Переможців змагань зі спортивного програмування в УжНУ нагородили ноутбуком... з шоколаду

Огляд UzhNU Contest #1 або спортивне програмування в Ужгороді

Переможці змагань зі спортивного програмування в УжНУ
Переможці змагань зі спортивного програмування в УжНУ

В Ужгородському національному університеті 23 грудня 2009 року відбулось тренування зі спортивного програмування. У ньому взяли участь 10 команд, які представляли студенти трьох факультетів: інженерно-технічного, математичного та фізичного. Найбільше команд було з інженерно-технічного факультету - 7, з математичного - 2, з фізичного - одна команда. Загалом у змаганні взяли участь 28 студентів.

Змагання розпочалися реєстрацією учасників, далі відбулось жеребкування, яке визначало розподіл команд по лабораторіях та невеличким усним ознайомленням із системою тестування. Саме змагання розпочалось о 9 годині 7 хвилині і тривало рівно 4 години. Учасникам було запропоновано 7 порівняно нескладних задач на різну тематику. Після змагання було розглянуто і обговорено всі задачі у формі коротких виступів самих учасників, які розказували, як вони змогли розв'язати задачі. Це було зроблено для того, щоб учасники спробували пояснити їхній хід думок під час роботи над задачею іншим учасникам, що стало і ще одною гарною практикою. Після розбору задач слідувала процедура нагородження учасників грамотами разом із солодкими призами. Зазначимо що тренування на цьому не закінчуються, оскільки запропоновані задачі і багато інших можна буде здавати в будь який час на постійно діючій системі http://acm.lviv.ua.

 В Ужгородському національному університеті відбулось тренування зі спортивного програмування

Змагання триває

Грамоти переможцям вручав голова журі змагання завідуючий кафедри комп'ютерних систем та мереж інженерно-технічного факультету Король Іван Юрійович. Першим нагородили команду інженерно-технічного факультету "КСМ-4", яка посіла третє місце, за команду виступали: Абакумов Максим та Жорник Роман, які розв'язали 4 задачі, але зробили це найшвидше серед всіх інших учасників з такою ж кількістю розв'язаних задач. Друге місце здобула команда також з інженерно-технічного факультету "Газ-Мяс", у складі Вайнагій Олександр, Дорогій Віктор та Ільницький Сергій, розв'язавши 6 завдань, їм крім грамоти було вручено солодкий приз. Переможцем даного змагання стала команда "Epsilon", розв'язавши також 6 задач, але зробили це набагато швидше ніж інша команда. У складі найкращої команди були студенти математичного факультету Кочан Золтан, Копинець В'ячеслав та Соколович Іван. Переможцям було вручено справжній чемпіонський приз - "ноутбук" ... шоколадний. Також за гарною традицією було вручено представницям прекрасної половини людства, які приймали участь у змаганні - шоколадку. Зазначимо, що це були тренувальні змагання, головним була участь, а не перемога. Сподіваємось, що всі учасники, без виключення, здобули свої "перемоги" при розв'язанні задач.

Особливістю змагань по спортивному програмуванню є те, що розв'язки учасників перевіряються у режимі реального часу. Тобто, коли вже задача готова, то її можна відразу відправляти на тестування і результат тестування буде видно вже через декілька секунд, якщо розв'язок невірний, то команда може надалі працювати над задачею покращуючи свій розв'язок і повторно відправляти його на тестування. Відповідно це дає змогу організовувати турнірну таблицю (положення команд) вже під час змагання і її оновлювати відразу після успішних, або не дуже, дій учасників. Це все досягається за допомогою автоматичних систем тестування, які перевіряють розв'язки учасників без втручання людини.

Команда "АСМ Контестер" у стінах Львівського національного університету ім.І.Франка провела дуже велику кількість змагань різного рівня складності, в якихприймали участь представники майже всіх регіонів України. Маючи такий великий досвід і зростаючу цікавість студентів УжНУ до спортивного програмування ми запланували провести перше змагання "на виїзді" саме у стінах ужгородського університету. Зазначимо, що ми отримали схвалення наших намагань ректором УжНУ Вегешем Миколою Миколайовичем, підтримку - деканом математичного факультету Малярем Миколою Миколайовичем, та цілим інженерно-технічним факультетом. Окремо хочеться відзначити кафедру комп'ютерних систем та мереж і завідуючого кафедри Короля Івана Юрійовича, які допомогли організувати змагання у своїх аудиторіях і підготували технічне забезпечення на найвищому рівні. Головним організатором був представник команди "АСМ Контестер" Руслан Бабіля.

У проведенні змагання допомагав Міца Олександр Володимирович, який вже тривалий час займається тренуванням студентів та школярів і організацією подібних змагань в Ужгороді. Завдячуючи саме йому наші призери отримали настільки оригінальні і в той же час дуже корисні для розумової діяльності призи (шоколад помагає думати).

Нагадаємо, що на змаганні "Shefs Contest 6", яке нещодавно відбувалось у Львівському національному університетs перемогу здобув випускник УжНУ Олексій Палінкаш, також на даному змаганні була присутня команда математичного факультету УжНУ "Alkazam".

12 січня 2010р.

Теги: УжНУ, спортивне програмування, університет

НОВИНИ: Соціо

22:39
/ 1
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 1
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 3
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 1
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
» Всі новини