В Ужгороді нарешті закрили бар, який 15 років діяв без жодних документів (ФОТО)

Після відповідної публікації на сайті Закарпаття онлайн, яка підбила підсумки кільканадцятирічних поневірянь сусідів цього кримінального закладу усіма мислимими і немислимими владними інстанціями, міській владі Ужгорода спільно з ужгородською міліцією вдалося-таки закрити сумно відоме кафе «Азарт».

В Ужгороді нарешті закрили бар, який 15 років діяв без жодних документів (ФОТО)

Як уже розповідало Закарпаття онлайн, вищезгадана кримінальна "точка" відкрито і нахабно працювала мало не в самому центрі обласного центру Закарпаття – на вулиці Другетів, 83. При цьому, насправді, за документами закладу не існувало – лише квартира. Жодного дозволу на облаштування закладу громадського харчування у житловому приміщенні, дозволів на торгівлю, відповідних патентів і ліцензій, як і будь-яких стосунків з податковими та соціальними органами бар не мав. При цьому його власник – мешканець приужгородського села Невицьке Мілан Гартман – мав нахабство навіть спорудити поруч зі своїм нелегальним закладом так само нелегальну криту терасу, де, ігноруючи будь-які закони, час доби і прохання сусідів, проводив гучні, з музикою на всю вулицю, дні народження, випускні та весілля.

З неприхованим нахабством пана Гартмана, за спиною котрого, не дуже і ховаючись, проступала постать певного можновладного "покровителя", впродовж років не могла справитися навіть міська влада Ужгорода. Недвозначні звернення, які в межах своїх повноважень адресував у прокуратуру міста Ужгорода виконавчий комітет Ужгородської міської ради, завершувалися формальними відписками цього органу, тоді як "знеструмлений" і "опломбований" бар без, навіть, формальних зупинок у роботі продовжував  "добивати" сусідів гучною музикою і дратувати власною безкарністю законослухняних підприємців. А прості міліціонери Ужгородського МУ ГУ МВС України в Закарпатській областю, котрі змушені були виїжджати на виклик за цією адресою, щоразу мимоволі ставати заручниками чужих корисливих забав...

"Сколь верёвочка не вейся, всё равно совьёшся в кнут", співається у відомій пісні Володимира Висоцького. Майже 15-річна "вєрьовочка" "Азарту" скрутилася в персональний батіг для Мілана Гартмана після того, як його відверто кримінальна діяльність (можна собі тільки уявити, скільки грошей на корисні потреби недоотримали від цієї багаторічної "діяльності" міська та державна скарбниці!) із сфери протистояння зі зневіреними і знесиленими жінками-сусідками (яким під кінець уже відверто погрожували цеглою по голові, а на вихідні просто залишали зачиненими у спільному дворі за незаконно спорудженими воротами) став надбанням ЗМІ. Не зацікавлений у "публічності" "кришувач" кримінального бізнесу вирішив не виходити на світло і залишив "азартне" дітище невицького ділка сам на сам із законом.

Потрібно віддати належне як міській владі, так і міській міліції Ужгорода в особі її нинішнього очільника Івана Цьоки – їх дії, сформульовані і скоординовані на недавньому засіданні виконкому, були чіткими і рішучими: заклад, який так і не зміг надати ЖОДНОГО(!!!) документа на підтвердження правомірності своєї діяльності, було закрито. Колізії, щоправда, на цьому не завершилися: знеструмлений в примусовому порядку бар через кілька годин знову запрацював, задекларувавши своє чергове нахабство гучною музикою на максимальну гучність при відчинених навстіж дверях і вікнах. Як з'ясували ужгородські міліціонери, яким "за гарячими слідами" довелося повторно складати протокол про порушення, власник "Азарту" просто приєднався за допомогою подовжувачів до іншого джерела струму.

Третій день поспіль мешканці прилеглих до колишнього "Азарту" будинків засинають і просинаються в тиші: без матів деградованих клієнтів нелегальної "бужні", без увімкненого на максимум п'яного караоке, без погроз з боку знахабнілого через безкарність "підприємця". Нині тут панує спокій... Спокій і закон... Як і належить бути в цивілізованому, європейському місті...

Міська влада Ужгорода запевняє, що на законних підставах "Азартові" реанімуватися вже не судилося – закон прямо забороняє відкриття подібних закладів у такому місці. Зрештою, було би просто нечувано, якби заклад, який упродовж півтора десятка років відкрито знущався над людьми, порушував закон і грабував міський бюджет, отримав індульгенцію у вигляді офіційного дозволу на торгівлю. А тому "анонімним" "кришувачам" кримінальної "точки" не варто навіть турбуватися. Якщо, звичайно, вони не хочуть, аби їх ім'я та прізвище стало надбанням кримінальних хронік в закарпатських ЗМІ...

Finita la comedia...

Віктор Траза, Ужгород

01 серпня 2010р.

Теги:

Коментарі

2010-08-09 / 22:30:00
інтересно на скільки то його закрили -)

Оксана, сусідка 2010-08-05 / 10:47:00

Йой, дай вам Божечко здоров"я! Тиша, покуй. Ми вже забули, що мож жити по людськи

пукач 2010-08-03 / 19:56:00
ужгород без приделов.................а тольку.........товарищи.

мадьяр. 2010-08-03 / 19:55:00
ужгороде каж. второй работает без доку.........смехилище.

Микола Староста (Жалива) 2010-08-02 / 23:24:00
Щоб зараз "запустити" комерційний об'єкт, треба ноги сходити .. і купу грошей заплатити.

Ейла 2010-08-02 / 19:05:00
я тоже заважаю сусідам і не трьом , а цілому району, і в мене нема дозволу на дискотеку. Що до мене панове журнілісти, попрацюєте чи ні? а ... З повагою ваша "ЕЙЛА"

автор 2010-08-02 / 18:07:00
Пане Староста, теоретично ви праві в тій частині, що проблема виникла передусім через нахабство власника, "кришованого" зверху, по відношенню до людей, що мешкають довкола. Працював би тихо, з повагою до сусідів, нікому би навіть в голову не прийшло перевіряти, працює він законно, з дозволами, чи ні. Останнє мало би бути компетенцією правоохоронних, фіскальних, соціальних органів і т.д. Але чоловік абсолютно знахабнів від безкарності: гучна музика, п"яне караоке, самовільне захоплення двора, нереагування на прохання сусідів, прямі погрози фізичною розправою, причому - старшим жінкам, що мешкають за стіною. Через це проблему прорвало, як задавнений чиряк. Пан Гартман своєю поведінкою підрізав гілку, на якій сидів. Сидів би тихо, не стрибав би на цій гілці, може просидів би ще якийсь час. Але його підвела впевненість у власній безкарності. Тепер має те, що має, на що заслужив. Як запевняє влада, бара там уже не буде ніколи. Сусіди прагнуть того ж. Міліція теж втомилася бути заручником. Тобто, всі, як один, сходяться на тому, що цієї "бужні" там бути не має - і по закону, і за суспільною, так би мовити, згодою. Значить, НЕ БУДЕ... Крапка...

П.С. І до чого тут ваше "позакривати всі заклади". Мова йде про закриття тих, які працюють нелегально, по суті - кримінально, до того ж створюючи проблеми оточуючим.

Усі, хто працює законно, хай працюють на здоров"я...

Микола Староста (Жалива) 2010-08-02 / 15:55:00
Теоретично можливо не дати дозвіл на відкриття. Знову повертаюся до толерантності власника з сусідами.. щось зламати легко, побудувати важко.
Теоретично можна закрити всі заклади, а далі?

автор 2010-08-02 / 14:28:00
Пане Староста, у статті чітко написано - кафе не відкриють, дозвіл на торгівлю йому не дадуть, бо по закону в цьому місці розміщати заклад громадського харчування заборонено, а й ніхто із сусіді згоду на це вже не дасть. так що в цьому плані тема закрита. Інша річ, що, яе правильно каже сорри, намагання будуть. Але ми до цього готові.))

местный 2010-08-02 / 10:07:00
Микола Староста: "є багато людей, які не хочуть платити податки" - и не только у нас в стране. Прошлым летом отдыхал в Хорватии, снимал квартиру (или "апартман", как они говорят) - у хозяина на 1 официально оформленную в этом же и соседних домах приходится 6 незарегистрированных, в ресторанчиках (а там они платят налоги по числу посадочных мест) - по несколько назовем их "отсеках" - зарегистрирован 1, небольшие счета типа мороженого проходят через него - остальные, а вы и не знаете - как бы сидите на территории соседнего частного дома и большие счета - от кого-то непонятного. Причем так принято повсеместно. Тоже с производством домашнего вина и ракии (вид паленки). В небольших количествах ("для себя и друзей") производство не облагается налогом, но продавать его нельзя - ну так на всём побережье зарегистрирован 1 официальный производитель, а все остальные свою продукцию продают под его реквизитами, но со своим фото на этикетке. Голь на выдумки хитра :) Я удивляюсь как наши с паленкой так не придумают :) - в Крыму с частными отелями и кафушками ведь уже потихоньку приходят к тому, о чем я написал: 1 регистрируют, 3 - нет.

Микола Староста (Жалива) 2010-08-02 / 09:54:00
Кафе, буде відкрите знову, оформлять все в законному порядку.. даже на третю особу(оренда).
Тут питання в толерантності власників, можна працювати і в законному правовому полі. Просто є багато людей, які не хочуть платити податки.

Ейла 2010-08-02 / 08:43:00
"А як на рахунок мене"

журналіст 2010-08-02 / 01:02:00
Тому що принциповий, а ти би хотів, щоби журналіст розвінчував, пер як дурень на рожон, підставляв голову... І все заради твого кайфу? А ти будеш сидіти на гузиці у безпеці, "тому що принциповий"?

Хіба не дость, що журналіст допоміг людям вирішити багаторічну проблему? Зрештою, допоміг восторжествувати законності?

Мало? Обов"язково треба як Гонгадзе?

автор 2010-08-01 / 22:22:00
До "Тому що принциповий".

Якщо відразу викласти всі козирі, то з чим грати потім?))

mix 2010-08-01 / 21:42:00
naresti,ato camuj kruminal vsjydu de poduvusja.ditej bojiscja na vylucjy pystutj pohyljatj.

Тому що принциповий 2010-08-01 / 21:00:00
Про торжество справедливості та принципову позицію Закарпаття онлайн можна буде говорити лише тоді, коли й "кришу" буде "продірявлено". Фінальна фраза "А тому "анонімним" "кришувачам" кримінальної "точки" не варто навіть турбуватися. Якщо, звичайно, вони не хочуть, аби їх ім'я та прізвище стало надбанням кримінальних хронік в закарпатських ЗМІ..." виглядає не як принципова позиція журналіста, а відвертий шантаж і хизування силою слова. Тому цілком логічно було б гукнути: автора! Чи пак, "кришу"! Продовження буде?


сорри 2010-08-01 / 19:50:00
Відверто кажучи, я сумнівався, що в цьому випадку вдасться щось зробити. От тільки коментар з цього приводу не написав, щоби не сіяти зневіру. Бо хотілося написати, що якщо Закарпаття онлайн гучно поклало на кін у цій "грі" свій авторитет - справу потрібно доводити до кінця. Ви виграли, і це добрий прецедент.

Втім, виграна битва не завжди означає виграну війну. Це не в плані скепсису. :) Просто раджу і вам, і людям, заанґажованим у проблему (сусідам і т.д.) не розслаблятися...

местный 2010-08-01 / 18:52:00
быстренько :)

НОВИНИ: Кримінал

10:28
У Грушові на Тячівщині чоловік увірвався в будинок односельчанки та пограбував її
10:13
Мукачівець, після спільного відпочинку, побив свою колишню дружину до реанімації
18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
/ 2
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 1
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
» Всі новини