Закарпаття: Крайова Асоціація платників податків звітує про свою роботу

Вчора, 20 березня, в Ужгороді в конференц-залі готелю “Дружба” відбулася звітно-виборна конференція Закарпатського територіального відділення Асоціації платників податків України.

Сьогодні до його складу входить більше 200 платників податків - юридичних та фізичних осіб, які об'єднані у 11 районних та 1 міський осередки, які тісно співпрацюють з органами податкової служби області.

Звітуючи про роботу за звітний період, голова ради ТВ АППУ Марта Волощук розповіла про участь членів АППУ у масово-роз’яснювальній роботі, у обговоренні законодавчих актів та інших заходах по захисту прав та інтересів платників податків.

Так, лише протягом 2006 року року проведено спільно з ДПА у області та іншими державними і громадськими організаціями 17 семінарів для платників податків, 8 засідань “круглого столу”, 12 сеансів телефонного зв'язку “гаряча лінія”.

Зокрема, за участю голови ради Закарпатського ТВ АППУ Волощук М.Г. та інших членів ТВ АППУ проведено 2 засідання “круглого столу” з обговорення положень проекту Податкового кодексу України, 1 засідання “круглого столу” з обговорення Концепції реформування податкової системи України та 1 засідання “круглого столу” з обговорення проекту Положення про порядок розрахунку податкових різниць за даними бухгалтерського обліку. Члени ТВ АППУ взяли активну участь у заходах в рамках деклараційної кампанії 2006 року та беруть участь у нинішній деклараційній кампанії.

З метою виховання високої податкової культури, усвідомлення платниками податків обов’язку щодо добровільної сплати податків ДПА у Закарпатській області спільно з ТВ АППУ 19 квітня 2006 року провела акцію з відзначення кращих платників податків 2005 року. Така акція намічається і в нинішньому році.

За участі ТВ АППУ проведено заходи з відзначення Дня бухгалтера та Дня підприємця.

Спільно з ТВ АППУ проводилося вивчення та узагальнення запитів і пропозицій платників податків щодо удосконалення податкового законодавства та відповідних пропозицій по вирішенню проблемних питань адміністрування податків. У грудні 2006 року пропозиції по удосконаленню адміністрування ПДВ направлено Громадській колегії при ДПА України. У вересні відповідні пропозиції від Громадської ради при ДПА у області та ТВ АППУ були направленні Мінфіну України щодо проекту Закону України “Про Державний бюджет України на 2007 рік”, окремі із яких були враховані в законопроектах щодо внесення змін до законодавства з питань оподаткування.

Здійснювалася співпраця і у вивченні громадської думки щодо діяльності органів податкової служби. Так, у листопаді підрозділами зв’язків з громадськістю. ЗМІ та масово-роз’яснювальної роботи ОДПС області спільно з представниками АППУ проведено спеціальне опитування щодо стану партнерських відносин між платниками податків та податківцями, перспектив співпраці з АППУ, матеріали якого надіслані до ДПА України та Правління АППУ, а також використані при підготовці відповідних документів ДПА у області.

Діяльність ТВ АППУ та проведені спільно з ним заходи висвітлюються в засобах масової інформації, в т.ч. на веб-сайті ДПА у Закарпатській області.Спільно з Ужгородським прес-клубом ринкових реформ відділом зв’язків з громадськістю, ЗМІ та масово-роз’яснювальної роботи облДПА 6 травня 2006 року було проведено прес-конференцію голови ТВ АППУ Валощук М.Г. на тему “Права і обов’язки платників податків у проекті Податкового кодексу України”.

Перелічені вище та інші проведені ОДПС спільно з ТВ АППУ заходи у рамках співпраці сприяли підвищенню рівня податкової культури платників, підвищення рівня добровільної сплати податків з 88,7 відсотка у 2005 році до 96,5 відсотка у 2006 році, збільшенню протягом 2006 року надходжень до бюджетів усіх рівнів на 22,9 відсотка та успішному виконанню бюджетних призначень як до Державного, так і місцевих бюджетів.

Виступаючі учасники конференції Мирослава Каламуняк, Василь Устич, Юлія Кілару, Іван Діус та інші позитивно оцінили роботу ради ТВ АППУ по організаційній розбудові громадського об'єднання та надання методичної допомоги платникам у здійсненні ними конституційного обов'язку. Було схвалено практику проведення виїзних засідань ради.

В той же час вказувалося на необхідність більш активної участі в обговоренні проектів регуляторних та законодавчих актів з питань оподаткування, пропаганді досвіду сумлінних платників. Члени асоціації мають стати прикладом впровадження системи подання податкової звітності в електронному вигляді.

Конференція обрала новий склад ради ТВ АППУ. Її головою знову обрано Марту Валощук. Обрано також делегатів на VI з'їзд Всеукраїнського громадського об'єднання АППУ.
Відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА у Закарпатській області
21 березня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
» Всі новини