Закарпатський Комітет захисту України виступив проти подвійного громадянства і утисків влади

25 червня 2010 року, в місті Ужгороді, напередодні відзначення Дня Конституції України відбулося засідання Закарпатського обласного народного Комітету захисту України.

Закарпатський Комітет захисту України виступив проти подвійного громадянства і утисків влади
Представники Комітету зібрались, аби обговорити наступні питання: про виконання Конституції України на місцевому рівні; про Закон, прийнятий угорським парламентом, який несе загрозу національній безпеці України; про відзначення 20-ї річниці Декларації про державний суверенітет України; про необхідність відновлення будівництва пам’ятника Соборності в місті Ужгороді.
 
Обговоривши ці та інші нагальні питання, Комітет прийняв ряд звернень. Зокрема, звернення до Верховної Ради та Президента України щодо необхідності прийняття законів, які регламентують відповідальність за подвійне громадянство. "Верховна Рада України у першому читанні ухвалила два документи, що передбачають покарання у вигляді обмеження волі до 5 років за приховування факту подвійного громадянства. Тому, враховуючи певні загрози, які несе закон, прийнятий в Угорщині, Закарпатський обласний народний Комітет захисту України наполягає у терміновому порядку завершити прийняття цих законів!", - йдеться у зверненні.
 
Також, представники Комітету звернулися до мешканців області з нагоди Дня Конституції України. Де просять всіх закарпатців, які зазнали утисків нинішньої влади, що мають ознаки порушення їх конституційних прав, звертатись до громадських приймалень партій учасників Закарпатського обласного народного Комітет захисту України.
 
Документи:
"Щодо Закону, прийнятого угорським парламентом,
який несе загрозу національній безпеці України"
 
ЗВЕРНЕННЯ
ЗАКАРПАТСЬКОГО ОБЛАСНОГО НАРОДНОГО
КОМІТЕТУ ЗАХИСТУ УКРАЇНИ
Нещодавно, парламент Угорщини ухвалив закон, за яким спрощено процедуру набуття угорського громадянства етнічними угорцями, які мешкають у сусідніх країнах. Найбільше таких у Словаччині та на українському Закарпатті. Завдяки цій правовій новації на громадянство Угорщини можуть претендувати іноземні громадяни, які доведуть своє угорське походження та володіння угорською мовою. При цьому, вони не отримують виборчого права, тому надалі мають захищати свої етнічні права на територіях країн проживання. Закон набере чинності з січня наступного року.
 
У відповідь, Словаччина надзвичайно оперативно прореагувала на прийняття даного закону, вбачаючи в ньому недружній акт та загрозу її національної безпеки. Нажаль, жодної реакції з боку України не було.
 
Справа в тому, що треба чітко зрозуміти, що окремим країнам вигідно, щоб громадяни іноземних держав мали паспорти саме їхньої держави, що дає можливість втручатися у їхні внутрішні справи. Ми застерігаємо, що це може слугувати виправданням для різних акцій на кшталт "примушування до миру" чи для "висування територіальних претензій". Згадаймо поводження Росії щодо Грузії навколо проблеми Південної Осетії. Ця проблема актуальна не тільки для Закарпаття, а й для інших регіонів України. Зокрема, отримання подвійного громадянства для теперішніх та колишніх військовослужбовців Чорноморського флоту, які проживають в АР Крим. За деякими даними, у Криму налічується близько 100 тисяч громадян, які мають два паспорти – України та Росії. Також, чимало румунських паспортів таємно отримали мешканці Буковини. Тому, керівництву України необхідно звернути увагу на загрози з цієї точки зору і терміново посилювати відповідальність за подвійне громадянство.
 
В Україні вже неодноразово порушувалися такі питання. Так, у червні 2009 року Верховна Рада України у першому читанні ухвалила два документи, що передбачають покарання у вигляді обмеження волі до 5 років за приховування факту подвійного громадянства. Тому, враховуючи певні загрози, які несе закон, прийнятий в Угорщині, ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ НАРОДНИЙ КОМІТЕТ ЗАХИСТУ УКРАЇНИ наполягає у терміновому порядку завершити прийняття цих законів!
25 червня 2010 р.
 
 
"З нагоди Дня Конституції України"
 
ЗВЕРНЕННЯ
ЗАКАРПАТСЬКОГО ОБЛАСНОГО НАРОДНОГО
КОМІТЕТУ ЗАХИСТУ УКРАЇНИ
 
28 червня 1996 року, Верховна Рада прийняла Конституцію України. Цій події передував важкий, тривалий конституційний процес, який іноді набирав драматичного характеру. У "конституційну" ніч, чимало її дражливих положень приймалось у "пакеті", чим було забезпечено, зокрема, права і свободи громадян, державний статус української мови, утвердження символіки тощо.
 
За оцінкою Венеціанської комісії Конституція України була однією з найкращих в Європі. Нажаль, чимало її положень були вихолощені у грудні 2004 року, а з приходом до влади Президента Віктора Януковича, велика низка статей Конституції, а також інших законів України – ігноруються. (До прикладу, методи утворення парламентської "більшості", ратифікації угоди по ЧФ РФ, прийняття Державного бюджету, заперечення Голодомору тощо). З метою ліквідації "Свободи слова" розпочався тиск на ЗМІ, переслідування громадян за їх політичні переконання.
 
Саме у цих рамках, ми розцінюємо тиск, що відбуваються у нашій області з боку нової влади на посадовців, керівників та працівників бюджетної сфери. Мають місце звільнення з роботи висококваліфікованих та досвідчених спеціалістів, єдиним "недоліком" яких є їхня особиста політична позиція. Враховуючи зазначене, ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ НАРОДНИЙ КОМІТЕТ ЗАХИСТУ УКРАЇНИ триматиме під пильним контролем випадки порушення Конституції України.
 
Закликаємо всіх громадян, закарпатців, які зазнали утисків нинішньої влади, що мають ознаки порушення їх конституційних прав, звертатись до громадських приймалень партій учасників ЗАКАРПАТСЬКОГО ОБЛАСНОГО НАРОДНОГО КОМІТЕТУ ЗАХИСТУ УКРАЇНИ.
 25 червня 2010 р.
Закарпаття онлайн
26 червня 2010р.

Теги: комітет порятунку, подвійне громадянство, конституція

Коментарі

Слава Україні 2010-11-24 / 20:16:00
Статья 1. Украина есть суверенное и независимое, демократическое, социальное, правовое государство.

Статья 2. Суверенитет Украины распространяется на всю ее территорию.

Украина является унитарным государством.

Территория Украины в пределах существующей границы целостна и неприкосновенна.
Вступ до Евросоюзу,суперечить Конституції України, а також порушує незалежність держави.

??? 2010-07-01 / 22:23:00
Golovni zooparki v tij Ukrajini, nazal, "obirajut" jii zh gromagjani.



Zooparki tam pravljat, a same bezsoromno vorujutj u vlasnogo narodu, vzhe majze 20 rokiv "nezaleznosti".



Lise spravzhni GEROJI, jak Ivan, stojatj na zavadi cjogo processu, a insi vsi, mabutj je antiukrajinskimi zaprodancami. : (

Олег 2010-06-30 / 15:00:00
Шкода, що їх так багато на Україні - тих зоопарків.

ІВАН 2010-06-30 / 00:39:00
Повторюю, цікаво споглядати - як заворушилася (своїми коментарями) шушера антиукраїнська!!! - ЗООПАРК справжній.

Янукович 2010-06-28 / 23:29:00
Янукович захотів висловловити незадоволення тим, як київські високопосадовці співпрацюють з владою на місцях.



- Мої неодноразові поїздки в регіони переконали мене, що наші чиновники їздять в регіони як кажуть, як гості, - обурився Янукович, звівши похмуро брови. - І їдуть вони часто в той день, коли в регіон їде президент чи прем'єр. Правильно це чи ні?



Запитання Януковича було риторичне і відповідати на нього було необов'язково.



Але губернатор Ледида вирішив допомогти президенту, однак в ключовий момент він не зорієнтувався. Репліка Януковича вимагала, щоб його підтримали словами "не правильно", тоді як Ледида вигукнув навпаки - "правильно".



- Хто це сказав? - оглянув Янукович залу засідань, прищурившись. - Підніміться!



У цей момент він побачив Ледиду і з люттю похитав головою.



- Я тобі поясню! Зайдеш до мене окремо! Поясню. Тихе життя у вас там в Закарпатті! Я це знаю...



Але на цьому Янукович не зупинився - він вирішив покочегарити ще куратора області.



- Хто закріплений за Закарпаттям з міністрів? - звернувся президент до присутніх.



Зал мовчав.



- Миколо Янович...? - не витримав Янукович.



- Так міністри всі сидять, - Азарову явно не хотілося бути крайнім в цій історії.



- Хто закріплений за Закарпаттям? - ще раз повторив запитання Янукович.



Піднявся голова Держкомзему Кулініч. Але Янукович його не знав.



- Як ваше прізвище? - запитав він, насупившись більше звичайного.



- Держкомзем? Ясно. Разом з головою Закарпатської адміністрації готуйтеся до звіту, - заявив Янукович. - Наступна поїздка буде на Закарпаття. Ми подивимся, як ви співпрацюєте.

??? 2010-06-28 / 23:29:00
Navadene ne stosujetsja IVANA, jakomu HVALA !

??? 2010-06-28 / 23:27:00
Nichoho, nichoho.

Viktor Fedorovich vas vsih psevdopatriotiv komitetchikiv-marionetok porahuje.

Vin vam pojasnitj.

Олег 2010-06-28 / 22:59:00
Когось те дуже бентежить, що є нас досить! Все підтримую

??? 2010-06-28 / 22:24:00
H V A L A Ivanu !

Velikomu i spravznomu ukraincu, borcu-patriotu za shastja narodu !

Geroju - H V A L A - AAAAA!

ІВАН 2010-06-28 / 11:03:00
Як всяка антиукраїнська шушера "заворушилася"!

??? 2010-06-27 / 22:41:00
Cikavo ! Chomu ne navedeni prizvisja pidpisantiv ?



Ne moze z im buti S O R O M N O , za taki peredovi idei ?!?!



Shoze na anonimku, na robotu destruktivnoi NEukrainskoi 5-i kolonni, adshe ni slova pro nadannja 2-go gromagjanstva ukrainskoj diaspore vsego svitu !



Ci zhloby - avtori cjogo paskvilju - dumajut, zdajetsa, tilki pro sebe.

Ci Komitety na ksalt Komitetu suspilnogo poratunku (Robespjer i jackobinci) ta riznih bolsevitskih komitetov ta komitetchikiv majut odnih hospodarej, jakim natschati !!! na nacionalni interesi insih narodiv, v danomu vipadku ukrainskogo, slovackogo ta ugorskogo. Im golovne stravljuvati narodi ta panuvati nad nimi svoim kapitalom TA pohlibse zagonjati ih u borhovu kabalu.

JAKIJ ZARAZ DERAVNIJ BORG u Ukrajini, Slovensko ta Magyarorsyag ?!?!?!?!

:))) 2010-06-27 / 21:39:00

Коментар видалено через порушення "Правил поведінки у рубриці коментарів". Адмін

хто 2010-06-27 / 21:24:00

Коментар видалено через порушення "Правил поведінки у рубриці коментарів". Адмін

ember 2010-06-27 / 20:24:00
хороший способ бесплатно попасть на страницы газет?

Skoree vsevo!!!! + impotentsija:))

Ungvarec 2010-06-27 / 17:05:00
>Тому, керівництву України необхідно звернути увагу на загрози з цієї точки зору і терміново посилювати відповідальність за подвійне громадянство.



"И сам не гам, и другому не дам!" И где забота Великой Украины о своей диаспоре? Почему же канадцкие, американские, австралийские итд украинцы не могут получить второе, украинское гражданство? Почему Украина не поддерживает своих заграничных патриотов?



И почему неизвестной общественной организации не дает спать возможность получить второе гражданство венграми Закарпатья? Боятся, да? Или это хороший способ бесплатно попасть на страницы газет?

Istvan 2010-06-27 / 10:25:00

Коментар видалено через порушення "Правил поведінки у рубриці коментарів". Адмін

Istvan 2010-06-27 / 10:24:00

Коментар видалено через порушення "Правил поведінки у рубриці коментарів". Адмін

ember 2010-06-27 / 09:45:00
У відповідь, Словаччина надзвичайно оперативно прореагувала на прийняття даного закону, вбачаючи в ньому недружній акт та загрозу її національної безпеки.

Prospali tovarishi: v Slovakii proshli vybory, k vlasti prishli bolee normaljnye politicherskie sily, i v planakh otkorrektirovatj dannyj slovatskij zakon.

Za to nikogda ne pishete, shto ni Bukharest, ni Zagreb, ni Ljubljana, ni Beograd nichevo protiv ne imejut dananovo vengerskovo zakona!

ember 2010-06-27 / 09:40:00
26.06.2010 22:36

Відрадно, що в області є така організація, адже політичні репресії масштабні.

Blin, a gde ty byl v 2005-m godu? Na Marse, shto li?!

A pochemu eti "geroi" ne vystupajut za to shtob nadatj ukrajinskoe grazhdanstvo rossijskim, belarusskim, kazakhstanskim, poljskim, slovatskim ukrajintysam. Pochemu vsegda protiv, a nikogda ne za. I sam ne kham, i drugim ne dam....

мси 2010-06-27 / 09:34:00
Щось народ притих... Завтра, 28 червня - День Конституції України! Прасуйте вишиванки і всі у Кафедральний собор там, сьогодні, Державний Прапор України освятять, одразу після української служби.

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини