Закарпатські МНСники перевірили ринки області

Пожежна безпека ринків вимагає серйозної уваги - до такого, висновку прийшли фахівці у галузі пожежної безпеки управління з наглядово-профілактичної діяльності Головного управління МНС України в Закарпатській області

Закарпатські МНСники перевірили ринки областіНайгірше ж, що на небезпеку наражаються не тільки власне торгівці різним крамом, але й ті з нас, хто безневинно намагається придбати яку-небудь річ, спродуковану у Китаї, Польщі або Туреччині.

Пожежники виділяють кілька „слабких” місць у 79-ти закарпатських ринків, які щодня відвідують тисячі людей. На переконання вогнеборців, якщо виявлені ними порушення не будуть усуватися, то рано чи пізно це призведе не тільки до матеріальних втрат, але й до жертв серед людей.

Так, до прикладу, більшість адміністрацій ринків Закарпаття вперто не хоче дотримуватися нормативних двох метрів між рядами торговельних прилавків, тим самим звужуючи можливі шляхи евакуації. До цього часто причетні й самі продавці, які у спробах якомога ширше представити увесь свій крам до прилавків приробляють різноманітні конструкції, зменшуючи прохід між ними іноді й до метра.

Чимало претензій у пожежників й до загальних шляхів пересування на ринку. У людний базарний день тут важко проїхати легковиком, що вже говорити про дев'ятитонного ЗІЛа? Якщо під час навчань на подібних об'єктах дістатися до місця умовної пожежі вогнеборцям допомагають охоронці та адміністрація ринків, яких про подібне „дійство” попереджають заздалегідь, то під час виникнення якої-небудь надзвичайної події під колесами пожежного автомобіля опиниться чимало краму, який потому навряд чи вдасться продати.

Окрема тема розмови - протипожежне водопостачання. Тієї води, яка міститься в цистерні пожежного автомобіля, вистачає тільки на 10 хвилин продуктивного гасіння. Далі потрібно під’єднуватися до незалежних джерел водопостачання - гідрантів та водонапірних веж. Однак навіть якщо вони є, то часто скористатися ними неможливо. На більшості з ринків на місці розташування гідрантів зазвичай „красуються” торговельні палатки, а тому найменше загоряння тут доведеться гасити методом підвозу води.

У незадовільному стані перебуває і ряд ринків, які утворилися на місці колишніх універмагів та універсамів. Зокрема це стосується районних центрів, де подібну форму існування ринку можна зустріти найчастіше. Як засвідчують приписи органів Державного пожежного нагляду, найбільш згадуваним порушенням тут виявляється несправність або відсутність автоматичної пожежної сигналізації. Потреба ж у ній визначена хоча б тим, що підприємницьку діяльність тут зазвичай провадять кілька десятків суб'єктів і пожежа в одного з них обов'язково призведе до втрат у інших. Бо навіть якщо вогонь безпосередньо не торкнеться краму, то дим та температура неминуче позначиться на його товарному вигляді.
Центр пропаганди ГУ МНС України в Закарпатській області
16 квітня 2006р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Культура

16:06
Хор "Cantus" розпочинає концертний тур "Звуки небес, голоси землі"
15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
10:12
/ 1
У четвер відбудеться концерт Закарпатського народного хору "Загуди ми, гудаченьку"
11:08
Закарпатська філармонія запрошує на концерт "Музичне мереживо бароко"
» Всі новини