Закарпатський державний університет отримав медаль у номінації "Інтеграція науки й освіти у вищому навчальному закладі"

Понад 450 інститутів, університетів, гімназій і академій, управлінь освіти, науково-методичних центрів, видавництв і підприємницьких структур, так чи інакше пов’язаних з освітою, направили своїх представників на ювілейну, десяту, виставку «Сучасна освіта в Україні-2007».

Закарпатський державний університет отримав медаль у номінації "Інтеграція науки й освіти у вищому навчальному закладі"Участь настільки різноманітних за своєю основною діяльністю установ, як видно, мала наочно демонструвати основну посилку, висловлену на відкритті виставки міністром освіти й науки Станіславом Ніколаєнком: «Майбутнє країни нерозривно пов’язане з освітою, наукою й виробництвом». Метою ж заходу, за його словами, було «звірити кроки на марші», обмінятися досвідом і підвести деякі підсумки.

Останнє — у вигляді нагородження номінантів конкурсу, який ось уже сьомий рік проводиться в рамках виставки, — вилилося в подання своєрідного рейтингу, головним чином вищих навчальних закладів країни. Хоча назвати його повним усе-таки не можна, оскільки серед нагороджених не було деяких визнаних авторитетів вітчизняної освіти — наприклад, Київського національного університету ім.Тараса Шевченка й Києво-Могилянської академії.

Лідерами в царині модернізації вищої освіти в контексті вимог Болонської конвенції названо Київський національний економічний університет ім. Вадима Гетьмана і Східноукраїнський національний університет ім.Володимира Даля. Їх і ще три внз (Дніпропетровський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти, Луганський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти й Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет ім.Григорія Сковороди) нагороджено золотими медалями. Срібні й бронзові медалі одержали Київський університет права НАН України, Мелітопольський державний педагогічний університет, Волинський державний університет ім. Лесі Українки, Національний фармацевтичний університет, Одеська національна академія зв’язку ім.А.Попова й деякі інші.

У номінації «Інтеграція науки й освіти у вищому навчальному закладі» лідирують Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», Запорізький національний технічний університет, Національний медичний університет ім. О.Богомольця й Національний університет «Львівська політехніка». Медалі в цій номінації, серед інших, одержали Таврійська державна агротехнічна академія, Закарпатський дер­жавний університет, Вінницький національний технічний університет, Дніпропетровський національний університет, Національний університет харчових технологій, Одеський національний університет ім. І.Мечникова, Інститут інноваційних технологій і змісту освіти МОН України.

Упроваджувати досягнення педагогічної науки в освітню практику минулого року найкраще вдалося Житомирському державному університету ім.Івана Франка й Луганському національному педагогічному університету ім.Тараса Шевченка.

Також нагороди одержали ті, хто відзначився в царині модернізації професійно-технічної освіти й сучасних засобів навчання. Останні були подані, справді, широко й різноманітно. Зокрема й найновіше досягнення шкільної техніки — інтерактивні дошки, які вже потихеньку з’являються в класах найбільш «просунутих» шкіл.

Ще один важливий аспект освіти, який не обійшли увагою організатори виставки, — здоров’я школярів. Окрім нагородження найбільш успішних у номінації «Національна мережа шкіл сприяння здоров’ю», цій проблемі було присвячено наукову секцію, що працювала під час виставки. Обговорювалися й суміжні проблеми, як, скажімо, організація інтерактивного діалогу з учнями з профілактики ВІЛ/СНІДу та деякі інші.

У рамках ювілейної виставки відбулося понад шістдесят круглих столів. Окрім того, її учасники мали можливість прослухати цікаві доповіді, обмінятися досвідом (наприклад, про впровадження новаторської програми «Паросток»), подискутувати про насущні проблеми сучасної освіти.
Тетяна ГАЛКОВСЬКА, "Дзеркало тижня"
24 лютого 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
» Всі новини