У 2006 році американську візу одержав 231 житель Закарпаття

Сьогодні в Ужгороді Віце-Консул Сполучених Штатів Америки Ерік Блек розповів про зміни, запроваджені Посольством США у Києві з метою спрощення процесу звернення по візи до США.

Пан Блек торкнувся питань процедури отримання візи, навів статистичні дані, а також говорив про причини відмов у наданні віз та про існуючі візові махінації. Так, минулого 2006 року візи до США отримали 38 тисяч українців, що на 20 % більше, ніж у 2005-му. Цьогоріч у Посольстві передбачають збільшення кількості наданих віз до 45 тисяч. Дипломат наголосив, що жодних обмежень щодо кількості віз для українців не існує.

Щодо розподілу між типами віз, то 43 % українців отримали туристичні чи бізнес-візи, друга за чисельністю віза — для студентів чи науковців для здійснення обмінів, що дозволяє отримати нові знання та попрацювати з колегами. Близько 5 тисяч віз було надано студентам для літнього обміну і відпочинку. Переважно це молоді українці віком від 18 до 23 років, які бажають подорожувати, покращувати мовний рівень, а також працювати на канікулах. Такі можливості пан Блек презентував також студентам УжНУ під час візиту до Ужгорода. Третій найпоширеніший тип отриманих віз — для моряків, членів екіпажів.

Минулого року 231 закарпатець отримав американську візу (проти 191 особи у 2005 році). У три четвері випадків це туристичні чи бізнес-візи. Є також робочі, в основному для фахівців сільського господарства. Ерік Блек стверджує, що Посольство має бажання надавати ще більше віз та запрошує закарпатців відвідувати Сполучені Штати.

Щодо нововведень у процедурі отримання неімміграційних віз, то їх запровадження є важливим кроком у покращенні стосунків України та США. Ці нові процедури значною мірою стосуватимуться всіх аплікантів, включаючи студентів, подорожуючих у справах та звичайних туристів. Найперше, відтепер слід заповнювати анкети в електронному вигляді. Аплікаційну форму можна завантажити із сайту Посольства США, на якому також розміщено допомогу для тих, хто її потребує у процесі заповнення анкети англійською мовою. Інформація з анкети за лічені секунди сканується працівниками Посольства і це значно спрощує та пришвидшує процес обробки анкети. Апліканти, які не мають доступу в Інтернет, можуть звертатися до найближчого громадського Інтернет-центру, який спонсорується Урядом США і є безкоштовним (в Ужгороді — в обласній бібліотеці).

Крім того, Консульський Відділ Посольства США запровадив новий розклад візових співбесід та час їх очікування. Якщо влітку слід було чекати близько 6 тижнів на співбесіду, до сьогодні — менше тижня. А нові вимоги до безпеки зменшили час на перебування у самому Консульстві. Відтепер сюди не можна заходити із сумками, їжею та додатковими речами, що зменшує час, необхідний для їх перевірки службою безпеки. Перші співбесіди призначаються вже з 8 ранку, після обіду приймають студентів за програмами обміну, а щоп’ятниці проводитимуть інтерв’ю із подорожуючими з метою бізнесу.

Ерік Блек запевнив, що 75 % українських аплікантів таки отримують візи, причиною ж відмови може стати нездатність апліката довести свій неімміграційний статус, тобто наявність в Україні міцних сімейних чи економічних зв’язків, які змусили б повернутися додому. Більше довіряють тим громадянам, які раніше подорожували Європою чи Середній Сходом.

Віце-консул підняв питання візових махінацій, які, за його словами, сьогодні досить поширені. Американські дипломати занепокоєні розвитком організованої злочинності з такого роду махінацій, що віддаляє Україну від потенційно можливого безвізового режиму із США. Ерік Блек закликав громадян не звертатися до т.зв. «візових посередників», а також самим не надавати неправдиву інформацію в анкетах. Найпоширенішою схемою обману є надання аплікатами нелегально придбаних запрошень ніби-то із США та свідоцтв про підтримку, які продаються злочинцями за близько 500 доларів. Американські офіцери одразу розуміють, що це обман. Тих, хто потрапив на гачок злочинців, дипломат закликав одразу подавати заяву до правоохоронців, оскільки ті починають розслідування лише при наявності заяв від щонайменше 7 потерпілих.

Ерік Блек повідомив, що майже 3 звернення щодня надходить від американців про бажання надати підтримку українським родичам у їх візиті до США. Щодо зворотних відвідин, то кожного дня на території України перебувають 4-5 тисяч громадян Сполучених Штатів Америки.
26 січня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Політика

15:00
/ 8
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини