Закарпаття: 6-8 липня у селі Рекіти проходитиме ІУ Міжнародний фестиваль юних поетів та прозаїків, митців малюнку і фото "Рекітське сузіря"

Так вже повелося, що чи ненайбільше талановитих письменників, поетів, митців фото і малюнку народжується у селі. Колискою двох талановитих письменників Василя Тарчинця і Андрія Дурунди є високогірне, підполонинське село Рекіти, що на закарпатській Міжгірщині.

Закарпаття: 6-8 липня у селі Рекіти проходитиме ІУ Міжнародний фестиваль юних поетів та прозаїків, митців малюнку і фото "Рекітське сузіря"Тут і засновано справжню творчу лаболаторію для обдарованих дітей – Малу академію літератури і журналістики. Нині вона займає чільне місце у всеукраїнському та зарубіжному інформаційному просторі.

Переконливим агрументом є те, що дитяча творча організація щороку проводить Міжнародний фестиваль „Рекітське сузір’я”.

У скерованому до нашої редакції зверненні керівники та організатори фестивалю запрошують долучитися до цього дійства усіх, хто небайдужий до творчості юних обдарувань.


ЗВЕРНЕННЯ

Вченої ради, ректорату, професорсько-викладацького складу Малої академії літератури і журналістики та оргкомітету з проведення ІУ Міжнародного фестивалю юних поетів та прозаїків, митців малюнку і фото “РЕКІТСЬКЕ СУЗІЯ”

Шановні співвітчизники, керівники влади, народні обранці, наші колеги, працівники електронних та друкованих засобів масової інформації, поети і прозаїки, духовенство, вчителі та учні, широка громадськість!

Четвертий рік поспіль на теренах мальовничого Закарпаття, у Міжгірському районі, селі Рекіти, на Коваликовому полі, 6-8 липня ц.р., відбуватиметься значуща подія - ІУ Міжнародний фестиваль юних поетів та прозаїків, митців малюнку і фото “Рекітське сузіря”.

На літературно-мистецьке, дитяче дійство збереться чимало учасників та гостей з України, далекого та близького зарубіжжя. З фестивальної сцени, у дні проведення ІУ фестивалю, пролунає багато пісень, поезій та прозових творів, які звеличуватимуть рідний край, завзятих до роботи людей.

У цьому році Міжнародна дитяча творча організація „Мала академія літератури і журналістики” відзначає свій перший ювілей – п’яту річницю з дня заснування. Отже, таку подію у житті юних літераторів та журналістів будемо святкувати разом, вшановувати за плідну суспільно-громадську роботу її організаторів, громадських вчителів, журналістів, меценатів, всіх хто долучився до роботи з юними обдаруваннями нашої України та зарубіжжя.

Щиро запрошуємо Вас взяти участь у цьому неповторному святі дитячої творчості – святі нашої духовності і незрівнянної краси. Своєю участю ви підтримаєте молоді таланти, поспілкуєтесь із юними поетами і письменниками, справжніми майстрами малюнку і фото, побачите чимало запальних танців, послухаєте пісень. А ще оглянете численні художньо-мистецькі виставки. І все це буде відбуватися на мальовничій галявині, під відкритим небом – „Коваликовому полі”.

Символічно, що наш фестиваль проходить влітку, у переддень християнського свята – Петра і Павла. Сам Всевишній надихає дорослих і дітей на добрі справи на благо нашого українського народу.
Слава Україні!

Слава юним поетам і прозаїкам, митцям малюнку і фото, самодіяльним учнівським колективам – учасникам та гостям ІУ Міжнародного фестивалю “Рекітське сузір’я”!
Прес-служба Малої академії літетартури і журналістики (МАЛіЖ)
14 березня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Культура

10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
10:12
/ 1
У четвер відбудеться концерт Закарпатського народного хору "Загуди ми, гудаченьку"
11:08
Закарпатська філармонія запрошує на концерт "Музичне мереживо бароко"
05:09
У коледжі мистецтв ім.А.Ерделі провели конкурс дитячого малюнку
17:34
/ 1
В Ужгороді відбудеться "вуличний" поетичний марафон
20:11
До Дня Валентина в Ужгороді відбудеться романтичний вечір "Любов в опері"
03:44
/ 2
Кошиці, Пряшів і Михайлівці
11:06
У Румунії вийшла книжка про князя Корятовича
18:00
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
17:48
/ 2
"Жадан і Собаки" відвідають Ужгород і Мукачево в межах Благодійного зимового туру
» Всі новини