Закарпатські депутати ввели в президію представника БЮТ, підтримали "Турботою" постраждалих від повені і заопікувалися нафтопроводами

Сьогодні, 27 серпня, під головуванням Михайла Кічковського відбулося пленарне засідання 31 сесії Закарпатської обласної ради.

Закарпатські депутати ввели в президію представника БЮТ, підтримали "Турботою" постраждалих від повені і заопікувалися нафтопроводами

У його роботі взяв участь голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида.

На пленарне засідання були запрошені заступники голови ОДА, народні депутати України, голови районних державних адміністрацій, голови районних рад та міські голови, керівники правоохоронних органів, окремих управлінь облдержадміністрації, установ і організацій області.

Насамперед головуючий інформував депутатів про кадрові призначення, які відбулися у період, що минув після попереднього пленарного засідання. Зокрема, начальником управління з питань майна комунальної власності облдержадміністрації призначено Антона Громового.

Відтак депутати затвердили порядок денний пленарного засідання. Оскільки згідно з Регламентом роботи обласної ради на спільному засіданні постійних комісій обласної ради, яке відбулося 25 серпня, а також на засіданні президії обласної ради 26 серпня, проекти рішень були детально розглянуті та опрацьовані. За рекомендацією президії обласної ради депутати вирішили перше питання порядку денного "Про загальний склад (кількість депутатів) обласної, районних та міських рад області" розглянути перед розділом "Про Надра".

Постійна комісія обласної ради з питань продуктивних сил, виробничої інфраструктури, банківської діяльності та інвестицій (Качур М. В.) запропонувала включити до порядку денного нинішнього засідання проект рішення "Про Звернення депутатів обласної ради до Президента України, Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України щодо врахування пропозицій до проекту Податкового кодексу України. А президія обласної ради рекомендувала включити до порядку денного сесії проект рішення "Про підтримку Звернення депутатів Рівненської обласної ради до Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України щодо внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет на 2010 рік" на предмет використання коштів місцевих фондів охорони навколишнього природного середовища. Перед тим, як перейти до оголошення депутатських запитів, Михайло Кічковський звернув увагу депутатів на те, що серед матеріалів сесії є прохання про допомогу для шестирічної ужгородки Ангеліни Соловйової, якій терміново необхідна операція з трансплантації кісткового мозку. На жаль, такі операції в Україні не проводяться. Дитину прийняла на лікування Італія. Вартість операції і післяопераційного періоду – близько 200 тисяч євро. Прошу вас, шановні депутати, - мовив Михайло Михайлович, - хто має бажання, можливість, то долучіться до порятунку дитини.

Також повідомив, що рішенням фракції "Блоку Юлії Тимошенко" в Закарпатській обласній раді представником від меншості до складу президії Закарпатської обласної ради визначено Олександра Гейзовича Солонтая, уповноваженого фракції.

Згідно з Регламентом роботи, голова облради оголосив низку депутатських запитів. Серед них - про вшанування пам'яті відомого педагога, громадського та політичного діяча, депутата обласної ради Омеляна Івановича Мателешка. Пропонується Ужгородську загальноосвітню спеціалізовану школу-інтернат назвати його іменем.

Більшістю голосів депутати ухвалили рішення "Про затвердження звіту про виконання обласного бюджету за ІІ квартал 2010 року" та "Про внесення змін до рішення обласної ради від 7 травня 2010 року №1109 "Про обласний бюджет на 2010 рік" ( зі змінами від 8 липня 2010 року). З обох питань інформував начальник головного фінансового управління облдержадміністрації Петро Лазар.   

Народні обранці внесли зміни до Програми розвитку нефрологічної і гемодіалізної служб та імуносупресивної підтримки реципієнтів з нирковим, печінковим та іншим трансплантантом на 2006 – 2010 роки (зі змінами від 29 березня 2005 року, 16 березня та 16 листопада 2006 року, 23 травня та 4 грудня 2008 року, 7 серпня 2009 року). Позаяк станом на сьогодні , на жаль, збільшилася кількість хворих, які потребують проведення процедури перитонального гемодіалізу, що, у свою чергу, призводить до збільшення кількості проведених процедур.

Рішенням сесії затверджено зміни до Програми "Турбота" стосовно посилення соціального захисту малозабезпечених категорій громадян у 2010 році. Це рішення дасть можливість активізувати відповідний захист громадян, що постраждали внаслідок стихійного лиха та повені, покращити їх матеріально-побутовий стан, надати їм конкретну допомогу.

Беззаперечно підтримали депутати і рішення "Про Регіональну програму будівництва (придбання) доступного житла в Закарпатській області на 2010-2017 роки".

Розроблена вона з метою підвищення рівня забезпечення громадян, що потребують поліпшення житлових умов відповідно до чинного законодавства, виконання зобов'язань держави із цього питання стосовно окремих категорій громадян шляхом удосконалення існуючого та запровадження нового ефективного фінансового-інвестиційного механізму державної підтримки будівництва чи придбання доступного житла.

Більшістю голосів прийнято рішення "Про погодження Плану перспективного розвитку системи магістральних нафтопроводів ВАТ "Укртранснафта" в області на 2010 – 2015 роки". Цей план містить перелік заходів, спрямованих на забезпечення реалізації державної політики у сфері постачання та транзиту сирої нафти, яка орієнтована на збереження та розвиток технічних можливостей діючої національної системи трубопровідного транспорту нафти, підвищення ефективності та надійності її функціонування.

Відповідно до нового Закону щодо формування органів місцевого самоврядування, який був прийнятий Верховною Радою і вступив нещодавно в силу, обласній раді уперше надано повноваженнявизначати чисельний склад депутатів обласної, районних та міських рад. На обласному рівні було прийнято рішення взяти за основу пропозиції місцевих рад. Після тривалих дискусій депутати ухвалили для районної ради схему один плюс один ( один депутат від кожної адміністративно-територіальної одиниці, а один - обраний за партійними списками (на пропорційній основі). Щодо міст обласного та районного значень – тут механізм залежить від кількості населення.

Коли зайшлося про майбутній депутатський корпус краю, то на розгляд було внесено два варіанти. Президія обласної ради рекомендувала затвердити загальний склад обласної ради у кількості 108 депутатів. Франкція "Наша Україна" запропонувала сформувати обласний депутатський корпус із 72 депутатів, оскільки сусідні європейські країни мають напрацьований досвід роботи у меншій кількості і це приносить добрі плоди. Депутати підтримали пропозицію президії облради і сформували склад обласної ради наступного скликання у кількості 108 осіб.

На пленарному засіданні ухвалено також низку рішень про майно і надра.

28 серпня 2010р.

Теги: облрада, депутати, сесія

Коментарі

Istvan 2010-08-28 / 09:51:00
47 млионная Украина имеет 450 депутатов, а 1,2 милионное Закарпатье только на четверть меньше??
Так нужно хоть 250!!!

НОВИНИ: Соціо

11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
10:45
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Михайлом Козаком
10:35
/ 3
Сьогодні, в четвер, у Буштині попрощаються з Героєм Іваном Рущаком
11:29
/ 7
Державний "Ощадбанк" долучиться до приватного нищення унікального високогір'я Карпат вітряками
23:14
/ 4
Рік Августина Волошина
» Всі новини