Андрій Пінчук: Молодіжний словянський форум буде центром єднання молодіжних зусиль

Як уже повідомляло "Закарпаття online", нещодавно в Ужгороді представники молодіжних організацій України, Білорусії та Росії підписали угоду про створення Молодіжного словянського форуму.

Андрій Пінчук: Молодіжний словянський форум буде центром єднання молодіжних зусильДетальніше про передумови виникнення форуму та її майбутню діяльність «Молодіжній правді» розповів президент новоствореної ограніації, заступник голови Союзу молоді регіонів України, народний депутат Андрій Пінчук.

— Якою є історія створення Молодіжного словянського форуму? Що передувало підписанню тристоронньої угоди?

- Створення молодіжного Форуму почалося з того, що організація СМРУ приблизно рік тому підписала договір про співпрацю з Молодою гвардією Росії – російською молодіжною громадською організацією, - і ми почали співпрацювати: проводити спільні акції.

Про нашу діяльність дізналися поза межами наших країн, і до нас долучились представники з Білорусії. Спочатку з білоруською стороною, яку представляла найпотужніша організація країни - Білоруський республіканський союз молоді, підписала аналогічну угоду російська сторона. Згодом до угоди приєдналися і ми.

Потім була підписана тристороня угода про співробітницвто. Цим ми зробили перший крок до створення такої організації, яка б обєднувала наші зусилля задля того, щоб ми, перш за все, сприяли громадській молодіжній активності, по-друге, обміну інформації та обміну досвідом, розбудові демократичного суспільства і протистояли агресії, спрямованій на створення розбрату між цими трьома країнами, яке ведеться недалекоглядними політиками.

Задля цього і був створений Молодіжний словянський форум. Учасників форуму об’єднують етнічні, культурні спільні цінності, ми всі фактично розуміємо російську мову, всі маємо одні й ті ж проблеми у молодіжному середовищі.

Тому ми пішли цим шляхом, зробили перші кроки, і я думаю, що співпраця між трьома країнами має вирости до дуже серйозного рівня і Молодіжний Славянський форум переросте в такий собі аналог Єврофоруму.


— Якою буде діяльність організації? Яких саме дій уживатиме форум для реалізації своїх цілей?


- По-перше, ми створимо єдиний веб-портал для обміну інформацією, який буде поповнюватись з трьох сторін. Ми хочемо його зробити не лише інформаційним, але й насиченим в плані розважальному. Щоб були форуми, чати, своя електронна пошта. Все, що цікаво молоді. Щоб молодь там не лише розважалась, а й відразу бачила, що відбувається в інших країнах. Бачила реальні картини, а не те, що нам подається з екранів.

По-друге, ми будемо брати участь в спільних акціях: приміром, на межі наших трьох держав, у Чернігівській обл., проходить Славянський фестиваль, де ми будемо брати активну участь.
У нас є така спільна акція, проводиться в Україні, на мою думку дуже корисна, - Школа молодого лідера, в Росії є дуже професійний молодіжний фестиваль тощо. Ми будемо намагатися робити ці заходи не лише внутрішніми, а й виходити на міжнародний рівень.

По-третє, ми хочемо зробити на базі відпочинку, швидше за все в Криму, молодіжний центр, щоб туди приїзджали представники молоді трьох країн, та з країн усього СНД. Плануємо організувати відпочинок таким чином, щоб молода людина виявилася зацікавленою з усіх сторін. Насичений нормальний відпочинок, який буде допомагати молоді знайомитись, спілкуватись, плідно проводити час.


— Які найближчі плани Молодіжного словянського форуму?


- Ми будемо виступати проти негативних дій, які на міжнародному рівні призводять до розбрату. Наприклад, нещодавна історія з порушенням памятників воїнам-визволителям у Литві. Це дуже негативно, на мою думку. Там померло багато українців, білорусів, росіян, котрі визволяли цю країну, а зараз цими цінностями нехтують.

По-друге, будемо виступати проти тих журналістів, які в кожній країні налаштовують населення вороже до наших країн. Беруть інформаційний привід і подають його в тому ракурсі, що негативно впливає на формування думки населення.

Такі заходи ми будемо впроваджувати постійно. І, я вважаю, нехай форум не буде постійно в дії, але якщо він буде робити 3-4 успішні акції на рік, це вже буде великий крок, щоб в майбутньому він дійсно став потужним центром єднання молодіжних зусиль цих трьох країн.
"Молодіжна правда"
06 лютого 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини