Бандері та Шухевичу присвоїли звання почесних громадян закарпатського Хуста

"Не сприяти поширенню антиукраїнських настроїв у територіальних громадах та не підтримувати ідею відміни Указу Президента України "Про присвоєння С.Бандері звання Герой України", з таким проханням звернулися до Президента України та до Конституційного суду України Хустська міська рада. Ініціатором рішення виступив Голова міста Хуст, Голова Хустської міської організації Української Народної Партії Михайло Джанда".

Бандері та Шухевичу присвоїли звання почесних громадян закарпатського Хуста

Окрім цього, як повідомили Закарпаття в прес-службі ЗОО УНП, під час ХІV сесії Хустської міської ради V скликання  від  10.03.2010 року, депутати, беручи до уваги заслуги Героя України Степана Бандери та очолюваної ним Організації Українських Націоналістів перед Україною, вагомий внесок ОУН в обороні Карпатської України, безпосередню участь у подіях Карпатської України Головного командира УПА, Героя України Романа Шухевича, з нагоди 71-ї річниці проголошення незалежності Карпатської України, вирішили: "Присвоїти звання "Почесний громадянин м. Хуст" видатним діячам українського національно-визвольного руху, борцям за незалежність України: Героям України Степану Бандері та Роману Шухевичу (посмертно)".

На переконання депутатів, - "рішення Європарламенту не має жодного історичного й правового підґрунтя та базується на наклепі про так звану "співпрацю" ОУН з нацистською Німеччиною, яким свого часу комуністична пропаганда таврувала український національно-визвольний рух часів Другої світової війни". У зверненні наголошують: "Степан Бандера з початку липня 1941 року до жовтня 1944 року був в’язнем гітлерівського концентраційного табору Заксенгаузен, а двох його братів замордовано в іншому гітлерівському концтаборі Освєнцімі".

На їх погляд, "не постать С. Бандери розколює українську громаду, а бездоказові інтерпретації та політичні спекуляції навколо неї, що відбуваються на тлі незнання об'єкту, про який йдеться. А ще гірше, на тлі небажання знати правду і її відстоювати. Яскраво препаровані напівправда чи напівбрехня значно швидше оволодівають свідомістю людей, ніж копітка робота відшукування вивірених фактів та вибудови з них правдивої біографії людини. Сьогодні засуджують присвоєння звання Героя ті, хто ніколи не хотів бачити Україну самостійною, незалежною, сильною державою. Позбавлення Степана Бандери звання героя України передбачає ряд негативних наслідків і може викликати значний резонанс в українському суспільстві", - йдеться у зверненні.

"Боротьба українців за незалежність є одним із наріжних каменів нашої національної самоідентифікації. А тому без УПА, без Бандери, без Шухевича не було б сучасної Української держави, не було б сучасної української нації", - наголошують у зверненні Депутати Хустської міської ради.

15 березня 2010р.

Теги: Бандера, Хуст, Шухевич, почесний громадянин

Коментарі

Наталка М.-хустянка 2010-05-16 / 12:26:00
У тому,що Бандера та Шухевич боролися за незалежність України,сумніву нема,Іщо у Львові, Івано-Франківську та Тернополі їм присвоєно звання Почесного громадянина-це спаведливо,бо вони мали відношення до тих країв.А от яке відношення мали до Хуста-невідомо і незрозуміло? Прокрадається думка,що депутати міської ради(а корінних хустян там мало-в основному прибульці) не знають історії Хуста,краю і історії взагалі і переіначують її на свій лад. Таким депутатам там не місце!

Юрий 2010-03-21 / 22:30:00
Слава Богу, місто Хуст має українську владу

2010-03-19 / 09:33:00
"...ну только если автор поста сам вычеркнет"... - виявляється, "МЕСТНЫЙ" настільки обмежений, що навіть не розуміє процедур прийняття законів. Для чого тоді лізти ?

местный 2010-03-18 / 19:51:00
"при прийнятті в другому читанні Закону "Про індустріальні парки в Україні" із списку індустріальних парків Хустський випаде автоматично" - ну только если автор поста сам вычеркнет, а так - чушь...

pfr 2010-03-18 / 17:38:00
Інвестора Бандера не цікавить, його цікавить прибуток. Інвестують навіть у бандитські держави, такі як Нігерія, чи ультракомуністичну Пн. Корею навіть. В принципі, буржуям навіть краще там, де дешева робоча сила і де чхають на екологію (як у нас в Україні, наприклад)

2010-03-18 / 09:53:00
"Позбавлення Степана Бандери звання героя України передбачає ряд негативних наслідків і може викликати значний резонанс в українському суспільстві", - йдеться у зверненні".

А от для жителів Хуста та околиць в радіусі 50 - 60 км. негативні наслідки від рішення міськради можуть наступити дуже скоро - при прийнятті в другому читанні Закону "Про індустріальні парки в Україні" із списку індустріальних парків Хустський випаде автоматично. Це від 7 до 15 тисяч робочих місць! І який інвестор з Європи чи ще звідкись прийде в місто, яке прославляє Бандеру?

Василь 2010-03-17 / 21:03:00
Я за справедливість! Хто проти Героїв України, той тупить і несе херню!!!

984 2010-03-16 / 08:03:00
Рішення Хуста і хустян підтримую!




А чого Микола Староста зразу перейшов на російську? Чи йому цю агітку вислали з Москви, то мусить давати в оригіналі. Московські ср...колизи! От їхня справжня так звана "русинська" натура! Лиш би прислужували!

Микола Староста (Жалива) 2010-03-16 / 00:06:00
Решение Хустского горсовета о присвоении Степану Бандере и Роману Шухевичу звания Почетный гражданин города Хуст.

Чистой воды провокация, направленная на дестабилизацию политической ситуации в нашем крае, еще живы свидетели это кровавой драмы, история событий на «Красном Поле», историками Украины подается однобоко, и не достоверно.

Участие в мероприятиях, радикальной украинской организации «Свобода», уже выражает негодование жителей нашей области.

На последних президентских выборах, в Украине их лидер оказался на задворках,уровень поддержки Тягнибока в Украине составил всего на всего 2%.

По убеждению депутатов Хустского горсовета, "решение Европарламента относительно Степана Бандеры не имеет никакого исторического и правового основания, и базируется на клевете о так называемом "сотрудничестве" ОУН с нацистской Германией, которым в свое время коммунистическая пропаганда клеймила украинское национально-освободительное движение времен Второй мировой войны".


Откуда могут взяться, эти «убеждения», если правдивая информация, так огласки и не получила. Какое отношение к г.Хуст имеет Степан Бандера, так депутаты объяснить не могли.

25 февраля Европарламент принял резолюцию о ситуации в Украине. В одном из ее пунктов евро парламентарии выразили надежду на то, что Янукович пересмотрит присвоение Бандере звания Героя Украины.



Как сообщалось, ранее в ответ на призывы к Януковичу лишить Бандеру звания Героя Украины внук лидера Организации украинских националистов Степана Бандеры обратился к Президенту Виктору Януковичу с предложением. Степан Бандера-младший согласился отдать награду, врученную его деду, если Янукович откажется от Межигорья.

Так осталось не понятным, что хотел Степан Бандера-младший, обменять героя на недвижимость?

История нашего края имеет много белых пятен и не стыковок с историей Украины, нужна правда, которую так не любят многие горе историки, от власти.

Николай Староста.

морг. 2010-03-15 / 19:20:00
не дай бог да ваты героя бандере. забраты . лохе.

KK 2010-03-15 / 18:59:00
Слава героям! Слава Хуст!

Олег 2010-03-15 / 17:14:00
Герої не вмирають! Тепер в ночі в Хусті по вулицям ходитимуть герої. Антиукраїнцям там робити нічого.

Андрій 2010-03-15 / 15:45:00
Ага. Прям угодили їм

*** 2010-03-15 / 15:33:00
Бандера і Шухевич, певно в захваті. Самого Хусту громадянами стали

Саша 2010-03-15 / 15:21:00
Джанда справжній син України! Хлопці з УНП зробили так як слід! Слава Україні!

Андрій 2010-03-15 / 14:27:00
Джанда справжній син України! Хлопці з УНП зробили так як слід! Слава Україні!

RUSYN 2010-03-15 / 14:25:00
Pozor chustsjkym vladcjam ZHE LIPSHICH HEROJIV U ZAKARPATTI NE NAJSHLY .. PRODAZHNYKY. POZORYTESJA NA CILYJ SVIT!!!

Київ 2010-03-15 / 13:49:00
Мабудь треба ставити паркан між колишніми землями Польщі та завжди українськими....не треба нам ціх героїв ГАНЬБА!!!!

!!!! 2010-03-15 / 13:15:00
Бандера і Шухевич ніяк не герої України,бо галиція то не Україна,В Україні герой С,Ковпак,партизанам якого в спини стрілляли бендерівці,,,

Шок 2010-03-15 / 13:12:00
Вони своїх різали під час війни не дивлячись на жінок та дітей, хлопців вбивали, якщо ті нейшли до УПА. Соромно и ганьба. Вас проклянуть онуки загиблих українців.

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини