Кузьма «Скрябін» презентував в Ужгороді фестиваль «BEREG FEST 2010»

В Ужгородському прес-клубі за участі Кузьми "Скрябіна" відбулася прес-конференція оргкомітету 47-го Міжнародного фестивалю «Дружба без кордонів», який цього року отримав нову назву – «BEREG FEST», символіку та оновлену програму, в основу яких покладені багаті традиції та історія гостинного краю.

Кузьма «Скрябін» презентував в Ужгороді фестиваль «BEREG FEST 2010»

Організатори найдавнішого фестивалю Закарпаття презентували нову концепцію фестивалю, його нову символіку, представили програму цьогорічного дійства. Спеціальним гостем фестивалю цього року буде гурт "Скрябін", лідер якого – Андрій Кузьменко також взяв участь у прес-конференції.

Володимир Гвоздьо, голова оргкомітету фестивалю, керівник маркетинг-студії "АРТРЕК" розповів, що фестиваль "BEREG FEST 2010" відбудеться 25-26 вересня, вже 47 раз (фест засновано 1963 року у рамках святкування днів добросусідства між Українською РСР та Угорщиною). За його словами, головними родзинками свята стане урочиста костюмована хода та інтерактивне шоу "Старі традиції у новому тисячолітті". Зокрема, буде відновлено традицію першого віджимання винограду з нового врожаю незайманими дівчатами у винних діжках.

На гостей чекає і яскраве лицарське шоу з міні-турніром та активним  конкурсами і святковим посвяченням у лицарі найвправніших учасників.
 
"Фестиваль свідомо не прив'язувався до гастрономічних, природних чи ремісничих "фішок" Закарпаття. Концепція фестивалю – не у культивуванні однієї, нехай дуже екзотичної й смачної страви, напою чи культури, або ремесла. Його концепція – спільне збереження пам'яті про своє коріння, традиції, історію краю", — сказав В. Гвоздьо.
 
"З любов'ю запрошуємо Вас на BEREG FEST", – виголосив Андрій Кузьменко угорською на початку свого виступу. Як пообіцяв артист усім присутнім, для "BEREG FEST" він підготує окрему концертну програму: "Я ще не знаю, як воно буде, буду ще над цим усім заморочуватися. Обіцяю, спеціально сяду і продумаю, як воно має виглядати. Тобто не хочеться, щоб це був середньостатистичний концерт "Скрябіна": прийшли – лупанули 15 хітів, які знають всі. Хочеться додати щось нехарактерне і нетипове для групи, щоб виступ на "BEREG FESTі" запам'ятався усім".

"Я давно хотів побувати на Берегівському фестивалі, бо слава про нього накривала Україну довший час. Мене тішить той факт, що із Закарпаттям, особливо останнім часом, маю тісний контакт. Ця область абсолютно відрізняється від решти території України, люди на концертах здатні сприймати щось таке, що вибивається із загальної маси. Тобто можна вийти за рамки того, що транслюється на радіо і телебаченні", — сказав Кузьма.

Розповідаючи власні враження про Закарпаття, Андрій Кузьменко зізнався: "Страшно люблю бограч. Маю тут улюблені місця, одне з них  — Невицький замок, а також Лумшори".

Щодо програми "BEREG FEST 2010", то, окрім іменитих гостей (гурти "Скрябін", "Брати Борисенки", "МС Hower") тут виступатимуть і колективи художньої самодіяльності. За давньою традицією відбудеться фінальний матч за Кубок Берегівщини з футболу. Разом з тим буде започатковано розіграш спеціального призу та кубку з міні-футболу "Bereg fest Open" серед дитячих команд. На бажаючих помірятися силою чекатиме і відкритий чемпіонат Берегівщини із армрестлінгу серед чоловіків та жінок.
 
Окрему програму організатори підготували для найменших гостей фестивалю. На них чекає шоу мильних бульбашок, міні-спектаклі, веселі клоуни, дитячі майданчики, аква-грим, шоколадний фонтан з ласощами і повітряні змії. Кожна дитина зможе долучитися до творення нової традиції фестивалю – урочистого запуску на повітряних кульках талісману свята з власними побажаннями та звертаннями до своїх друзів.

На шанувальників активного відпочинку чекатимуть тенісні корти, баскетбольний та волейбольний спортивні майданчики, квадроцикли і майданчик для пейнт-болу.
Шоу-балет "Fire Fly" продемонструє видовищні бої на вогняних мечах.

Володимир Гвоздьо розповів також, що гостей фестивалю поселятимуть у сільських садибах для популяризації можливостей Берегівського району у розвитку сільського зеленого туризму.

30 серпня 2010р.

Теги: Кузьма, Скрябін, фестиваль, Bereg fest 2010

НОВИНИ: Соціо

22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
» Всі новини