Митрополит Володимир благословив випуск УУБА та КаУ з відеозапису

5 липня 2010 року в Свято-Миколаївському актовому залі Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія та Карпатського університету імені Августина Волошина відбулися урочистості з нагоди вручення дипломів випускникам 2010 року.

Митрополит Володимир благословив випуск УУБА та КаУ з відеозапису

Як повідомили Закарпаття онлайн в прес-службі УУБА, серед поважних гостей, що прийшли розділити святкову та духовну радість з професорсько-викладацьким складом, випускниками та їх батьками були Високопреосвященнійший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський; Преосвященнійший Іларій, єпископ Макаріївський, вікарій Київської Митрополії, Голова Синодального відділу релігійної освіти та катехизації УПЦ; протоієрей Геннадій Батенко, Голова Синодального відділу “Місія Церква і медицина“; протоієрей Дмитро Гольцев, кандидат богослов’я, викладач Московської  та Санкт-Петербурзької духовних академій; протоієрей Сергій Скубченко, доктор богослов’я, викладач Харківської духовної семінарії, архімандрит Пімен, доктор богослов’я, проректор Луганського духовного училища;  архімандрит Серапіон (Дунай), настоятель кафедрального Свято-Троїцького собору міста Перм, Пермської єпархії РПЦ; Алла Дмитрук – головний редактор сайту “Релігія в Україні” та інші.

Святкові урочистості розпочалися з молитви, благословення архієреїв та звучання Державного  гімну України. Відкрив святкове засідання ректор  Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія та Карпатського університету імені Августина Волошина, професор, архімандрит Віктор (Бедь). Відтак до професорсько-викладацької корпорації та випускників 2010 року з привітальним словом звернувся Блаженнійший Володимир, Митрополит Київський і всієї України, Предстоятель Української Церкви, яке учасники урочистого зібрання змогли побачити і почути у відеозапису.  У вітальному слові Блаженнійший Митрополит Володимир привітав усіх випускників та присутніх із завершенням навчання, а також звернув увагу на те, що саме в 2010 році вперше в історії УПЦ в стінах Ужгородської богословської академії відбувається перший випуск магістрів богослов'я, викладачів ВНЗ із отриманням дипломів державного зразка.
 
Далі слово для привітання  було надано Високопреосвященнійшому Владиці Феодору та Преосвященнійшому Владиці Іларію. У своїх вітальних словах архіпастирі побажали випускникам Божої благодаті та практичного втілення в життя тих знань і навичок, які вони здобули впродовж періоду  навчання в стінах академії та університету.

Звернулися до випускників академії та університету з теплими словами вітання високодостойні  цьогорічні випускники, зокрема, ігуменя Михаїла (Заєць), настоятелька Свято-Миколаївського Городоцького жіночого монастиря, архімандрит Діодор (Васильчук), настоятель Свято-Іверського монастиря м. Одеса; ієрей Кирило Татарка, секретар Будапештської єпархії РПЦ, протоієрей В'ячеслав Бондар, викладач Одеської духовної семінарії та інші.

Від імені професорсько-викладацького складу Карпатського університету імені Августина Волошина випускників привітала професор Майя Артьомова, перший проректор університету, директор науково-дослідного інституту богослов’я та аналітики УУБА і КаУ.

Перш ніж приступити до вручення дипломів, ректор професор, архімандрит Віктор (Бедь) виконав  почесну місію нагороджень. У зв'язку з відзначенням днями свого 55-річчя, заступник завідувача кафедри філософії та гуманітарних наук, доктор філософії, професор Хоменко Тетяна Іванівна була удостоєна почесних нагород – Грамоти Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви та  медалі  рівноапостольної Великої княгині  Ольги II ступеня. Також днями святкувала свій славний ювілей 70-річчя співробітниця  академії та університету Анна Ісак, яка була нагороджена медаллю Нанківської ікони Божої Матері I ступеня. Обидві ювілярки були також нагороджені грошовими преміями.

Після привітань ювілярів відбулося урочисте вручення дипломів випускникам академії та університету з відповідними відзнаками, яке здійснив ректор професор, архімандрит Віктор (Бедь). Зокрема, серед цьогорічних випускників – 29 магістрів богослов'я, що отримали дипломи церковного та державного зразка,  4 магістри богослов'я – церковного зразка, 1 магістр церковного музичного мистецтва, 12 бакалаврів богослов'я, 9 магістрів психології, 6 спеціалістів психології, 7 бакалаврів психології, 48 бакалаврів права, 16 бакалаврів фінансів, 12 бакалаврів філософії, 13 молодших спеціалістів правознавства та 9 молодших спеціалістів комп'ютерних наук.

Після урочистих вручень та привітань святкові заходи було завершено молитвою та звучанням Державного гімну України, після чого всі присутні зробили спільну фотографію для літопису академії та університету.

 

07 липня 2010р.

Теги: УУБА, випускник

НОВИНИ: Соціо

11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
» Всі новини