Новий старий президент, або Феномен Ющенка

Два тижні тому я опитав своїх знайомих, за кого вони голосуватимуть на президентських виборах. У відповідь - за жодного з лідерів соцопитувань. Тоді, як і зараз, лідирували Віктор Янукович та Юлія Тимошенко.

Новий старий президент, або Феномен Ющенка

Майже всі хотіли голосувати за "нових" кандидатів і лише одна людина зізналась, що голосуватиме за діючого президента. Здавалося б, Ющенко не має жодного шансу (про те саме свідчать прогнози соціологів). Та згодом ті самі мої знайомі за короткий час кардинально змінили свою думку. Вони один за одним почали схилятися на бік президента.

Зрештою те ж саме я можу сказати й про себе, адже я й сам збирався голосувати за нового, молодого політика, надію нації, українського Обаму (мова йде про Яценюка). А новину про те, що Ющенко балотується на другий термін, я сприйняв як невдалий жарт.

На що він сподівається із своєю провальною політикою, нереалізованими обіцянками і з рейтингом менше 2%? Максимум - на роль технічного кандидата. Я був переконаний, що це є добре спланована комбінація - Ющенко навмисно палить свій рейтинг, гостро конфліктуючи з прем'єром, а в той час активно набирає голоси його протеже Яценюк.

Проте на сьогодні якимось дивним чином Яценюк розгубив свої голоси і отримав заслужене звання "провал року", а Ющенко високими темпами повертає собі рейтинги 2004-го року.

І тут я знімаю капелюха перед ним, бо він якимось дивним чином робить можливим не можливе. Це явище я б назвав "феномен Ющенко" - лише за кілька тижнів йому вдалось кардинально змінити думку населення і перетворитися з аутсайдерів на лідера перегонів.

Більше того, гадаю, що не помилюсь, якщо спрогнозую для нього другий президентський термін.

Давайте спробуємо розібратися - в чому ж полягає секрет такого успіху. Ну, перш за все, напевно в його пан-українській позиції, що робить його справді українським президентом і цим схиляє на свій бік патріотично налаштованих громадян, а таких є доволі багато і з кожним роком стає все більше.

Адже лише він, з-поміж лідерів президентських перегонів, не їздить на "поклін" до Москви і не намагається задобрити російське керівництво лояльною риторикою. Ну і не слід забувати про однозначну позицію президента щодо незмінності термінів перебування в Україні російського чорноморського флоту.

До речі, президент останнім часом відійшов від економічних питань і зосередився на державницько-патріотичних гаслах. І це, на мою думку, був найвдаліший крок, адже як би глибоко не сидів той ген українця, та все ж він пробиває на верх з великою силою. І в цьому ми пересвідчилися у 2004.

Крім того, не цікаві та одноманітні виборчі кампанії, а також одіозні дії інших кандидатів додає плюсів чинному президенту...

Візьмемо для прикладу Віктора Федоровича. Жодної нової думки, рекламні ролики просто взяли з минулих парламентських виборів і трішки підрихтували. Але забули підрихтувати самого лідера - яким незграбним політиком він був, таким і залишився.

І хто дивився п'ятничний випуск "Шустер live" пересвідчився ще й у відсутності будь-якої логіки у екс-прем'єра та його нездатності тверезо мислити й аналізувати.

Я повністю погоджуюсь з Юлією Володимирівною, яка охарактеризувала той виступ Януковича як якесь "незрозуміле мичання в прямому ефірі". Ну і дякуючи запитанням Мустафи Найема, ми тепер точно знаємо, що резиденція в Міжгір`ї була банально вкрадена.

Юлія Володимирівна, разом з тандемом Медведчука-Кравчука, звичайно ж старається з усіх сил, що б посісти омріяне президентське крісло. Проте всі добре пам'ятають її спроби утворити "ПРиБЮТ", катастрофічні газові контракти, газову блокаду "Рівнеазоту", БЮТівця Лозінського, брехливі звинувачення в бік екс-міністрів Вінського, Пинзеника, Єханурова.

Цей список можна продовжувати далі.

Та головне, що "Вона" повісила на мене і на кожного українця борг в 6 тисяч гривень і це, наскільки я розумію, ще не кінець. Окремо хочу пригадати "тигрЮлі" зняття, в угоду Росії, екс-чільника МЗС Огризка.

Тому скільки б Юлія Володимирівна не одягала вишивану сорочку і не клялася в любові до країни, їй вже не вірять. А одними лише гастролями "поющих трусів" народної довіри не повернути.

Йдемо далі. Арсеній Петрович, надія нації, не реалізований український Обама. Можу лише припустити, що причини його провалу були такими:

а) фальстарт виборчої кампанії;

б) невдала рекламна агітація;

в) він банально домовився про крісло прем'єра в майбутньому уряді Ющенко. Що, з рештою нещодавно підтвердив і сам президент, заявивши, що він хотів би бачити Арсенія Петровича на посту прем'єр-міністра.

Гадаю, ми незабаром побачимо офіційно засвідчену угоду між Ющенком і Яценюком, в якій буде зафіксовано позиції Ющенко - президент, Яценюк - прем'єр. І такий варіант абсолютно точно перекреслить шлях Тимошенко до президентського крісла і забезпечить вихід Ющенка в другий тур.

Ну, а далі справа техніки, в тому сенсі, що Ющенку не в перше класти Януковича на лопатки.

Інші кандидати, на мій погляд, не мають взагалі ніяких шансів посісти найвищу державну посаду. Можна хіба що подискутувати про Сергія Тігіпка. Але він, як досвідчений підприємець, вже напевно давно проводить торги з головними кандидатами за прем'єрське крісло. Як кажуть - нічого персонального, лише бізнес.

Я впевнений, що за час новорічних та різдвяних свят ми ще станемо свідками багатьох захоплюючих політичних подій, різких звинувачень, скандальних заяв та резонансних викриттів, адже за правилом жанру, чим ближче час "Ч", тим цікавішою та гострішою стає ситуація.

Та й щось занадто підозріло тихою і в'ялою є дана виборча кампанія, не по-українськи це якось. Слід, напевно, чекати бурю після затишшя.

Павло Северин, "Українська правда"
02 січня 2010р.

Теги: Ющенко, президент, Янукович, Тимошенко

Коментарі

Александр 2010-01-22 / 09:45:00
Юрій!

Я не можу не зауважити, що ви занабто самовпевно пишете! Я дуже хочу побачити ці документи чи якісь аргументи, мені дуже цікаво чи є то правдою???

Юрий 2010-01-18 / 08:39:00
Між президентом Віктором Ющенком та лідером регіоналів Віктором Януковичем існує угода, згідно з якою чинному главі державі обіцяна посада прем'єра. (Українська правда, 18 січня 2010)



"Сторони, що підписали угоду, домовились про наступне:

Ющенко В.А. та політичні сили, які його підтримують, не будуть піднімати для обговорення питання, що роз'єднують українське суспільство, а саме:

- визнання, учасниками боротьби за незалежність України членів Української військової організації (УВО), карпатської Січі, Організації українських націоналістів (ОУН), Української повстанської армії (УПА) та Української головної визвольної ради (УГВР)"

.....

Підписи В.Януковича та В.Ющенка



На підставі цієї угоди та дій Ющенка по дезорієнтації українського електорату з використанням адмінресурсу, 17.01. 2010 р. В.Янукович повідомив, що правління помаранчевих закінчилося

Юрій 2010-01-15 / 20:42:00
Зупинити фальсифікації Януковича буде дуже важко так само, як в і 2004 році. Аналогія повна. Як тоді так і зараз фальсифікаторам Януковича допомагає адмінресурс. Тоді президент Кучма = зараз президент Ющенко. Як і тоді в ЦВК більшість має Янукович. Тоді фальсифікаторів зупинив Майдан, а Ющенко фальсифікаторів нагородив і зараз за вуха витягує в президенти головного організатора правопорушень. Чи зможе Тимошенко зупинити фальсифікації, що вже почалися? Без допомоги Вільного світу не зможе. Тож чекаємо допомоги

2010-01-14 / 23:54:00
як таку нісенітницю модна публікувати на сайті???правильно, голосуйте за Ющенка в першому турі, бо в другому у вас вже не буде такої можливості.

S.30 2010-01-14 / 22:45:00
Можна критикувати його тактичні помилки, але Ющенко зараз єдиний кандидат в президенти, який має непохитну стратегію розвитку країни, яка ніколи не дозволить їй перетворитись в південну губернію сусіда.

Юрий 2010-01-13 / 20:42:00
У сухому залишку від суєти Ющенка і К залишається гарантована повна перемога на виборах криміналітету совковського розливу, що суне на хвості у тричі несудимого Януковича. Кожен народ має такого президента, якого заслуговує

Юрій 2010-01-13 / 13:53:00
Панове, а Ви не думаєте, що кінцеві рішення про те, кому "бути", приймаються зовсім не нами, виборцями, і не на Україні? Чи не занадто ми один одному такі запеклі "любі друзі", і це не на нашу користь?

orange 2010-01-12 / 22:56:00
Юрию, ВОНА кандидат від ізраїльського кнесету, а не єдиний кандидат від УКРАЇНСЬКИХ демократичних сил. Справді українські партії ЇЇ не підтримали. Лише масонська шушера

Юрий 2010-01-12 / 22:22:00
Що до наших баранів... . Ющенко, створюючи брудний потік у бік єдиного кандидата від демократичних сил, по великому рахунку грає ролю технічного кандидата від україножера Януковича. Особисто я не хочу, щоб знову його міністр Діма Табачник обкрадав львівські архіви як він це робив минулого разу. Не хочу, щоб совки зовсім ізолювали Україну від Європи і Вільного світу та покрили ганьбою, як країну, де президент кримінальний злочинець

Юрий 2010-01-12 / 22:02:00
Rusyn 10.01.2010 11:35

Мдаа,...

Закони совковської пропаганди суворо диктують: "Бреши більше - обов'язково повірять". Це я про той безсилий набір, м'яко кажучи, неправди з вашого боку що в мене особисто викликає життєрадісний сміх і оптимізм. Адже коли в нас такі слабенькі опоненти, то Україна обов'язково переможе, навіть з огляду на те, що зараз у вас - недоброзичливців і гроші і влада

Георг 2010-01-10 / 16:56:00
Треба са здавати!!!

Rusyn 2010-01-10 / 11:35:00
Мдаа,Юрій,ви в кращому стилі демагога що називається слили і перевели дискусію в "голодоморове" русло.

Так по перше:не знаю ні одної партії в Європі яка будує свою політику на націоналістичних(читай нацистських)засадах.По друге:всюди в Європі націоналісти в мешині і під пильним оком правозахистнах органів.При найменшому кроці в радикальну сторону - пресс.Радикали в підпіллі.

Навіть ІРА далась на легітимну політику.ЕТА - гоняють по всій Європі.Можу список продовжити.У нас радикал-націоналіст Тягнибок - кандидат у президенти.На лозунгах:"Україна для українців" далеко не поїдеш.Буде тільки подальший розкол.

І вам конкретне питання:котру демоккратичну державу ви знаєте де при владі націоналісти?Якщо можна конкретну відповідь,без "сліву" на совок та голодомор.

Юрий 2010-01-09 / 23:29:00
Які демократичні стандарти використовує привілейований совковський клас казнокрадів та хабарників ми бачимо кожен день, якщо очі не повилазили. Правопорушення вони роблять згідно спотвореного ними ж законодавства із корупційною складовою. Так само як в 1924...1926, 1932...1933, 1946...1948 роках влаштовували голодомори, згідно діючого їхнього законодавства в їхній країні під назвою СССР. Тому слово демократія звучить наругою над цим світлим поняттям, коли його промовляє непокараний, нелюстрований совковський злочинець або його "отприсок". Щодо того, чи не демократію часом збудували патріоти наприклад, в європейських країнах то совок скорше здохне ніж визнає цей незаперечний для нормальної людини факт.

Rusyn 2010-01-09 / 13:03:00
Юрку:націоналісти нічого не можуть побудувати по "опредєлєнію".Від націоналізму до нацизму один крок.Як можна будувати "Україну для українців" на землі де проживає сотня національностей?Назви хоча одне націоналістичне державне утворення яке живе по справжнім демократичним стандартам?

Юрий 2010-01-08 / 23:30:00
У світі не існує жодної держави, котру не побудували патріоти - націоналісти. Тому комунофашистську лабуду на вуха нам не треба вішати. А нелюстрованим совкам, що своїми тушами позаймали усі посади і створили привілейованай контингент казнокрадів та хабарників, слід покаятись за злочини перед українським народом

Rusyn 2010-01-06 / 15:41:00
Русин повністю згоден з Тібором.Такого розколу Україна не знала з часів громадянської війни початку минулого століття.Якщо це називається побудова "державності",то ви мені вибачте.Будувати державу та державність - це в першу чергу консолідація всіх демократичних сил,всього політичного спектру.Націоналізм і нациків з антисемітським та русофобським душком Україна не переживе.

Оранж - тобі не мішало-би і за своєю риторикою слідити.Нічого особистого.

orange 2010-01-06 / 11:51:00
Тібор, ми вже говорили на цю тему: не подобається український президент-бджоляр (в моєму розумінні, аж ніяк не гірший, а значно кращий від попередніх), вибирайте серед євреїв - рецидивіста, що знімав шапки з перехожих, чи тЮльку, що крала газ мільйонами кубометрів. Ваше право. Але не нав'язуйте нам свій вибір, і надто - в такий агресивний спосіб. Від вас зараз аж пре негативною енергією. Таке враження, що вас дуже ображали в дитинстві, і тепер ви видаєте назовні всілякого роду комплекси...

Tibor 2010-01-06 / 11:28:00
Ющенко взагалі ніякий президент, йому бути зам.головбуха у бджолярському господарстві, не більше. Економіст нікудишній, рішення приймати не може, і як досвід показав, найгіршій за всіх українських президентів. Що ж він за 5 років побудував? Розсварився з Росією, з Європи як гнали так і ганяють. Єдине, що розтринькав гроші на Голодомор. Правда ніхто до нього Україну так не розколов, як це зробив він!

ІВАН 2010-01-06 / 11:18:00
Ющенко - це найкращий варіант із всіх поганих

миша 2010-01-05 / 20:29:00
ющенко президентом будет.

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини