На Закарпатті зафіксовано випадки сексуальної наруги над дітьми

Суспільство нажахане їхніми вчинками. У тюрмах їх "опускають" самі ж в'язні. Хтось пропонує садити їх довічно за грати, інші -- каструвати. Адже доки вони на волі, ніхто не почуватиметься захищеним. Мова -- про сексуальних збоченців.

На Закарпатті  зафіксовано випадки  сексуальної наруги над дітьми

Ця проблема нам більше відома  з американських фільмів жахів  на зразок  “Мовчання ягнят”. За радянських часів тему маніяків всіляко замовчували. Як наслідок --   маємо онопрієнків з чикатилами. І де з’явиться новий покидьок -- ніхто не відає. Висновок один -- суспільство повинно бути готовим до їхньої появи щодня,  і має  навчитися ефективно їм протидіяти.

На щастя, на Закарпатті поки  що не було затримань сексуальних маніяків. Зате випадки наруги над дітьми в ряди-годи трапляються і в нас. Особливо більшає їх навесні, коли рівень сексуальних гормонів в крові зашкалює. Якщо зі “звичайними” згвалтуваннями ще більш-менш зрозуміло (нерідко самі жінки провокують своєю поведінкою кавалерів, аби потім “зняти” з них гроші),  то випадки наруги над дітьми справді жахають. Ось --  "свіжі" приклади.

У Тячівський райвідділ міліції днями звернулась жителька одного із сіл району, повідомивши,   що 23-річний житель іншого села згвалтував у гірському урочищi за селом її 15-річну доньку-школярку. 

Наприкінці березня по допомогу до  міліціонерів у Хустський МВ ГУМВС   прийшла  молода жителька одного з населених пунктів району. Дівчина розповіла:  її згвалтував удома рідний батько. Як з’ясувалося, нелюд чинив наругу над донькою регулярно,  проте сама потерпіла та її мати тривалий час приховували цей факт, побоюючись ганьби і поголосу.

Ледь не стала жертвою ґвалтівника  і 6-річна дівчинка на Мукачівщині. 32-річний п’яний негідник заманив дитину цукерками, змусив  випити склянку вина і намагався поглумитись над нею. На щастя, дитина вирвалася і зуміла втекти. Збоченця затримали.

Буквально через кілька днів у  міліцію надходить нова заява. 17-річний  хлопець розповів дикий випадок --  священнослужителі одного з  монастирів намагалися примусити його до вступу з ними в сексуальні стосунки. За цим  фактом триває перевірка.

Шокуючи історія сталася нещодавно і в Ужгороді. 13-річну місцеву школярку розбещував її вітчим (32-річний співмешканець матері). Зі слів дівчинки, вітчим оголював перед нею свої статеві органи... З розпусником тепер розбираються правоохоронці.

Найбільша біда педофілії в тому, що сексуальна наруга в ранньому віці здатна зіпсувати дитині все життя. Тому так важливо відразу ж після скоєння злочину звернутися по допомогу  до кваліфікованого лікаря-психолога чи психіатра. Якщо дитина не отримає вчасної допомоги, то  її психіка може травмуватися на все життя. Дівчинка,  яка  зазнала сексуальної наруги, може вирости розпусною, часто змінювати сексуальних партнерів. Хлопчики переживають насильство ще важче – вони, як правило, почуваються  неповноцінними, “опущеними”. Окремі з них і самі можуть вдаватися пізніше  до сексуального насилля, ставши педофілами чи маніяками. 

КАСТРУВАТИ Й БАСТА!

Фахівці однозначно вважають педофілію хворобою. Вона може бути як генетичною, так і набутою. Починається все з того, що чоловік уявляє собі подумки сексуальні стосунки з дітьми і збуджується від цього. Якщо людина має моральні гальма, вона жене  від себе ці думки, якщо ж ні -- то...

Досвід свідчить,  все таємне, те, що людина стримує в собі, рано чи пізно виривається назовні, особливо під впливом алкоголю чи наркотичних речовин. Більшість випадків сексуальної наруги чи розбещення дітей траплялася тоді, коли гвалтівник перебував у нетверезому стані. Потім  затриманий лише розводить руками: мовляв, п’яний був...

Науці невідомі тести, які здатні гарантовано визначити, чи має людина схильність до педофілії.  Однак  це можна визначити за допомогою спеціального приладу. До статевого органа чоловіка прикріпляють датчики, а далі на моніторі показують тестованому картинки еротичного змісту: оголених жінок, чоловіків, дітей. Демонструють також оголені тіла літніх жінок, мерців... Прилад визначає, від якої картинки чоловік збуджується.

Аби мати можливість грішити, збоченці,  намагаються  влаштуватися поближче  до предмета своєї пристрасті.

Якщо в цивілізованих країнах суспільство агресивно налаштоване щодо педофілів (їх контролюють, куди б ті не поїхали), то бідні країни  -- справжній рай.  Нерідко “любителі дітей” з’їжджаються  туди  на “секс-тури”, як раніше в країни Азії та Латинської Америки. При тотальній бідності населення неважко підшукати собі хлопчика чи дівчинку для задоволення своїх  хтивих фантазій.

Стосовно того, як боротися з педофілією, то найрадикальніше у цьому плані налаштована  Чехія. Там  існує  закон про хірургічну кастрацію педофілів. Ув’язнений гвалтівник не може вийти на волю, доки лікарі та суд не переконаються в тому, що він уже не  становить  небезпеку для суспільства. Для цього гвалтівнику призначають курс лікування в психіатричній клініці, який може тривати довгі роки, а іноді й все життя. Ув’язнений уникне  цього, якщо добровільно погодиться на хірургічну  кастрацію. Хімічна кастрація неефективна, бо якщо чоловіку перестати вводити спеціальні ліки, які приглушують сексуальне бажання, через кілька місяців його організм знову здатен виробляти чоловічий  гормон тестостерон.

ПОРАДИ БАТЬКАМ

Аби ваша дитина не стала жертвою  сексуального збоченця, з нею слід змалку проводити профілактичні бесіди.  Слід пояснити  малюку, що ніхто не має права його роздягати, а торкатися його тіла може, скажімо, лише лікар, і то в присутності мами чи тата.   Батьки також повинні заборонити дітям брати іграшки, солодощі чи гроші  у  незнайомих осіб.  Саме так збоченці найчастіше заманюють  свою жертву. 

Головне -- довіра в сім’ї,  у стосунках батьків і дітей. Якщо дитина вам  довірятиме як найкращому другу, то відразу розповість, що з нею  трапилося. А батькам після цього необхідно  негайно  звернутися з заявою в міліцію. Чим швидше надійде відповідне повідомлення, тим більше шансів, що злочинця затримають, і він не встигне  накоїти нового лиха.

До слова, у США діє безкоштовний Інтернет-сайт, де розміщена база даних на всіх відомих сексуальних збоченців. Тут міститься інформація  про відомих злочинців, яка  постійно оновлюється. На сайті є опис збоченців з переліком злочинів, які вони скоїли,  їхні домашні адреси, навіть моделі автомашин,  якими ті можуть пересуватися. Достатньо ввести мінімальні дані  про людину, яка вас цікавить (ім’я, країна проживання), як на екрані з’являється вся інформація про  неї.  Подібні реєстри існують також у Канаді та Великобританії. 

Володимир Павлюх, ВЗГ ГУМВС України в Закарпатській області
30 квітня 2010р.

Теги: сексуальна наруга, діти, збоченці

НОВИНИ: Кримінал

22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 1
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
» Всі новини