Політолог Кость Бондаренко в Ужгороді «підписався» за «Сильну Україну» Тігіпка

22 липня в Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція відомого політолога Костянтина Бондаренко, заступника голови партії «Сильна Україна» Сергія Тігіпка.

Політолог Кость Бондаренко в Ужгороді «підписався» за «Сильну Україну» Тігіпка

Костянтин Бондаренко розповів, що з офіційними візитами, представляючи "Сильну Україну", побував уже в 14 областях України — з "інспекційною" метою, для ознайомлення із ситуацією на місцях.
 
"Вибори до місцевих рад є важливим моментом для "Сильної України", адже символізуватимуть свого роду бойове хрещення для партії, яка вперше братиме участь у виборчій кампанії. Від результату залежатиме структурування осередків, подальша діяльність усієї партії", — сказав політолог. Він також повідомив, що, ознайомившись із діяльністю Закарпатської обласної організації партії "Сильна Україна", залишився задоволеним роботою партійців. За його словами, обласна організація є однією з найбільш активних серед інших осередків України. На Закарпатті до лав партії вступили вже понад 2,5 тисячі осіб, а це 6-ий показник серед інших партійних організацій. "Більше членів партії є лише у Донецькій, Луганській Харківській, Дніпропетровській областях та Києві, отже робота на Закарпатті справді проводиться серйозна. Загалом партія "Сильна Україна" не має централізованого фінансування, як і жорсткого диктату центру. Кожна обласна організація є автономною щодо організації роботи. Ми довіряємо осередкам, а показники Закарпатської облорганізації дають ще більше підстав для цього".
 
Костянтин Бондаренко розповів також, що в Ужгороді зустрівся з активом обласної організації, представниками районних осередків, з якими спілкувався упродовж 2 годин, взяв участь у жвавій дискусії та відповів на численні запитання. "Люди не просто слухали, а задавали гострі питання, я побачив, що закарпатські члени партії не байдужі і хочуть змін, вони прийшли до партії не з кон"юнктурних міркувань", — зробив висновок політолог.
 
Щодо проекту нового закону про вибори, Бондаренко наголосив, що "Сильна Україна" візьме участь у місцевій виборчій кампанії, адже навіть у разі прийняття закону термін реєстрації менший за 365 днів мають лише організації в Чопі, Воловецькому і Свалявському районах. "На цих виборах партія покаже непогані показники, на це націлюємо наше членство", — наголосив доповідач.
 
Він також спростував 2 міфи, що побутують у медіапросторі: ніби рейтинг Сергія Тігіпка зменшився після рішення працювати в уряді і нібито він припинить розбудову свого політичного проекту. "Ми спокійно реагуємо на поширення таких міфів та замовних неправдивих публікацій, оскільки про нас згадують, навіть витрачають кошти на такі матеріали, а це теж свідчення серйозності нашої позиції. Інакше недобросовісні конкуренти не витрачали б на грошей", — сказав К. Бондаренко, продемонструвавши публікації в закарпатських газетах, текст яких повторює публіці в ЗМІ інших областей і, відповідно, за його словами оплачується централізовано.

"Іншим міфом є відставка Сергія Тігіпка. Але він націлений на роботу, адже ішов в уряд, щоб втілювати свою передвиборчу програму. Керівники держави та уряду пообіцяли надати можливість втілювати заплановані реформи, наразі ця умова виконується, тому для нього нема підстав іти у відставку", — зауважив Кость Бондаренко.
 
Виборча кампанія для "Сильної України", за словами доповідача, складатиметься з двох етапів. Спочатку — праймеріз. Це новаторська для України система, що визначатиме людей, які гідно представлятимуть партію. Праймеріз відбуватимуться відкрито, із залученням усіх охочих громадян, щоб прозоро сформувати виборчі списки.  Другий етап — власне вибори. І третій, неформальний — представлення партійців у структурах влади, за яких партія нестиме відповідальність.
К. Бондаренко пояснив причини власного рішення йти у політику: "Для політолога це питання часу і досвіду. Адже можна збоку оцінювати, критикувати, а можна самому спробувати зробити щось власноруч. Я був занурений у політику і як сторонній спостерігач, і як людина, яка консультувала багато політиків. Довгий час вважав, що не піду у публічну політику. Але після того, як Сергій Тігіпко пішов в уряд, у березні цього року ми зустрілися, він запропонував мені стати заступником у партії, після роздумів понад півтора місяці, я дав згоду і працюю у політичній силі. Із існуючих сьогодні в Україні понад 180 партій це єдина, з якій мені не соромно співпрацювати".
 
"Сильна Україна" — одна з наймолодших політичних сил, але сповнена рішучості брати участь у виборчій кампанії і перемагати" — сказав К. Бондаренко.

22 липня 2010р.

Теги:

Коментарі

Юрист 2010-07-23 / 00:12:00
Виборча кампанія для "Сильної України", за словами доповідача, складатиметься з двох етапів. Спочатку - бабло. Це новаторська для України ситема, що визначатиме людей, які гідно представлятимуть партію. Другий етап - власне кидалово. І третій, неформальний - обкрадання народу партійцями, за яких партія не нестиме відповідальності.

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини