На Закарпатті затримали грабіжників автозаправок (ФОТО)

Доволі часто об’єктами своїх злочинних зазіхань крадії обирають автозаправні станції, особливо ті, що розташовані уздовж людних автомагістралей. Зловмисники знають: тут за добу назбирується немала сума грошей, тож є чим поживитися. До того ж, окремі власники таких об’єктів нерідко економлять на охороні, а вночі на АЗС працюють дві-три особи, часто тендітні дівчатка на касі та молоді хлопці. Тобто про серйозний опір нападникам й не може бути мови.

Господарі однієї з таких заправних станцій неподалік Ужгорода також не подбали про серйозну охорону своєї власності. Тут навіть не були встановлені камери відеоспостереження. Цим й скористалися нечисті на руку громадяни.

Ще наприкінці квітня цього року уночі на АЗС вдерлося двоє молодиків у масках з кийком, схожим на міліцейський, і пістолетом. Тоді грабіжникам не пощастило -- виручка зберігалася у сейфі, від якого касири не мали ключів, про що вони й розповіли нападникам. Останнім довелося вдовольнитися 1200 гривнями з каси.

На місце пригоди тоді виїжджала слідчо-оперативна група, однак розбійний напад розкрити по гарячих слідах, на жаль, не вдалося. А згодом стався новий аналогічний злочин...

На початку червня цю ж заправну станцію знову "відвідали" нічні розбійники. Цього разу їх було троє і також у масках, з пістолетом та кийками. І знову забрали лише гроші з каси -- 1000 гривень.

Коли міліціонери проаналізували обидва випадки, звернувши увагу на опис зовнішності нападників і їхній "злодійський" почерк, то зробили висновок -- це справа рук однієї банди.

-- Пошуки розпочалися з раніше судимих осіб і тих, хто притягався до кримінальної відповідальності за скоєння аналогічних злочинів, --розповідає начальник управління карного розшуку ГУ МВС України в Закарпатській області підполковник міліції Олексій Шніцер.

Невдовзі міліціонери вийшли на трьох підозрілих молодиків: двох жителів Ужгородського району, які, до речі, мешкають неподалік згаданої автозаправної станції, та одного ужгородця. Двоє з них -- раніше судимі. Зокрема, 23-річного Василя, оперативники добре знали: він двічі відбував покарання за скоєння крадіжок та реалізацію наркотиків і в кримінальному світі відомий за прізвиськом Чечня. Його приятелі, 24-річний Микола та 23-річний Руслан, -- також з кримінальним минулим.

Відчувши, що їх от-от візьмуть, зловмисники втекли за межі області і вирішили переховатися на Одещині. Звідти поїхали на Волинь, де мали знайомих, з якими разом сиділи в тюрмі. Працівникам міліції стало відомо: там вони готувалися до розбійного нападу, але не встигли. Залишили в одного із друзів свої речі, а самі ненадовго повернулися на Закарпаття. Тут їх і "взяли" оперативники карного розшуку. Точніше, двох із трійці -- Василя та Миколу. Руслан поки що перебуває в "бігах", але затримати його -- це лише справа часу. У зловмисників правоохоронці вилучили пневматичний пiстолет (ззовні схожий на бойовий), саморобні матерчатi маски з вирiзами для очей, гумові рукавички, два кийки, а також електрошокер. Увесь цей "арсенал" переконливо свідчить: до справи хлопці готувалися серйозно. Перш ніж напасти, вони кілька разів навідувалися на автозаправну станцію, пили тут пиво, розмовляли з працівниками, словом, вивчали ситуацію.

-- У розкритті цього злочину, -- зауважує підполковник Шніцер, -- чимало наших працівників проявили себе справжніми професіоналами. Насамперед хочу відзначити заступника начальника майнового відділу УКР Василя Шпіня, начальника оперативно-пошукового сектору Михайла Немеша, старшого лейтенанта міліції Василя Іваниша з карного розшуку Ужгородського райвідділу.

Наразі міліція перевіряє затриманих на причетність до скоєння інших аналогічних злочинів на території нашої області. Найцікавіше у цій історії те, що власники автозаправної станції лише тепер, після двох розбійних нападів, подбали про охорону і встановили камери спостереження...

Володимир Павлюх, ВЗГ ГУ МВС УКраїни в Закарпатській області
 

07 серпня 2010р.

Теги: АЗС, автозаправна, розбійний, грабіжник

НОВИНИ: Кримінал

14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 4
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
23:14
/ 11
У корупційній справі депутата від ОПЗЖ Маєрчика "недоброчесну" голову апеляційного суду Фазикош (само)відвели і призначили її "протеже" Бисагу
18:35
/ 1
В Ужгороді грабіжниця штовхнула та відібрала в жінки сумку
18:04
/ 1
П'яти "ухилянтам", які намагалися виїхати в Румунію як "червонохрестівці", повідомили про підозру
11:01
/ 1
Справу про підрив гранат депутатом Батрином на сесії Керецьківської сільради передали до суду. Корумпованого голову Мушку досі не судять
21:42
/ 1
Детективи БЕБ вилучили в двох ужгородців 3000 контрафактних електронних сигарет на 2,5 млн грн
19:48
/ 3
Наркоторговцеві з Рахова присудили понад 7 років тюрми з конфіскацією майна
11:45
/ 6
Водій "смертельної" Audi Q5 у 2022 році був позбавлений прав через рух п'яним за кермом по зустрічній смузі руху
» Всі новини