На Закарпатті колишній зек "заробив" на пиятику грабунком

Нещодавно вранці до начальника Дубівського відділу міліції, що на Тячівщині, Віталія Мацоли підійшла 19-річна місцева жителька Анжела. Дівчина розповіла про прикру пригоду, що трапилася з нею вчора ввечері. Коли Анжела поверталася з роботи, по вул. Гагаріна на неї напав невідомий чоловік, збив з ніг, вирвав сумочку й дременув.

На Закарпатті колишній зек "заробив" на пиятику грабунком

Потерпіла працює продавцем. Того дня, здавши зміну, пізно поверталася додому. У таку пору вулиці селища майже безлюдні. Отож зловмисник вибрав момент, коли не було зайвих очей, і пограбував дівчину. У сумочці заявниці тоді знаходилися 320 гривень, мобільний телефон та інші речі. Вислухавши потерпілу та отримавши необхідну інформацію, Віталій Мацола разом із своїми підлеглими ст. дільничним Іваном Токарем та дільничним міліціонером Сергієм Михалчичем почали з'ясовувати, хто б міг скоїти цей злочин?

Найперше обійшли розважальні заклади, розташовані на вул. Гагаріна. Згодом виявилося, що в одному з них напередодні допізна відпочивав 25-річний Михайло. Звичайно, жодного криміналу в цьому не було, однак стражі порядку не пропустили повз увагу таку деталь. Адже молодик вже двічі притягався до криміналу. Повернувся з місць позбавлення волі років зо два тому, хоча відтоді міліціонерам не попадався. Однак не виключалося, що саме тепер міг зірватися. А пролити світло на ситуацію допомогла б лише зустріч з підозрюваним.

Працівники міліції подалися на обійстя, де мешкає Михайло, однак вдома його не було. Про місце знаходження молодика не відали й родичі. Паралельно правоохоронці не припиняли розслідування, маючи інших підозрюваних, адже не було впевненості, що це саме справа рук колишнього "зека" Михайла. А тут стало відомо: підозрюваний щедро пригощав у барах своїх приятелів, хоча раніше за ним такого не спостерігалося, гроші водилися в його кишенях вкрай рідко. Тому підозри людей в погонах щодо його причетності до пограбування тільки посилилися. Довелося Віталію Мацолі та іншим "шерифам" кілька разів навідатися до будинку, де мешкає рідня Михайла. І врешті їм таки вдалося зустрітися з підозрюваним. Хоча спершу розмова ніяк не в'язалася, адже молодик був добряче напідпитку. Довелося чекати, поки не вивітриться хміль з його голови. Та й взагалі спілкуватися з міліціонерами великого бажання у дубівчанина не було. Казав, що жодних доказів проти нього вони не мають. Однак і алібі в Михайла не виявилося. Спершу твердив, буцімто відпочивав в одному закладі. Перевірили: так відпочивав, але на час скоєння грабежу вже тут був відсутній. Потім переконував, що знаходився в іншій компанії. Але це свого підтвердження також не знайшло. Тож, зрозумівши, що діватися нікуди, Михайло зізнався у скоєному...

Того вечора довго відпочивав з приятелями за пляшкою. На душі було не дуже весело: свята закінчуються, грошей катма. Гостити вже тепер, напевно, ніхто скоро не буде. Ось з такими сумними думками вештався нічними вулицями селища. Коли зауважив одиноку жіночу постать, у голові одразу визрів план: мабуть, дався взнаки тюремний "вишкіл". Причаївся, вичекав, поки дівчина наблизилася, а потім ззаду шулікою накинувся на неї. Штовхнув, сіпнув сумочку. Налякана Анжела впала і навіть не чинила опору. А він тим часом зі здобиччю в руках рвонув геть. Відбігши у глухе місце, вигріб із сумки гаманець, в якому були гроші. Решту викинув подалі. Там же залишився навіть і мобільний телефон. Згодом у супроводі міліціонерів Михайло показав це місце. Справді там і знайшли сумку з "мобільником" всередині. А от гроші грабіжник "встиг" потратити у місцевих закладах відпочинку.

Наступної такої гостини Михайловим приятелям, мабуть, доведеться чекати довго, адже за свій кримінальний вчинок він відповідатиме за законом. Зважаючи на його попередні "заслуги", напевно, доведеться йому найближчі роки провести "на нарах".

Михайло Пискач, ВЗГ ГУМВС України в Закарпатській області
29 січня 2010р.

Теги: Дубове, Тячівський район, підозрюваний, грабіжник

НОВИНИ: Кримінал

22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 1
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
» Всі новини