Торік КРУ перевірило 436 підприємств Закарпаття

Торік, контрольно-ревізійною службою області проведено 460 контрольних заходів на 436 підприємствах, установах та організаціях, на 363 з них встановлено фінансові порушення, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів на значну суму. Це — нецільові витрати державних ресурсів, незаконні витрати, недостачі.

Вжитими заходами усунуто фінансових порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на загальну суму 6,3 млн. грн., з них надійшло фінансових ресурсів на суму 1,8 млн. грн., відшкодовано і поновлено втрат фінансових і матеріальних ресурсів на загальну суму 4,4 млн. грн. Загалом протягом року працівникам КРУ вдалося усунути фінансових порушень, що не призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів на загальну суму 48,5 млн. грн.

Зокрема торік у сфері органів виконавчої влади і оборони проведено 13 контрольних заходів у бюджетних установах, що належать до комунальної форми власності або у таких, які були розпорядниками коштів місцевого бюджету, виділених на виконання місцевих бюджетних програм (райдержадміністрації). Найбільше фінансових порушень, що призвели до втрат фінансових ресурсів виявлено ревізіями у Хустському міськвиконкомі, Чопській міській раді, Відділі капітального будівництва Ужгородської міської ради та Свалявській райдержадміністрації.

Приміром, проведеною ревізією виконання кошторису Хустського міськвиконкому виявлено порушення фінансово-бюджетної дисципліни на загальну суму 1,3 млн. грн. Зокрема Хустським міськвиконкомом були зайво оплачені роботи підрядних організацій на загальну суму близько 27 тис. грн. з ліквідації наслідків ситуацій техногенного, природного та соціально-політичного характеру за період з 01.01.2005 року по 01.01.2006. Однак роботи ці не підтверджені відповідними бухгалтерськими документами. Окрім того, ревізією правильності визначення вартості робіт шляхом співставлення проектно-кошторисної документації з фактичним обсягом їх виконання встановлено завищення обсягів робіт на загальну суму 13,3 тис. грн.

У Чопській міській раді виявлено порушення фінансово-бюджетної дисципліни на загальну суму 448 тис. гривень. Тут, зокрема, переплатили 38 тисяч гривень приватному підприємцю за роботи з відновлення, реконструкції тротуарів, дитячих майданчиків, місць стоянки автотранспорту, зелених зон Чопа. До того ж цей підприємець завищив обсяги та вартість виконаних ремонтних робіт на загальну суму 15 тис. гривень.

У галузі освіти найбільші порушення на загальну суму 1,2 млн. грн. допущені у відділі освіти Свалявської райдержадміністрації. В гімназії-інтернаті м. Хуст за результатами проведеної ревізії встановлено фінансових порушень на загальну суму 360 тис. грн.
За результатами проведеної ревізії в Закарпатському інституті підвищення кваліфікації педагогічних кадрів встановлено фінансових порушень на загальну суму 306 тис. грн.
У сфері культури виявлені фінансові порушення в чотирьох установах загалом на суму 1 млн. 53 тис. грн. Порушення на загальну суму 440 тис. грн. допущені в Закарпатській обласній філармонії, з яких недоотримання доходів від здачі в оренду нерухомого майна сягає 137,8 тис. грн. А у відділі культури та туризму Ужгородської РДА встановлено порушень фінансової дисципліни на загальну суму 527 тис. грн., причому з них недостачі грошових коштів становлять 315 тис. грн., проведення завищених витрат на оплату праці працівникам бухгалтерії внаслідок встановлення непередбачених законодавством надбавок, виплати премій майже 33 тис. грн., зайво сплачено внесків до державних цільових фондів та до бюджету обов’язкових платежів на суму 179 тис. грн.
У сфері охорони здоров’я та соціального захисту населення працівниками контрольно-ревізійної служби області проведено ревізій та перевірок 47 підконтрольних відділу установ та закладів комунальної форми власності, в яких виявлено порушень на загальну суму 3,1 млн. грн. Серед порушень фінансової дисципліни, які виявлено контрольними заходами в закладах охорони здоров’я комунальної форми власності протягом 2006 року встановлено, що найпоширенішими порушеннями, були порушення при витрачанні коштів на виплату заробітної плати — 151 тис. грн.
Упродовж року контрольно-ревізійне управління в Закарпатській області організувало і провело ревізії фінансово-господарської діяльності житлово-комунальних підприємств, що надають послуги з теплопостачання за 2004-2005 роки та І півріччя 2006 року. За результатами здійснених контрольних заходів у 7 підприємствах житлово-комунального господарства, що надають послуги з теплопостачання, виявлено фінансових порушень на загальну суму 3,5 млн. грн. У ході ревізій відшкодовано 70 % від загальної суми фінансових порушень.

Результати проведених ревізій показали, що практично всі перевірені підприємства, що надають послуги з теплопостачання, є упродовж 2005-2006 років збитковими. У цілому за період 2004-2006 роки прослідковується тенденція до постійного зростання збитковості підприємств теплопостачання. Якщо у 2004 році тільки чотирма з перевірених підприємств допущено 15,7 млн. грн. збитків, то у 2005 році сума збитків сягнула 25 мільйонів гривень, а вже протягом І півріччя цього року підприємства зазнали 30,4 мільйонів гривень збитків. Разом з тим, як з’ясували контролери-ревізори, поруч з об’єктивними факторами, що впливають на фінансовий стан підприємств, є і фактор допущення фінансових порушень при здійсненні фінансово-господарської діяльності.
Приміром, у ході ревізії ОКП “Закарпаттеплокомуненерго” було встановлено, що відповідно до рішення ХІХ сесії Закарпатської обласної ради від 17.11.2005 № 630, підприємству необхідно було провести передачу котелень, теплових мереж та матеріальних цінностей на баланс Виноградівської міської ради первісною вартістю 3151 тис. грн., однак на час проведення ревізії такі з балансу підприємства списані не були.
Ревізіями встановлено також, що комунальними підприємствами за обревізований період втрачено доходів в сумі 120,7 тис. грн., виявлено наявність простроченої дебіторської заборгованості у 2 підприємствах житлово-комунального господарства на суму 175,5 тис. грн., та кредиторської – у 3 підприємствах на суму 86,9 тис. грн.

За результатами проведених контрольних заходів до правоохоронних органів передано 116 ревізійних матеріалів. За зазначеними ревізійними матеріалами порушено 32 кримінальні справи. Окрім того, працівниками контрольно-ревізійного управління складено 284 протоколів про адміністративне правопорушення, притягнуті до адміністративної відповідальності 260 осіб (штраф на загальну суму 38,18 тис. грн.). Фактично внесено адмінштрафів на суму 36,74 тис. грн.

Окрім того, направлені до суду 3 протоколи про адміністративне порушення за порушення законодавства про бюджетну систему. Притягнуті до дисциплінарної відповідальності 63 особи та до матеріальної 22 особи.
Прес-служба КРУ в Закарпатській області
02 березня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
» Всі новини