Закарпатські "Гудаки" на "циганській" сцені завершували фестиваль "Sziget" у Будапешті (ФОТО)

Виступом зятя екс-прем’єрки Юлії Тимошенко Шона Кара, купанням натовпу глядачів у мильній піні, аншлаговим виступом британської альтернативної рок-групи Muse та шаленою зливою по завершенню закінчився останній день найбільшого у Європі музичного фестивалю «Sziget», що проходить у столиці Угорщині Будапешті за підтримки офіційного партнера – міжнародного бренду «Nemiroff».

Закарпатські "Гудаки" на "циганській" сцені завершували фестиваль "Sziget" у Будапешті (ФОТО)

Зять Тимошенко будив фестивальників із головної сцени

Як і завжди, ранок на фестивалі на острові посеред Дунаю розпочинається після третьої години дня. І це нікого тут не дивує, адже життя на фестивалі завмирає десь о 5-ій або 6-ій годині ранку. Розігріті вечірніми виступами музичних та театральних колективів глядачі фестивалю, як правило продовжують гуляти на розкиданих по всьому острову невеличких майданчиках біля різноманітних барів та кафешок. "Будильниками" ля останнього дня фестивалю "Sziget" його організатори вибрали досить популярну особистість в Україні й мало відому в Європі – зятя колишньої української прем'єрки Юлії Тимошенко Шона Кара із його групою "Death Valley Screamers" на головній сцені. Шон Кар і його група, що грають класичний рок, не могли похвастатися величезною армією своїх шанувальників, що приїхали заради своїх кумирів в угорську столицю, проте своє завдання розбудити фестивальну публіку виконали на відмінно.

Nemiroff на Szigetі провів навчання барменів та визначив "відмінників"

Ну а на головній "вінницькій сцені" фестивалю "Sziget" – арені Nemiroff цього дня підводили підсумки роботи триденної школи барменів "Bartender School" та нарешті визначили, хто ж українських, польських та угорських барменів робить найсмачніші та най видовищніші коктейлі. Проте ніхто з понад п'ятдесяти учасників та глядачів барменської школи не залишився у програші. Всі бармени-учасники отримали сертифікати та фірмові подарунки від головного спонсора школи Міжнародного бренду Nemiroff. А глядачам дісталась можливість скоштувати ексклюзивні та щойно придумані коктейлі від учасників школи.

На "циганській" сцені запалювали закарпатські "Гудаки"

Не менш приємним для українських відвідачів фестивалю став виступ в останній день фестивалю ще одного українського гурту "Гудаки" із Закарпаття. Українські музики грали фольклорну музику на недуже великій арені "Roma Tent", але тим не менш користувалися серед любителів етнічної музики неабияким інтересом. Причому більшість їх глядачів на "Сігеті" не мали жодного відношення до України, а прийшли послухати музику, що їм подобається.

Billy Talent та Kasabian розігрівали публіку головної сцени перед виступом Muse

Ну а тим часом, майданчик перед головною сценою фестивалю поступово наповнювався фанами британських емо-рокерів Muse, які, аби потрапити поближче до сцени, займали собі місце за кілька годин до початку концерту своїх зірок. А щоб їм не було нудно, організатори "Сігету" випустили на розігрів канадський та британський гурти Billy Talent та Kasabian.

Канадська а потім британська "суміш" психоделії та року дала добрий заряд фестивальникам й допомогла не аби як скоротити стомлююче очікування головних хедлайнерів останнього дня фестивалю.

Бджолинні соти та лазерне шоу від Musе поставили жирну крапку у цьогорічному "Sziget"

Втомлений кількагодинним очікуванням своїх кумирів 80-тисячнй натовп після виходу на сцену вокалісту Muse Метта Белламі, немов забув про свою втому та спекотну погоду на вулиці. Неймовірне лазерне шоу, сценічні інсталяції, схожі на бджолині соти та запальна музика британської групи отримали таке шалене "ура" від слухачів, що іноді здавалося, що над фестивальним островом розпочались якійсь бойові дії іноземних цивілізації. Публіка, у якій не було місця для рухів, просто шаленіла від виступу Muse й перетворилася в один стрибаючий організм.

Мильна піна та злива гасила емоційний вибух фестивалю

Ну а по завершенню яскравого музичного шоу від британських виконавців, заведені, мов "іграшкові зайчики із батарейками "Дюрасель" відвідувачі фестивалю могли поскакати під гуркіт легендарних треш-металістів Fear Factory із Сполучених Штатів та "випустити пар" купаючись у мильній піні. Цим мильним шоу завершувався виступ "Гігантського вуличного театру" на паперовому кораблі, що наприкінці свого дійства обдавали "розпечену" публіку потоком мильної піни із паперової труби.

Ну а завершився фестиваль шаленою зливою, яка не тільки погасила доведені до кипіння емоції відвідувачів,а допомагала швидше розігнати по домівках гостей.

17 серпня 2010р.

Теги: Гудаки, Сігет, Sziget

НОВИНИ: Культура

10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
10:12
/ 1
У четвер відбудеться концерт Закарпатського народного хору "Загуди ми, гудаченьку"
11:08
Закарпатська філармонія запрошує на концерт "Музичне мереживо бароко"
05:09
У коледжі мистецтв ім.А.Ерделі провели конкурс дитячого малюнку
17:34
/ 1
В Ужгороді відбудеться "вуличний" поетичний марафон
20:11
До Дня Валентина в Ужгороді відбудеться романтичний вечір "Любов в опері"
03:44
/ 2
Кошиці, Пряшів і Михайлівці
11:06
У Румунії вийшла книжка про князя Корятовича
18:00
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
17:48
/ 2
"Жадан і Собаки" відвідають Ужгород і Мукачево в межах Благодійного зимового туру
» Всі новини