Віктор Ющенко визнав ОУН-УПА борцями за незалежність України

На офіційному сайті Президента України Віктора Ющенка оприлюднено його указ від 28 січня про вшанування учасників боротьби за незалежність України у ХХ столітті.

Віктор Ющенко визнав ОУН-УПА борцями за незалежність України

Враховуючи результати проведених наукових досліджень, визнаючи на державному рівні видатну роль учасників боротьби за незалежність України у XX столітті, з метою їх вшанування, відновлення історичної справедливості та правдивої історії українського визвольного руху XX століття Президент постановив визнати учасниками боротьби за незалежність України у XX столітті осіб, які брали участь у політичній, партизанській, підпільній, збройній боротьбі за незалежність України, в тому числі у складі формувань Української Центральної Ради, Української Народної Республіки, Західно-Української Народної Республіки, Української Держави (Гетьманату), Української військової організації, Організації народної оборони "Карпатська Січ", Організації українських націоналістів, Української повстанської армії, Української головної визвольної ради та інших військових формувань, партій, організацій та рухів, що ставили за мету здобуття Україною державної незалежності.

Кабінету міністрів України Президент доручив розробити разом зі Службою безпеки України та за участю Національної академії наук України і внести в установленому порядку на розгляд Верховної Ради України проект закону України "Про правовий статус учасників боротьби за незалежність України у XX столітті".

Міністерство освіти і науки України, Український інститут національної пам`яті мають розробити за участю НАНУ для навчальних закладів методичні, просвітницькі та інші матеріали, присвячені боротьбі за незалежність України у XX столітті.

Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям Президент доручив уживати в установленому порядку заходів щодо гідного вшанування учасників боротьби за незалежність України у XX столітті, в тому числі з активізації патріотичного виховання молоді та просвітницької роботи, найменування у населених пунктах вулиць, площ, бульварів, парків та скверів, навчальних закладів та закладів культури на честь визначних учасників боротьби за незалежність України у XX столітті та подій, пов`язаних з українським визвольним рухом XX століття.

Крім того, глава держави пропонує органам місцевого самоврядування вживати заходів щодо вшанування учасників боротьби за незалежність України у XX столітті.

29 січня 2010р.

Теги: Ющенко, ОУН-УПА, незалежність

Коментарі

старик 2010-03-02 / 08:46:00
Сорри, Я не пойму Вас так называемых патриотов Украины, для которых патриотизм является синонимом русофобии, ВЫ лепите постоянно "горбатого", выдаете свои воображаемые мысли, домыслы, за действительность. Если у вас есть факты, так обнародуйте их на форуме, что зря "чернило переводить". Может стоит посмотреть на эти события без пристрастия?

KK 2010-03-01 / 20:26:00
Ну, на задних лапках (як заєць?) ще русина не бачив. Дякую за попередження!

сорри 2010-03-01 / 18:15:00
Пане КК, серед тих"русинів", що товпляться біля грошового корита, немає ні поміркованих, ні радикальних. Всіх їх об'єднує спільний безпринципний принцип - "гроші не пахнуть". Їм всерівно, чиї руки їх годують. І перед годувальником-дресирувальником вони готові виконувати яку завгодно роль - хоч поміркованих, хоч радикальних, хоч стрибати на задніх лапках. Аби було бабло...:)

KK 2010-02-27 / 23:19:00
Пане Сорри - правду кажучи, я трошки був здивованний що 'поміркованний' п. Юрій мене закликав на сайта 'радикала' першого прем'єра. Навіть він сам пізніше признався що там не було що читати?? Але менши з тим, пораджу Вам зайти на статтю про Тячіва, де п. Х уже у двічі мене плутить з Вами. Ясно, що я ніяк не можу рівняти моє письмове знання із Вашим, але все одно чуюся гордим (приблизно один рік уже спілкуюся на цей сайт і чуюся що якийсь меленький прогрес я зробив у цйому напрямці). Там на справді багато чого смішного являється, і навіть п. Старости втягнули в діалог. За то що п. Х мене так потішив з його помилкою, то я би хотів йому вислати посилку із тими 'солодкі, солодкі помаранчі' про якій він мріє!

сорри 2010-02-27 / 22:56:00
Ну що, пане КК, переконалися в тому, що вас кликали на "інший ресурс" для розкрутки котрогось із віртуальних русинських тупиків?.. :)

2010-02-27 / 09:51:00
Європарламент проголосував за право України вступити в ЄС.

KK 2010-02-25 / 21:45:00
Ну якщо 'цивилізована' европа так радить, то тут уже нема що говорити чи думати! Шкода що Україна під керівництвом нового гетьмана скоріше попаде в 'єдині Русі' чим в европу...

Юрій 2010-02-25 / 20:44:00
Пак кидь хочете, та нате, ТАК ЗВАНИЙ РУСИНе - "Европарламент сегодня, 25 февраля, принял резолюцию, в которой выразил сожаление по поводу присвоения звания "герой Украины" Степану Бандере."..

KK 2010-02-25 / 17:43:00
На жаль п. Юрій, не таким як нам можливо розслабитись гуцулською люлькою, наповниним чорною маківкою...Як бачити, актевісти уже кличуть нас назад у глибоке поле бою, де як ще один славний русин Франко вів у вічну камянисту працю:

'Хай живе, вільна Рутенія!' Нема часу фіглювати, коли 'серйозна' робота нас чекає!

2010-02-25 / 14:12:00
Яка глубоко "розумна" та актуальна тема - така й бисіда!

ТАК ЗВАНИЙ РУСИН 2010-02-25 / 12:02:00
Дуже " рузумна " бисіда про ОУН-УПА....

Юрій 2010-02-25 / 09:18:00
А я й тепер серед "піонерів" - серед тих, що йдуть попереду і не нарікають. А як мене достануть різні скороспілі розумаки - піду собі в підвал, попрацюю з грушами, мішком, з маківарою - і знову можу з усіми фигльовати!

KK 2010-02-25 / 05:20:00
Пане Юрій - Мені Вас жалко коли Ви нарікаєте про Ваші недуги які Вас більше і більше не обминають у старші роки. Тим більше коли Ви як молодим піонером напевно трималися острого режиму, не курили не пили, і тільки дихали свіжим гірським повітрям. Тяжка робота бути русинським актевістом, і стояти годинами перед лялькового театра в дощу і в снігу роздавати литочків також не була Вам легко. Але не журіться. Завдяки Вам, я знайшов цікавий рецепит данно Вашим співробітником по русинстві, пана Палінкаша, який напевно Вам верни молодість і здоровля (в нйому находиться природня 'русинська' медицина, сливовіца!): 'Мішаєте до копы сливовицю зо смотанов' 'Сливовиця без солониниы без маринованих огурку - гроші на вітер !!! (але мені один 'спрявжний русин' уже явно пояснив що тільки 'українці' люблять соланину, а правдивий русин ніколи не користається цією дикою їжою?...)

KK 2010-02-24 / 02:12:00
Та хто би не хотів мати приватну авдієнцію із першим міністром? Це мабуть мрія кожного русина? Але не маю такий 'потяг' щоби сидіти поруч міністра на бенкеті і корнації...можливо якби досить пожертвував на квітів? (І ще не далеко би сидів від Маґочія і Кирила...яке благородство!)

Юрій 2010-02-24 / 01:03:00
Так Миронов, напевно, не русин, і може, як і Ви "...на свій русинський язик!" А як я можу вгадати, що там може друкуватися, і чи Вам буде цікаво? Я можу лише про себе говорити. Разом з тим, Ви б могли вступити в прямий діалог з цілим Прем"єром... Це ж Вам не якийсь старий інженер, як я.

KK 2010-02-24 / 00:24:00
Пане Юрій - Не цікаво Вам - то чому мене там направили??? Більш мене не направляйте на русинських сайтів де пишуть по російськи! Всі русинські 'премєрів' що гавкають свою бредь по московськи то явно працюють на корість Москви! Якби, були справжніми русинськими вождями, то би гавкали на свій русинський язик! Від тепер, буду тільки справлятися на УА-Репортер, де ще часами можна зустріти рідного русинського язика, а не московського! Фальшиве є фальшиве!



Слава Рутенії!

Юрій 2010-02-24 / 00:16:00
21 повідомлення , майже всі - розміщені модератором. Нічого такого, щоб тратити час.

Юрій 2010-02-24 / 00:05:00
Стаття Миронова і парочка коментарів? Не цікаво... Ви явно не брали участь у обговоренні. Подивлюся ще на "Однокласниках". Ви туди заходите?

Юрій 2010-02-23 / 23:58:00
Добре, подивлюся, що там ... А щодо сливовиці - в молоді роки, коли мої ровесники вчилися пити і не лише сливовицю, я працював, вчився, займався спортом. Так що при нагоді можу скласти компанію - але хіба трошки пива!

KK 2010-02-23 / 23:36:00
Пане Юрій - я вже починаю Вас вірити що Ви 'старий чоловік'. Я пішов на той сайт який Ви мені пропонували на 02/21, подивіться в низу на цій сторінці: 'в 19 часов начало,пройдет онлайн-конференция:"«История развития конфликтных точек: Венгрия&Словакия», русины&Украина, в контексте Подкарпатской Руси.". Ви що, почали сливувіцу корестуватися у старість?

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини