Оперативна інформація про паводкову ситуацію на Закарпатті на 14:00 4 червня

Згідно даних АІВС ТИСА на 12 годину інтенсивність опадів зменшилась до 1мм/год і складає до 74 мм (басейн р.Боржава с.Довге Іршавського р-ну), що склало місячну норму. У середній та низинній течії підйоми рівнів не припиняються і склали по р.Боржава та р.Латориця + 1,5 м, (Н.Ремети Іршавського району та м.Мукачево), по р.Уж +2 м, іде формування максимального рівня, що перевищив ІІ ступінь захисту - вода на заплаві.

 Оперативна інформація про паводкову ситуацію на Закарпатті на 14:00 4 червня

Про це Закарпаття онлайн повідомили у Закарпатському облводгоспі.

За рахунок інтенсивного місцевого стоку та малих річок та потічків, де відсутні захисні споруди, відбулось підтоплення сільгоспугідь та частин населених пунктів

Мукачівського району: сс. Ракошино, Кайданово місцевим стоком, села Іванівці з боку р.Яруги, села Кольчино з боку р. Визниця, село Лалово перелив дороги Мукачево-Рогатин по довжині 150 м, село Залуж сільгоспугіддя;

Ужгородського району: села Руські Комаровці, Довге Поле, Великі Геївці, Малі Геївці, Підгорб, Холмці (суцільний перелив дороги схиловий стік), Баранинці, В.Лази, Паладь Комарові, Середнє - р.Веля та місцевим стоком, відбувся перелив заплавної дороги Геївці-Добронь;

Берегівський район: р.Боржава вийшла на заплаву між селами Гребля та Вільхівка, р.Синявка вийшла з берегів, підтоплено сільгоспугіддя Іршави, Сільце;

Виноградівський район: з 920 відбувається перелив дороги В.Комяти - Сільце по довжині 20 м.

За попередніми розрахунками р.Латориця в м.Чоп може досягти історичного максимального рівня 750 см - вода на заплаві у міждамбовому просторі. Зараз тут при рівні 660 см над "О" поста заакумульовано понад 57 млн.м3 паводкових вод.

Всі служби облводгоспу та підвідомчих управлінь експлуатації працюють відповідно до Положення про роботу в період паводків, для забезпечення безаварійного пропуску паводку і координації дій водогосподарських та будівельних організацій, місцевих рад та населення, проведення невідкладних заходів щодо запобігання виникненню надзвичайних ситуацій.

Роботи сконцентровані на пропуску паводку на державних гідротехнічних спорудах, одночасно з цим надається допомога місцевим органам влади по відводу води з підтоплених територій.

На аварійних роботах по ліквідації наслідків підтоплень місцевим стоком та для забезпечення безаварійного пропуску зливового паводку підрозділами Закарпатського облводгоспу спільно з місцевим населенням проводились протипаводкові заходи, задіяні 5 одиниць мобільного насосно-силового обладнання, 19 одиниць спецтехніки, необхідний аварійний запас матеріалів та інвентарю. В організації пропуску паводку задіяні 115 працівників водогосподарських організацій (ІТР, диспетчери, машиністи НС, механізатори, відомчі аварійні бригади) та 40 чоловік сільських та селищних аварійних бригад, а саме:

- Працюють 20 насосних станцій Латорицької та Берегівської осушної системи, за добу перекачано 2,13 млн.м3, (з 16.05.2010р. перекачано 41,3 млн м3 , всього з початку весняного паводку перекачано 88,3 млн.м3). 16 насосних станцій будуть поступово включені до роботи при досягненні відповідного режиму рівнів. Ведуться роботи по захисту від підтоплення НС№3 Латорицької осушної системи, відкачка мотопомпою HONDA, іде монтаж додаткових насосів для збільшення обсягів відкачки задіяно 10 чоловік аварійної бригади Мукачівського МУВГ та 3 одиниці спецтехніки. На НС №5 ЛОС працює аварійна бригада Ужгородського МУВГ 16 чоловік та 2 одиниці спецтехніки, 2 пересувні насосні станції СНП. На НС №23 ЛОС іде тампонаж шлюза.

- Всього роботу насосних станцій забезпечують посилені бригади машиністів, наладчиків та робочих до 65 чоловік.

- Водосховища системи Чорний Мочар повністю заповнені, тут утримується максимально можливий об'єм паводкового стоку, що становить 22,53 млн.м3. Магістральні канали осушних систем працюють на повний переріз. На водосховищах у сс.Форнош та Пістрялово проводиться посилення, захист від розмиву та переливу гребеня греблі плівкою ПВХ та мішками з піском задіяно 12 чоловік аварійної бригади та 4 одиниці спецтехніки.

- В с.Ракошино Мукачівського району працює аварійна бригада Мукачівського МУВГ 5 чоловік, 3 одиниці спецтехніки, Здійснено передислокацію 2 потужних пересувних насосних станцій Тячівського та Виноградівського МУВГ (2 шт), проводиться монтаж обладнання.

- В с.Зняцево Мукачівського району працює аварійна бригада Мукачівського МУВГ 10чоловік, 3 одиниці спецтехніки, укладання мішків з піском для локалізації підтоплення, працює мотопомпа HONDA.

- В с.Середне Ужгородського району працювала аварійна бригада Ужгородського МУВГ 15 чоловік та 2 одиниці спецтехніки.

- В с. Жуково Мукачівського району ліквідація переливу автодороги місцевого значення задіяно 10 чоловік аварійної бригади, 2 одиниць спецтехніки.

04 червня 2010р.

Теги: підтоплення, вода, дворогосподарства

НОВИНИ: Надзвичайні ситуації

14:52
/ 2
У Білках від незачиненої "буржуйки" в "ремонтному" гаражі загорівся мікроавтобус
11:32
В Ужгороді пожежні врятували від вогню будинок
13:00
У Сокирниці на Хустщині в Тисі виявили потопельника
23:23
У Мукачеві горіла закинута будівля колишньої тютюнової фабрики
11:30
У понеділок в Бобовищі на Мукачівщині вигорів гараж, а в Мукачеві – саманна "конюшня"
11:17
У Дюлі на Берегівщині горів будинок
11:49
За вихідні на Закарпатті ліквідували 7 загорань сухостою і сміття, в Нижніх Воротах врятували аптеку
10:53
У Богдані згорів будинок, у якому приймав ванну чоловік, що наглядав за власністю сусіда-заробітчанина
19:11
У Перечині вигорів цех готової продукції деревообробного підприємства
17:37
/ 1
У "наркоп'яному" зіткненні вантажівки та легковика в Заріччі одна людина загинула, ще двоє травмовані – офіційно
11:47
У Заріччі Хустського району зіткнулися легковик і вантажівка, є постраждалі
10:47
У Тересві на Тячівщині під час спалювання сміття отримали сильні опіки двоє працівників підприємства
10:39
У Липовці Хустської громади вигорів покинутий будинок біля лісу
16:53
Між Стеблівкою та Сокирницею на Хустщині Chery Amulet на швидкості врізався в дерево на узбіччі
16:41
На пожежі дачі в ужгородських Горянах отримав опіки рук 35-річний господар
16:27
/ 22
З'явилося відео з салону Audi Q5 безпосередньо перед смертельною ДТП на Слов'янській набережній в Ужгороді
14:52
У пожежі в житловому будинку в Берегові загинуло 19 котів, ще 40 врятували
11:58
У Білках горіла надвірна споруда, будинок поруч врятували
11:52
На Рахівщині відшукали заблукалого туриста, що заблукав на Говерлі. Пошуки його друга тривають
10:58
/ 4
В Ужгороді опівночі група молодиків на Audi на швидкості влетіла в дерева: двоє загинули на місці, ще троє – в реанімації
17:36
У Синевирі цілу ніч шукали 10-річного хлопчика, що втік після сварки з матір'ю
12:32
У Ясіні вогонь з надвірної споруди перекинувся на сусідську дровітню
11:43
/ 3
У Рахові жінка хотіла прийняти ванну, а загорівся будинок
22:28
У Лазах Тячівської громади через пожежу в мансарді прибудованого гаража вигорів також дах будинку
11:19
/ 2
Житель Нижніх Воріт втопився, долаючи Латорицю вбрід до свого будинку
» Всі новини