Михайло Кічковський пообіцяв допомогти врятувати онкохвору шестирічну Ангелінку Соловйову

З ініціативи депутати обласної ради розглянуть питання про долю шестирічної День прийому населення з особистих питань для голови обласної ради Михайла Кічковського, за його словами, був, і залишається одним із найважчих і найвідповідальніших. Адже часто люди, вичерпавши всі можливості у вирішенні своєї наболілої проблеми, звертаються до влади з останньою надією і сподіваннями, що їх не тільки почують, але й допоможуть.

Михайло Кічковський пообіцяв допомогти врятувати онкохвору шестирічну Ангелінку Соловйову

От і на прийомі, який провів Михайло Михайлович минулого понеділка в обласній раді, до нього звернулася у тяжкому горі вчителька із м. Ужгорода Віра Соловйова. Її шестирічна онучка Ангелінка перебуває на лікуванні в ОХМАТДИТі (м. Київ) з діагнозом гостра лімфообласна лейкемія. Необхідна трансплантація кісткового мозку. Для здійснення такої операції потрібна велика сума коштів – близько 220 000 євро.

Михайло Кічковський дав відповідне доручення невідкладно підготувати необхідні матеріали для винесення цього вкрай складного питання на розгляд депутатів обласної ради на черговому пленарному засіданні сесії обласної ради.

Непростою була на прийомі з особистих питань розмова голови ради з інвалідом війни, учасником бойових дій в Афганістані, підполковником у відставці Олександром Самойленком із Сваляви. Чимало труднощів випало на його долю. Та найбільше болить душа за сина Альберта, що проживає у Хмельницькій області і потребує операції.

Необхідних для цього коштів не вистачає. Михайло Михайлович тут же зв'язався з головою Хмельницької обласної ради І. Гладуняком і попросив його посприяти у проведенні безоплатної операції, допомогти молодій людині бути здоровою і щасливою.

Працівник Нижньо-Ворітської школи - інтернату Василь Захарчук звернувся із проханням посприяти, аби на при будинковій території, що належить Нижньоворітській школі-інтернату виділити частину земельної ділянки для потреб шести сімей, які проживають у цьому селі. Питання важливе і складне. Його вирішення можливе тільки за взаємною згодою керівництва школи-інтернату, Воловецького райвідділу освіти та Нижньоворітської сільської ради. Михайло Кічковський направив листи начальнику управління освіти й науки облдержадміністрації Михайлу Мотильчаку, Нижньоворітському сільському голові М. Векличу із проханням посприяти у вирішенні цього питання, звичайно, Із врахуванням інтересів школи-їнтернату. Що ж, йдучи на зустріч інтересам дорослих, не можна не зважати на інтереси дітей.

Довелося під час прийому розглянути ряд звернень стосовно порушення трудових прав, зокрема невиплати заборгованості по заробітній платі По окремих із них дано роз'яснення на місці, відповідні консультації. А от щодо скарги колишньої завідуючої аптечним пунктом у місті Свалява Ніни Пікуль, Михайло Михайлович зажадав від начальника управління з питань майна комунальної власності А.Громового та голови ліквідаційної комісії КП ЦАС ЗОВО "Фармація" М.Янчій спільно вжити вичерпних заходів щодо виплати заявниці заборгованості по заробітній платі, усунення інших допущенних стосовно неї порушень і про результати повідомити і облраду, і Ніну Тихонівну. Тим більше, що стосовно цієї справи є рішення Ужгородського міськрайсуду на її користь.

Інвалід війни Федір Шебестян із Ужгорода нарікався, що тривалий час затягується вирішення питання щодо виділення йому автомобіля. З'ясувавши стан справ в головному управлінні праці та соціального захисту населення облдержадміністрації, Михайло Михайлович порадував ветерана приємною звісткою: є всі підстави вірити, що цього року машину він отримає.Ольга С. із Ужгорода вважає себе ображеною, бо при розподілі земель в одному із приміських радгоспів, де вона працювала тривалий час, їй не виділили належного земельного паю. Це питання голова облради також взяв на особистий контроль і дав доручення підготувати звернення у відповідні інстанції.

На прийомі з особистих питань у голови облради побували інваліди, ветерани, люди похилого віку із різних районів області. Звичайно, у них – різні долі, та проблеми, на жаль, – схожі: хвороби, гостра нестача коштів на лікування. Їм потрібна і матеріальна підтримка, і щире, сповнене доброти людське слово, розуміння їх непростої життєвої ситуації.

Підсумовуючи роботу після завершення прийому, Михайло Михайлович зауважив, що виходячи із характеру звернень, у діяльності владних структур на місцях індивідуальна робота із заявниками потребує суттєвого поліпшення. Влада усіх рівнів повинна допомагати людям, які цього потребують. Тим більше, коли йдеться про людей соціально слабозахищених. У зв'язку з цим М. Кічковський дав доручення виконавчому апарату обласної ради підготувати з цього питання відповідні матеріали для розгляду на виїзному засіданні Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові обласної ради, яке відбудеться найближчим часом.

Наступного дня, у вівторок, згідно з графіком, відбувся "Прямий телефонний зв'язок населення краю з головою облради". Люди скористалися нагодою почути з уст Михайла Михайловича відповіді на важливі питання економічного, суспільно-політичного життя краю. До прикладу, І.Вароді із Виноградівщини, П.Федак із Ужгородщини та ряд інших цікавились підготовкою та проведенням у вересні 2010 року міжнародної наукової конференції в Закарпатті "Про сталий розвиток Карпат та інших гірських регіонів Європи".

Разом із сельчанами вони не раз терпіли від паводків. Тому для них важливо чи розглядатиметься на форумі вчених проблема боротьби із паводками.

Ряд запитань по телефону від жителів міст Мукачево, Хуст, Свалявського, Іршавського, Рахівського районів стосувалися проведенням у цьому році традиційного свята народної творчості "На Синевир трембіти кличуть" та благодійної акції в його рамках "Кожній дитині – родину"! Слід наголосити, що люди втішені тим що і свято на Синевирі, і благодійна акція відбудуться, як і планувалося, 18 серпня.

Як відомо, на сторінках "Новин Закарпаття" була розміщена інформація, що на 29-ій сесії обласної ради депутати прийняли звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України стосовно ситуації, яка склалася в зоні впливу державного підприємства "Солотвинський солерудник". П. Маргітич із Берегова, Я. Іванин із Тячівщини цікавилися чи надійшли до обласної ради відповіді з цього питання? Михайло Михайлович інформував заявників що, 2 серпня 2010 року на його ім'я надійшов лист з Міністерства аграрної політики України, в якому йдеться про те, що "з метою виконання запланованих у 2010 році на ДП "Солотвинський солерудник" Мінагрополітики підготовлено проект постанови Кабінету Міністрів України "Про затвердження порядку використання у 2010 році коштів стабілізаційного фонду для ліквідації наслідків затоплення шахт державного підприємства "Солотвинський солерудник" Тячівського району Закарпатської області" з обсягом фінансування 10 млн грн., який був прийнятий на засіданні Уряду 28 липня 2010 року постановою Кабінету Міністрів України від 28.07.2010 року № 653.

Отже, є позитивні зрушення. І в них частина праці й наполегливості депутатів обласної ради.

Ірина Густі

06 серпня 2010р.

Теги: Кічковський, прийом громадян, влада, допомога

НОВИНИ: Соціо

11:33
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
23:02
Україна та угорщина погодили відкриття нового ПП "Велика Паладь – Надьгодош" для легкового транспорту
22:29
У Великих Лучках попрощаються з полеглим Героєм Юрієм Лущаєм, що переїхав з Краматорська і поліг на Донеччині
21:54
У Великолучківській громаді встелили квітами останню дорогу Героя Віктора Микити з Кайданова
» Всі новини