В Ужгороді банк встановить "автономки", а каток в парку профінансує Ратушняк

У вівторок у прес-центрі "Нове Закарпаття" журналісти мали зустріч із заступником міського голови Володимиром Химинцем та директором Боздоського парку Олександром Черняком.

В Ужгороді банк встановить "автономки", а каток в парку профінансує Ратушняк

Головною новиною було: Ужгородська міська рада знайшла інвестора в особі КБ "Глобус". Банк звернувся до мерії з пропозицією фінансувати лізингову компанію, яка сприятиме встановленню індивідуального опалення в помешканнях ужгородців, повідомив Володимир Химинець. Фактично на сьогодні ті люди, які все ще залишаються на централізованому опаленні та гарячому водопостачанні, самотужки це питання вирішити не можуть, це малозабезпечені та соціально незахищені верстви населення. Тому для них передбачені різні варіанти оплати (дрібними сумами на тривалий термін) за встановлення автономних систем опалення згідно з індивідуальними договорами, які укладатимуться з мешканцями.
 
Так, як це вже зроблено по вул. Минайській та вул. 8 Березня, в інших багатоповерхівках також мінятимуть зовнішні газові стояки за зібрані кошти мешканців.
 
Щодо бюджетних закладів, то на сьогодні триває будівництво автономної котельні для ЗОШ №№ 12, 15, а також для ЗОШ № 19 та дитсадка № 42 і гімназії. Торік ці заклади, а також Падіюн залишилися без автономного тепла через відсутність фінансування, з прийняттям бюджету роботи з будівництва котелень було відновлено. Володимир Химинець переконаний, що до початку нового опалювального сезону автономні котельні для названих закладів обов’язково збудують. Має отримати свою автономну котельню і дитяча школа мистецтв.
 
Серед нових об’єктів, де буде зведена автономна котельня, ЗОШ № 8 із дитсадком № 34, що буде фінансуватися за новою схемою. Те саме стосується ЗОШ № 6 із дитсадком № 26, розглядається питання стосовно НВК "Престиж". Матиме свою котельню дитсадок № 31. До проекту будівництва котелень включено дитсадок № 28 по вул. Закарпатській, заплановано реконструювати котельню, що подаватиме тепло до приміщень ЗОШ № 5, театру та обласного ТБ. Лінгвістична гімназія (ЗОШ № 1), ЗОШ № 20, НВК "Ялинка" також у переліку закладів, де влітку мають розпочати й уже до кінця року закінчити будівництво "автономок".
 
Володимир Химинець підкреслив, що кошти на будівництво цих котелень надасть КБ "Глобус". Щодо АНВК № 2, дитсадка "Гармонія" в Доманинцях та дитсадка № 16, то в них є котельні, але з технічно застарілим, економічно неефективним обладнанням. Його відновлять за кошти банку.
 
Наразі залишається відкритим питання про те, як будуть опалюватися бібліотеки, деякі дитсадки та філії навчальних закладів.
"Діяльність більшості з тих 25 централізованих котелень, які ще працюють, ми маємо припинити", — наголосив Володимир Химинець.
 
Олександр Черняк розповів представникам ЗМІ про те, що в Боздоському парку повністю реконструюють підвісний міст, кошти на це виділені. Алея, що тягнеться до мосту, і сам міст нарешті будуть освітленими, тут з’являться "антиполіцаї". Згідно з затвердженим сесією проектом реконструкції Боздоського парку заплановано і новий підвісний міст, що з’єднає центральну паркову алею з вулицею Нікітіна.
 
Гості прес-центру також розповіли, що залежно від надходження комплектуючих частин невдовзі в парку з’явиться дитячий каток площею 6 на 8 метрів зі штучним силіконовим льодом, який витримує температуру від 30 градусів морозу до 30 градусів спеки. Цей каток міський голова Ужгорода Сергій Ратушняк фінансує за власні кошти, це його подарунок ужгородським дітям. Можливо, пізніше буде зведено і велику льодову арену для дорослих, залежно від попиту на цей різновид розваг.
 
"Коли ми почали реанімовувати Боздоський парк, то не мали… навіть мітли, — каже директор парку Олександр Черняк. — Все, що зроблено останнім часом, стало можливим завдяки підтримці міської влади". Директор парку пообіцяв, що протягом літа в Боздоському з’являться дитячий майданчик, який виготовляють на "Турбогазі", нові лавочки, сміттєві урни в напрямку до підвісного мосту. Відрадно, що підтримувати порядок у парку допомагає міська міліція, яка навідується сюди й нічної пори, чого раніше не було. Розглядається питання про те, щоб від площі Корятовича через Слов’янську набережну до Боздоського парку курсувало маршрутне таксі, адже бажаючих провести погожу днину в Боздоському парку, серед природи, не покидаючи місто, дедалі більшає.

Л. М., РІО
12 червня 2010р.

Теги: атономне опалення, котельня, каток

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
/ 1
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 7
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 5
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 22
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 30
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини