У Виноградові відбувся фестиваль виноградарів-виноробів "Угочанська лоза-2010" (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Навіть погода змилостивилася над грандіозним святом, що недільного дня 7 червня гучно прокотилося Виноградовом. Так впевнено заявив про себе VІІ-ий відкритий фестиваль виноградарів-виноробів "Угочанська лоза-2010".

У Виноградові відбувся фестиваль виноградарів-виноробів "Угочанська лоза-2010" (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Вже традиційно свято розпочалося урочистою ходою театралізованої колони центром  міста, далі  заходи продовжилися у парку Перені. Гостей  та учасників свята зустрічали з піснями, хлібом-сіллю та червоним вином.

Серед почесних гостей відкритого фестивалю були численні  зарубіжні та українські гості –  заступник голови адміністрації Бєлгородського району (Росія) Володимир Бєлоусов, депутат парламенту Угорщини з міста Егер Ондор Нергеш, Отілло Тіякі – мер міста Фегердьормот, радник мера м. Нодькарой (Румунія)  Ф. Іштван Кіш, голова асоціації українців с. Мікола (Румунія) Дімітру Годінка,  декан  Івано-Франківської академії держаного управління при  Президенті України Дмитро Дзвінчук, Генеральний консул Угорщини в Берегові Йожеф Бочкої, Генеральний консул РФ у Львові Євген Гузєєв, перший секретар-консул Генерального консульства  Словацької Республіки в Ужгороді Анна Мартинкова.
 
Паралельно з урочистою та концертною програмою, що відбувалася в амфітеатрі, в самому  парку глядачі оглядали виставку народних умільців, а також  господарські сільські двори.  Мешканці  і гості міста відвідали виставку-продаж виноробної продукції, побачили виступи творчих колективів, а також виставку витворів декоративно-прикладного мистецтва.

Гостей свята надгостинно пригощали господарські сільські двори. Кожен двір був винятковий і відображав свої традиції. Відтак відбулися конкурси на кращий господарський двір, кращу народну страву, аукціон кращого вина фестивалю За підсумками журі, цього року кращими двориками визнано Дюлу, Неветленфолу та "Волоське газдівство" (Черна і Новоселиця).
 
У номінації "Новинка фестивалю"  увагу привернув господарський двір Новосільської сільради "Столиця наших сердець", міні-макет джерела Чоргів (Велика Копаня), презентація  ковальського ремесла (Велика Паладь),  виступ гостей з Івано-Франківщини – народний аматорський хор "Первоцвіт" народного дому с. Микитинці, який скрасив сільський двір Підвиноградова.

Ну а цьогорічними переможцями  фестивалю "Угочанська лоза" стали Гейза Сентмартоні (Королево), Василь Розгоні (Виноградів), Бейло Мезев (Виноградів), Олександр Балог (Шаланки).

Валерія Каналош, Виноградів, для Закарпаття онлайн
09 червня 2010р.

Теги: фестиваль, Угочанська лоза, Виноградів, вино, винороб

Коментарі

KK 2010-06-17 / 01:41:00
І я також! Добре читати про спрявжий 'сойм' русинів-українців, а не ті збіговіськи старих гавкунів сепаратистів! Читатйте ' У Свиднику відбудеться 56-те Свято культури русинів-українців Словаччини'

ember 2010-06-16 / 23:33:00
Rusyny, ja s vami. I tatkikh kak ja, ochenj mnogo!

KK 2010-06-16 / 18:04:00
П. Староста - Поки Ви опублікуєти Вашу статтю (я цілком за це), давайте і беріть участь у дискусії про 'білих хорватів', 'Одеакра', Князь Лаборець', 'Зальцбурґ', і давню, давню історію 'рутенців'. Всі теми про яких Ви до цих пір не могли

писати. Стаття свіжа і називається 'ОСТАННІЙ ПРАВИТЕЛЬ БІЛИХ ГОРВАТІВ', в блозі тутка, Ярослава Ороса. Я навіть стараюся (до деякої міри) захищати 'русинську' позицію. Не стискайтесь, і маєти право брати участь 'в чужу дискусію'...



РУСИНКА 2010-06-16 / 16:02:00
Ай, ай нихто їм за вто , же вони РУСИНИ у цілому світі у очи не плює , нихто з них не смієся , а честувуть єден другого , ГОРДЯТЬСЯ ТИМ ЖЕ - МИ Є РУСИНИ ...так !

РУСИНКА 2010-06-16 / 14:30:00
Читавучи історію у всяких вариацыях - так ми смутно же , як би не боло де , би не боло , РУСИНИ У ЦІЛОМУ СВІТІ ЖИВУТЬ НИШНІМ ДНЬОМ ! признано, богато спокуйно , а на УКРАЛЇНЫ сме ся лишили там у історії чи русами , а чи рутенами , ай щи якось , затуркані , застрашині , НЕПРИЗНАНІ . Лем полемыки , перестрІлка словесна - я розумніший , нит, я , а аби шось ся двигало - та нич . БІДНОТА , як бола так ся лишила як матерыальна так і ДУХОВНА , а про правову- говорити нічого , а шо то є ? Лудіть , хлопці , світ , вам за вто платять , люде уже ай так ся вами не творять . Но пак , то так ся робить раз вино , а пак же ЧТО , ГДЕ , КОГДА...

Микола Староста (Жалива) 2010-06-16 / 12:58:00
Давайте попросимо адміна опублікувати статтю на русинську тематику.. тоді без проблем готовий подискутувати.

KK 2010-06-16 / 02:31:00
П. Староста - Не думаю що треба два рази згадувати Вам що це Ви, п. Стороста який перши підняли тему про білих хорватів, а не я??

KK 2010-06-16 / 02:18:00
П. Староста - чи Ви зауважили що коли небудь я Вас щось питаю про Ваші погляди про старовину історію русинів, чи то про 'карпів' чи то про 'рутенію' чи то про ґенециз білих хорватах у русинів, то Вам все або не міститься часу ('то довга тема на яку тут не можна відповісти') або ' наші коменти не в тему.' Це мабуть вигідно для байкара, чи ні??

Микола Староста (Жалива) 2010-06-15 / 22:34:00
КК.. наші коменти не в тему.

KK 2010-06-15 / 17:59:00
П. Староста - Ви би може хотіли щоби я із Вас робив 'не-доброго русина'? Я тільки Вас оцінюю як поводиром русинів на основх того що Ви самі писали (чи не так?). А про білих хорватах ані Ви, ані я не торкнулися цю тему?? Але ж раз Ви торкнули цю історичну подію, то мені цікаво знати чи Ви не признаєти що славянське плем'я білі хорвати були осілись і жили на закарпатті так само як і в галичині і на буковині?

Микола Староста (Жалива) 2010-06-15 / 17:25:00
КК.. не треба з мене робити "доброго" русина, я констатую історичні факти, не перекручую їх... якщо наші деякі" лідери" признають походження русин від білих хорватів... то тупо не хочуть визнавати, що столиця білих хорватів була не в Ужгороді.. а в Галичині.

То історичний факт... хотя я противник цієї версії походження русин.

Микола Староста (Жалива) 2010-06-15 / 17:21:00
Не балоган...значить балоган, ми живемо в Пудкарпаті (Закарпаття) значить і дописувачі в основному місцеві (русини).. якщо ви так виказуєтеся

з не повагою до інших, значить ви самі бидиля, не культурна людина.

KK 2010-06-14 / 19:11:00
Із всіх 'русинських вождів' яких я мав 'приємність' зустріти, то Староста мені виглядає як най більш серйозним. Правада, він також хворіє на ту саму хворобу як всі русинські поводири які говорять по якусь міфичну 'рутенію' яка нібито існувала десь між 1 - 4 століття (?) десь в 'дунайський басейн' чи то десь в 'Салцберзі'?? Але майжи всі люди творять якісь цілком не підставні міфів, щоби знайти якесь значіння в своєму житті? (Країна Карпів ітд...).



Староста не давно декларував що він 'не розділює русинів по карпатському хребті і що галичани 'ті ж самі русини' (тільки ополячені! подібно можливо до його закарпатські русини що 'змадяразовані'). Ще не давно, Староста опублікував листа якого він отримав від канцилерії Януковича, де явно написано що 'русини закарпаття являються 'субетносом' українського народу.' Не скривляючись від цеї оцінки від Київа, читач може тільки це приймати як знак згідності Старости.

ember 2010-06-14 / 19:03:00
Mozhet ne po teme, a mozhet i po teme. V Slovakii v cubbotu byli parlamentskie vybory. Staraja vengersakaja partija, MKP vypala iz parlamenta, a novostvorennaja Híd-Most popala v slovatskij parlament. MKP estj konfrontastijnoj partiej, a Híd otkryt dlja peregovorov so slovakami. Ne sluchajno spetsialisty govorjat, shto 25 protsentov za Híd kak raz progolosovali slovaki! U nas tozhe dve vengerskikh organizatsij-partij: KMKSZ i UMDSZ. KMKSZ tozhe orgarnizatsijua konfrontatsij, a UMDSZ za peregovory, za mirnoe sosushchestvobanie, v konechnom shchote za mir. Budut mestnye vybory. Rusiny - vy ne imeete svoej partii! - davajte vzamen za prokhodjashche mesta v oblastnoj sovet agitirovatj za UMDSZ. I vmeste idti do Jevropy, ot kotoroj nas nasiljtsvenno otorvali!

Не Балоган 2010-06-14 / 17:36:00
Шановні відвідувачі , Вас ще не нудить від тупуватих русинських дописувачів, за Уралом вам місце,-ви,що собі дозволяєте сепаратиські настрої, саджати вас потрібно, всяких туповатих Сидорів, русинського бадиля( Миколу Жаливу) та їм подібних жополизів російських.

KK 2010-06-14 / 16:16:00
пані Русинко - Ви мене не зрозуміли. Я не поплюжив Ваше вино, а Ваш телевізор. А як хочети знати правду, то справді я Вас находжу більш цікавим чим 99% тих що тут коментарують!

Микола Староста (Жалива) 2010-06-14 / 13:23:00
Русинко .. я перебачавуся, що доста ипно вам указав "ош пишите не правду".

Треба било указати мало май мягко... та перебачте.

РУСИНКА 2010-06-14 / 09:26:00
Пане обозривателю, КК накакав на вина ,ай на наш народ. Вун іде на роботу, кладе ноги на стул та бє по клавіатурі , бо за то дустає платню .Т ипічний представитель снобізму, безкультуря укралїни його тому учили вун то робить. Тяшко такой порозуміти, бо такому не учать у цівілізованих країнах , завто ми такі якісь ме - неприняті у світі і стойиме нивчому не вище 1OO міста поміж усіма державами

KK 2010-06-14 / 08:38:00
Справді...цурес тотальний...коли...Лем же колесо уже вунайдено давно. Все було б май файно якби не той діявильський телевізор!

РУСИНКА 2010-06-14 / 06:29:00
Пане Старосто , Ви ще дуже молодий абисте " судили" неправду. То Ваша проблема . Ле же проблема сього суспільства у тому , же все хотять вунайти колесо такоє котроє крутиться, лем же не так як ся колись крутило, а у другий бук . Лем же колесо уже вунайдено давно. Пан " обозреватель ", видно , жив у нас , бо пише по - нашому мало , ай Пудкарпатя називать Пудкарпатям и памнятать старі часи . Наш народ пушов од свойих предку у другий бук тай заблудив . Молоді думавуть не про звичайі свпїх дідів аби їх сохранити , а хотять жити так як видять у телевізорі , або чувуть про чужину. А типирь уже пузно. Наші діти ,тай Ви сам, нигда уже не будуть пудкарпатськими. Наші зимлі зпохабили . Наші люди перестали уважати еден другого . ГРОШІ ВИЩІ ЗА СОВІСТЬ , ЗА БОГА, МАМКУ і ВУТЦЯ А вина- вони їх лем за парадні етикетки на фляшках беруть РОзумітися у них нич не розумівуть Култура виноробства канула у небуття..Много говорити нікому слухати ...цурес тотальний ,тай по всьомуююю

НОВИНИ: Соціо

11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
» Всі новини