На Закарпатті 212 працівникам збанкрутілого золоторудника заборгували понад 4,4 млн. грн.

Відбулося виїзне засідання Ужгородського прес-клубу до ТОВ "Закарпатполіметали" (с. Мужієво Берегівського району) на тему: "Що робитиме керівництво області та кредитори із збанкрутілим золоторудником?". Комітет кредиторів підприємства спрямував офіційне звернення до районної і обласної влади.

На Закарпатті 212 працівникам збанкрутілого золоторудника  заборгували понад 4,4 млн. грн.

Участь у засіданні взяли кредитори підприємства, щодо якого розпочато процедуру ліквідації, а також представники районної і обласної влади, які мають на меті вирішити подальшу долю досі не звільнених працівників золоторудника та землі, що належала підприємству.

Ліквідатор підприємства Тетяна Петик оприлюднила підсумки роботи ліквідаційної комісії. На жаль, отримані результати — невтішні, а ситуація на збанкрутілому підприємстві — критична. За словами голови комітету кредиторів ТОВ "Закарпатполіметали" Дмитра Зайцева, у результаті незаконних рішень Мужіївської сільської ради та Берегівського районного суду, частина майна золоторудника була передана товариству "Сауляк", йому ж було надано в оренду землю підприємства. Тому сьогодні ТОВ "Закарпатполіметали" не можливо пропонувати потенційним інвесторам як єдиний майновий комплекс. Тоді як продаж його "частинами" не принесе й половини коштів, які наразі банкрут боргує своїм працівникам, не кажучи про кредиторів.

Ліквідатор повідомила, що на підприємстві нарешті відновлено бухгалтерський облік, який не вівся протягом останніх двох років (директор підприємства не забезпечив для бухгалтерії елементарних умов праці). Як виявилося, 212 працівникам "Закарпатполіметали" заборгували вже понад 4,4 млн. грн. І це не враховуючи компенсації за несвоєчасну виплату, відрахування до фондів та вихідної допомоги при звільненні. Натомість на підприємстві виявлено нестачу основних засобів на суму 1,33 млн. грн., обладнання розкомплектовано, 32 одиниці технічних засобів пошкоджено. А стан шахт і штолень неможливо дослідити, оскільки доступ до них закритий гірничорятувальною службою за правилами техніки безпеки. Про виявлені порушення було повідомлено обласну прокуратуру ще 30 березня, проте досі, попри встановлені законом строки, звідти нема жодної відповіді.

Комітет кредиторів та ліквідатор спрямував офіційне звернення до органів влади району і області, в якому просять повернути ситуацію на золоторуднику в законну площину. Йдеться про необхідність вирішення земельних і майнових питань на підприємстві з метою можливості залучення інвестора, який прийде лише за умови прозорості і законності.

Дмитро Зайцев сказав, що комітет кредиторів та ліквідатор головним завданням для вирішення ситуації вбачають залучення можливого інвестора, який зможе придбати за відкритої процедури реалізації цілісний майновий комплекс. Це питання є важливим як для ТОВ "Закарпатполіметали", так і для працівників підприємства, яким боргують зарплату, і для державного бюджету та місцевих бюджетів, перед якими існує заборгованість, а також дасть можливість у подальшому вирішити питання розвитку регіону, питання екологічних проблем, пов’язаних з підприємством, питання подальшого забезпечення роботою мешканців Берегівського району.

Відсутність будь-яких прав на земельну ділянку у ТОВ "Закарпатполіметали" суттєво ускладнює відновлення порушеного права власності на об’єкти нерухомості, які є законною власністю підприємства.
За інформацією кредиторів, потенційно пропозиції інвестування у золоторудник існують, однак головне питання яке постає у інвесторів — це ситуація з земельними ділянками. Поки право на них має ТОВ „Сауляк”, будь-які питання інвестування у ТОВ "Закарпатполіметали" неможливі.

26 травня 2010р.

Теги: золоторудник, Закарпатполіметали

НОВИНИ: Соціо

22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
» Всі новини