З початку року на дорогах Закарпаття трапилося 276 ДТП з потерпілими, в яких 46 осіб загинуло

Будь-яка дорожньо-транспортна пригода -- справжнє лихо, адже в аваріях гинуть і калічаться люди. Звісно, від біди ніхто не застрахований, та особливо прикро, коли водії, збивши пішохода чи велосипедиста, утікають з місця пригоди, залишаючи травмовану людину помирати. Останнім часом, на жаль, таких випадків побільшало.

З початку року на дорогах Закарпаття трапилося  276 ДТП з потерпілими, в яких 46 осіб загинуло

Недавнього вечора, наприклад, прямісінько на пішохідному переході на вул.Минайській в Ужгороді (це місце, до речі, має сумну славу як аварійно небезпечне) іномарка "Фольксваген-Гольф"  збила 19-річну дівчину. Водій замість того, аби надати допомогу потерпілій, дременув з місця події, покинувши своє авто. Травмована опинилася в міській лікарні, де їй діагностували численні тілесні ушкодження і госпіталізували.

Невдовзі на місце аварії прибули працівники ДАІ, вони забрали покинутий "Фольксваген" і розпочали пошук утікача. Водія, а це був  26-річний житель обласного центру, робітник  одного з приватних підприємств,  того  ж дня затримали. Експертиза повинна ще з"ясувати, чи він, був, не керував транспортним засобом у нетверезому стані.

Інша автопригода, але цього разу за участі велосипедиста, сталася на автодорозі Київ – Чоп. Водій автомашини БМВ, громадянин Угорщини, не впорався з керуванням свого транспортного засобу і збив пенсіонера з Великого Березного. Чоловік намагався перейти на інший бік дороги, коли  потрапив під колеса машини.  Угорський гість, як з"ясувалося, у той час саме перетнув КПП "Тиса" і рухався в напрямку Ужгорода.

Потерпілий у важкому стані (з перелом основи черепа, ушкодженнями головного мозку та грудної клітки)  опинився в лікарні, авто доставили машина, на штрафний майданчик. Обставини цієї ДТП з"ясовує міліція.

Збивши людину на одній з вулиць Мукачева  вночі, водій-винуватець, мабуть, сподівався, що у таку пору його не запримітили, тож можна уникнути відповідальності. Тому, покинувши свою жертву, поспішив зникнути з місця аварії. Травмований хлопець, 22-річний місцевий житель, був при свідомості і став кликати на допомогу. Невдовзі його доправили у лікарню. Медики виявили у нього переломи обох ніг. Водія-утікача наразі розшукують.

Спека негативно впливає на реакцію водіїв, вважають спеціалісти. Однак не всі, на жаль, зважають на такі застереження.. Наслідки подібної безпечності за кермом часто бувають фатальними. Особливо на швидкісних автодорогах, якою, приміром, є на Закарпатті усім відома траса Київ-Чоп. Так, вечірньої пори поблизу  села Іванівці Мукачівського району  тут на швидкості злетіла в кювет іномарка "Опель-Корса".  За кермом "дамського" авто перебувала 29-річна ужгородка. Внаслідок аварії в реанімаційному відділенні лікарні у важкому стані опинилася молода пасажирка "Опеля".

Через кілька днів на тій же автодорозі, але цього разу поблизу села Латірка Воловецького району (ще одне сумне місце концентрації ДТП), зіткнулися на швидкості дві машини. Пенсіонер з Мукачева, керуючи іномаркою "Сузукі" з угорськими номерними знаками, виїхав на смугу зустрічного руху, де допустив зіткнення з вантажівкою ДАФ. За кермом останнього авто був житель Миколаєва. Як наслідок – на лікарняному ліжку з травмами різного ступеня важкості опинилися водій легковика та троє його родичів, серед яких і дві молоді жінки. Автомобілі чекають своєї подальшої долі  на міліцейському штрафмайданчику.

За статистикою ВДАІ ГУМВС України в Закарпатській області, з початку року на дорогах краю трапилося  276 ДТП з потерпілими, в яких 46 осіб загинуло, 345 травмовано. У 21 випадку водії втікали з місця автопригоди, з них двох "бігунів" продовжує розшукувати міліція. Один з таких негідників смертельно травмував (це сталося ще 19 січня на вул. Гагаріна в Ужгороді) хлопчика-школяра, інший збив 26 лютого в Мукачеві семирічну дівчинку. Остання, на щастя, залишилася живою.

Працівники Державтоінспекції вкотре звертаються до водіїв з проханням надавати потерпілим медичну допомогу, а не втікати з місця пригоди, адже  втеча лише посилює вину злочинця. Статистика свідчить: значна частина  людей, які загинули на дорогах, могла б вижити, якби  вчасно було надано медичну допомогу.

Володимир Павлюх, ВЗГ ГУ МВС України в Закарпатській області
23 липня 2010р.

Теги:

НОВИНИ: Кримінал

18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 1
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
» Всі новини