Закарпатську районку "Верховина" читають у столиці

Є щось глибоко символічне у тому, що передплатна кампанія на друге півріччя 2010 року розпочалась саме на найвеличніше світле свято року - Благовіщення Пресвятої Богородиці. А може це тому, що сьогодні найчастіше слово Господнє поширюється серед вірників його через друковане слово.

Закарпатську районку "Верховина" читають у столиці

Ним же виховуються в серці і душі істинно боголюбивих християн такі одвічні християнські єдиноначала, як віра, надія і любов. Розвоєм у нашому єстві останньої ми підкреслюємо величезну значимість у нашому житті міцної віри в Бога — Творця неба і землі.

— Ми й самі не сподівались,— говорить начальник центру поштового зв’язку №5 смт. Міжгір’я Василь Юрійович Романець, — що саме 7 квітня 2010 року, в день цього світлого весняного празника, отримаємо від керівництва Закарпатської дирекції УДППЗ “Укрпошта” повідомлення про розпочаття з цього дня передплатної кампанії на друге півріччя поточного року. Передплата на періодичні видання України, регіональні ЗМІ має здійснюватись тільки за “Каталогом видань України на друге півріччя 2010 року”. Це, практично, одна із основних вимог нинішньої передплатної кампанії.

Крім цього, визначено й конкретні строки приймання передплати в сільській місцевості, районних, а також обласних центрах. На теренах Верховини вона може бути завершена не раніше 10 червня 2010 р., а Срібної землі — не раніше 15 червня 2010 р. Це говорить про те, що слід таки поспішати у цій справі, щоби потім не завдавати клопоту ні собі, ні працівникам поштового зв’язку Міжгірщини.

Цим занепокоєна і начальник відділу передплати та роздрібної торгівлі ЦПЗ №5 Людмила Петрівна Савка. Це й зрозуміло. Адже саме на плечі працівників цього підрозділу двічі у році лягає весь тягар передплатних кампаній. Зараз уже фінішує квітень, а темпи передплати вкрай незадовільні. Практично на всі видання: республіканські, обласні, а також на нашу, багатьма любиму районку. За її словами, знову повторюється ситуація, яка мала місце у минулому. Щоразу останні дні передплатної кампанії інакше, як авральними, назвати не можна. Тож так хочеться, щоби все це не повторилось і нині. Тим паче, що фінансова криза все ще міцно тримає суспільство у своїх обіймах.

За нашої розмови Людмила Петрівна зазначила, що сьогодні своїм першочерговим завданням вона вважає недопущення зменшення кількості передплатників на районку та ряд обласних ЗМІ. Це важливо ще й  тому, що нинішній рік оголошено Роком ветеранів. А до цієї категорії горян має бути прикута особлива увага усього загалу Верховини. Тим паче, його обслуговуючого контингенту. Особливо працівниками низових поштових відділень Міжгірщини, найбільш наближених до найбільшої когорти верховинців — передплатників райгазети “Верховина”. До речі, пенсіонери, ветерани війни і праці, люди старшого віку становлять левову частку усього читацького загалу Міжгірщини.

Досить сказати, що із понад 12500 наявних у районі дворогосподарств, кожне сьоме є передплатником районки. Незважаючи на те, що у кожному 150-у є комп’ютер, а в кожному 245-у — ще й у Інтернет. Та попри все це, ряди читацького загону щороку поповнюються все новими й новими шанувальниками районки. Приємно зазначити, що є у неї передплатники й у стольному Київ-граді, й Миколаївській області. Нерідко до нас звертаються і туристи із близького та далекого зарубіжжя, відпочиваючі ДП “Санаторій “Верховина” із проханням налагодити ділову співпрацю з основним верховинським часописом — райгазетою “Верховина”. Особливо із числа тих, хто має у нас свою приватну справу, як, приміром, донецькі власники мотелю “Арніка” у підніжжі Синевирського озера. Або ж патріотична налаштованість на розвиток музейної справи у рідній Колочаві нардепа Станіслава Аржевітіна.

Ці та інші факти красномовно свідчать про те, що читацькі ряди у районки й надалі зростатимуть. Це вірна ознака нашого бурхливого життя. Як і в попередні роки, ми будемо друкувати таблицю з передплати районки на друге півріччя 2010 року. Щоби наші читачі, весь верховинський загал знали “хто є хто” у своєму смерековому краї. Хто є дійсно його щирим патріотом, а хто лише займає у житті краю споглядацьку позицію, демонструючи свій так званий “квасний патріотизм”. Та ще й яке складається враження у щирих шанувальників “Верховини” про той чи інший населений пункт.

Отже, будьте з “Верховиною”! Ми ж, відповідно, щонайширше інформуватимемо вас, шановні читачі, про всі події з життя Верховини, професійно вестимемо її літопис.

Василь Белень, "Верховина"
06 травня 2010р.

Теги: газета, передплата, Верховина

НОВИНИ: Соціо

15:47
/ 5
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
23:02
Україна та угорщина погодили відкриття нового ПП "Велика Паладь – Надьгодош" для легкового транспорту
22:29
У Великих Лучках попрощаються з полеглим Героєм Юрієм Лущаєм, що переїхав з Краматорська і поліг на Донеччині
21:54
У Великолучківській громаді встелили квітами останню дорогу Героя Віктора Микити з Кайданова
20:22
ФОТОФАКТ. До прийдешнього Великодня закарпатський кондитер Штефаньо створив нову велику шоколадну писанку
15:47
/ 1
Через фальшивий обліковий запис Instagram невідомі заблокували фейсбук екологині, що пише про ризики будівництва вітряків у Карпатах
14:15
За минулий тиждень в Ужгороді з'явилися на світ 53 малюків, у Мукачеві – 39
» Всі новини