Олексій РИБАКОВ: "Ми працюємо на останній фазі, коли податківцям чиниться опір"

Мій сьогоднішній співрозмовник Олексій Рибаков. Він професійний “силовик”. Працював на різних посадах у органах МВС, зокрема у підрозділі швидкого реагування “Беркут”. З 1997 року– начальник відділу фізичного захисту ДПА у Закарпатській області, а ще - відповідальний секретар колективу фізкультури управління податкової міліції.

- Олексію Юрійовичу, ви очолюєте специфічний підрозділ. Наскільки на сьогоднішній день є потреба у ньому?

- Доки у деяких підприємців існує спокуса не сплачувати податки, доти є загроза того, що деякі з них на принципові дії податківців можуть вдатися до застосування фізичної сили проти них та їхніх родин. Наш підрозділ не тільки реагує на конкретні факти протиправних дій, але є і застереженням проти них. Бо кожен подумає, як йти на злочинний крок, чи варто мати справу з нами. До того ж з працівниками оперативних підрозділів розшукуємо злісних неплатників податків, супроводжуємо затриманих осіб до слідчих ізоляторів.

- Чи були випадки, коли вам довелося “діяти”?

- І не раз. Це наша робота, яка в комплексі із заходами інших підрозділів податкової служби, протистоїть злочинним проявам у сфері оподаткування. Нам доводилося затримувати громадян, які погрожували співробітникам податкової служби, “брати” за рішенням відповідних органів підприємців, які ухилялися від сплати податків у особливо великих розмірах. Були випадки, коли нам доводилося виявляти та затримувати шахраїв, які представлялися представниками податкових інспекцій і вимагали хабарі у підприємців. Зауважу, що жодного разу ми не застосовували зброю і не було випадку, коли б наш працівник під час виконання завдання отримав серйозні фізичні ушкодження.

- У чому особливість вашої роботи?

- Ми маємо справу з не так званими вуличними хуліганами чи бандитами. Люди, які ухиляються від сплати податків у великих розмірах, як правило, передбачливі, мають достатній правовий захист і тому подібне. Тому наші дії мають бути бездоганними у всіх відношеннях.

- І все ж загроза існує?

- Зрозуміло, що під час операції може статися всяке, адже ми працюємо на останній стадії, коли податківцям чиниться опір. Ми не можемо знати, як в цьому та іншому випадку поступить людина. На то ми й тренуємося, займаємося спеціальною підготовкою, щоб успішно виконати завдання і уберегти себе. Тим більше, що всі наші працівники прослужили не менше семи років, то ж мають певний досвід.

- Якщо не секрет, щоб бути у формі, якими видам спорту необхідно надавати перевагу працівникам вашого підрозділу?

- Специфіка роботи вимагає хорошої фізичної підготовки. Тому три-чотири рази на тиждень у нас заняття з рукопашного бою, силової та загальнофізичної підготовки. Звичайно, без хороших навиків у стрільбі із табельної зброї нашим офіцерам не обійтись.

- Наскільки мені відомо, спортсмени податківці за підсумками 2006 року зайняли друге місце у загальнокомандному заліку серед 32 колективів ФСТ “Динамо” України у Закарпатській області.

- У минулому році ми досить вдало виступили на змаганнях по шахах, на яких наші представники Микола Карпов та Юрій Базюк поділили перше місце із чопськими митниками. Перше місце серед динамівських колективів завоювала команда з міні-футболу, за яку виступають Вячеслав Дуркота, Василь Касич, Вадим Голянич, Ігор Лакатош, Михайло Олексій, Олесь Борзов, Іван Рогач, Олександр Балаж і я. У підгрупі зонального турніру, який проходив у Львові, наші футболісти були другими. Порадувала команда з перетягування канату, яка на спартакіаді зайняла перше місце, обігравши у фіналі команду УМВС. Це лише частина спортивних успіхів податківців області.

- З яких специфічних видів спорту проводяться змагання?

- Податкова міліція проводить щорічні закриті змагання із стрільби в командній та особистій першості. На останній у особистому заліку найкращі результати показали Микола Цап, Василь Дужар, Анатолій Маркович.

- На якій спортивній базі ви тренуєтесь?

- Оскільки ми динамівці, то ж і тренуємося на базі цього спортивного товариства, яке безкоштовно надає нам зал. На жаль, власної немає.

- Визначаєте кращих спортсменів-податківців?

- Збірні команди ДПА у Закарпатській області, за які загалом виступають понад 60 податківців, у минулому році взяли участь у 15 змаганнях. За результатами їхніх виступів і визначили кращих.
Іван ЛУКАЧ, офіційний сайт ДПА в Закарпатській області.
09 лютого 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

22:10
/ 7
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 1
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
» Всі новини