякі зізнаються, що проти. Адже вигоду отримає автовласник, який підвищить денний план перевезень. А всі обурення доведеться вислуховувати водієві, і збитки від пасажирів, які вирішать зекономити на проїзді, ударять по кишені саме водія.

Ви також можете долучитися до обговорення проекту рішення. Його розміщено в мережі Інтернет для збору та узагальнення суттєвих пропозицій. Їх слід подавати в письмовій формі на адресу відділу з питань тарифів управління економіки та підприємництва Ужгородської міської ради (м. Ужгород, пл.Поштова, 3 каб. 335, тел.: 61-20-00).

Вікторія Сабо, "Закарпатська правда", Карапатньюз 

30 серпня 2010р.

Теги:

Коментарі

Фері 2010-08-30 / 21:42:00
дуже добре впливаєна на здоров"я студентів ходити пішком,а на рентабельність автоперевезень неговорячи про покращення комфорту 2гр.особо непоможуть!

НОВИНИ: Соціо

11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
» Всі новини