На сесії Міжгірської райради підбили підсумки роботи в 2009 році

Позавчора чергове засідання ХХІХ сесії райради V скликання вступним словом відкрив її голова Іван Ярема. Він поінформував присутніх про кількісний склад депутатського форуму, ознайомив їх з регламентом його роботи та порядком денним. За його пропозицією було обрано склади секретаріату та лічильної комісії.

На сесії Міжгірської райради підбили підсумки роботи в 2009 році

Далі Іван Васильович оприлюднив пропозиції щодо включення до розгляду в порядок денний “Різне” питання “Про орієнтовний план роботи райради на І півріччя 2010 року”, “Про внесення змін до Програми профілактики та лікування артеріальної гіпертензії на 1999-2010 рр. “Про внесення змін у Регіональну програму захисту сільськогосподарських та лісогосподарських угідь на 2009-2012 роки у Міжгірському районі”.

Відтак І.В. Ярема та голова РДА І.Ю. Роман під бурхливі оплески учасників депутатського зібрання вручили керівнику ТзОВ “Роси-І” Андрію Поповичу настільні Свідоцтво лідера економіки України за успіхи в розвитку лісопильного і стругального виробництва, просочування деревини та здобуття 3 місця в рейтингу України у відповідності з міжнародними стандартами, Грамоту про нагородження його орденом “Зірка економіки України” ІІІ ст. за ефективне управління підприємництвом з нагрудним знаком.
Далі головуючий озвучив лист жителів сіл Новоселицького куща про відновлення роботи аптеки у Новоселиці. За його обговорення свої міркування з приводу нормальної роботи аптечної мережі в районі висловили депутати Володимир Рошко, Ярослав Мандель, Василь Рябець, Іван Субота, головуючий на сесії Іван Ярема та голова РДА Іван Роман. Таким чином прийнято рішення звернутись з відповідним листом до керівництва облаптекоуправління щодо успішного розв’язання даного питання.

Дано доручення депутатській комісії з питань приватизації вивчити досконало питання у відповідності до букви закону щодо визначення власника майна будівлі, де колись знаходилась сільгоспенерго, а нині — філія “Міжгір’ядержспецлісгосп”. З детальною інформацією з даного питання на сесії виступив начальник відділу управління комунальним майном Іван Добоні. В ході обговорення його виступу депутати Іван Хила, Михайло Рубець, Микола Микулін, Федір Пожар, головуючий Іван Ярема висловились за те, щоби належним чином доопрацювати дане питання і винести на розгляд чергової сесії у 2010 році.

Зі змістовною доповіддю “Про внесення змін до рішення районної ради від 15.І.2009 року за № 230 “Про районний бюджет на 2009 рік” виступила начальник фінансового управління РДА Надія Юртин. Вона, зокрема, зазначила, що в розрізі визначених змін було виділено 90 тис. грн. субвенції на реконструкцію дитсадка у Студеному. Внесено також зміни до кошторису видатків головних розпорядників коштів району в межах затверджених асигнувань у сумі 1 млн. 729 тис. грн. Надія Вікторівна також чітко окреслила інші зміни до розподілу бюджетних призначень щодо загального та спеціального фондів за головними розпорядниками коштів райбюджету.

Відтак головуючий Іван Ярема надав слово для виступу із звітом про роботу РДА щодо здійснення делегованих районною радою повноважень голові РДА Івану Роману. Так як звітні матеріали голів райдержадміністрації І.Ю. Романа та райради І.В. Яреми були опубліковані у райгазеті “Верховина” (№96 від 19.ХІІ.2009 року), до Івана Юрійовича Романа посипались запитання депутатів Ярослава Манделя, Василя Блецкана, Володимира Рошка, Івана Суботи щодо ефективного використання бюджетних коштів у справі забезпечення подальшої соціально-економічної розбудови Міжгірщини, використання земельних ресурсів тощо.

Йому ж довелось дати пояснення з приводу цього в Тюшці після того, як сільський голова даного населеного пункту Володимир Сенькович звинуватив деяких депутатів в упередженій точці зору за розгляд спірних земельних питань. Словесну перепалку перервав заступник голови райради Володимир Голодняк, надавши слово для виступу з доповіддю-звітом про роботу райради у 2009 році голові райради Івану Яремі.

На сесії Міжгірської райради підбили підсумки роботи в 2009 році

Оскільки вона також була опублікована у райгазеті “Верховина”, Іван Васильович розпочав свій виступ з висловлювання щирої вдячності і подяки депутатському корпусу Міжгірщини, керівникам і депутатським активам місцевих рад району, його владним структурам і райдержадміністрації за взаєморозуміння і ділову співпрацю з ними у справі удосконалення форм і методів ефективної діяльності органів місцевого самоврядування, забезпечення поступального соціально-економічного розвитку Верховини. Відрадно, що його виступ супроводжувався демонстрацією слайдів, які підкреслювали животворну діяльність місцевих рад району. Він також дав відповідь на запитання депутата Михайла Штеленя щодо посилення контролю за втіленням у життя рішень, прийнятих на сесійних зібраннях.

Відтак заступник голови райради Володимир Голодняк оприлюднив низку питань, які належало обговорити за розгляду питань порядку денного “Різне”. Йшлося, зокрема, про внесення змін до Програми розвитку архівної справи, затвердження тарифів на надання платних соціальних послуг, надання дозволу на отримання ліцензії на розробку надр району (ПП “Бінако” в Колочаві), визначення кошторису районного товариства інвалідів на 2010 рік, затвердження районних програм, розроблених у межах видатків райбюджету в частині делегованих повноважень, затвердження розпоряджень РДА та райради, прийнятих у міжсесійний період та інших. По них за пропозицією Володимира Петровича та головуючого на сесії Івана Васильовича прийнято відповідні рішення.

Дещо спірним за суттю за його обговорення виявилось питання щодо надання дозволу на розробку проекту нової межі села Репинне. Так як сільський голова Лозянського Іван Сопко вбачив у цьому розширення меж Репинного за рахунок земель Лозянського. Аналогічно висловився і сільський голова Соймів Василь Галай. Емоційними були і виступи депутатів Івана Суботи, Юрія Леднея, Івана Суботи та багатьох інших. Допоки з роз’ясненнями з приводу надання такого дозволу не виступили начальник відділу Держкомзему у Міжгірському районі Наталія Больбан, заступник голови РДА Іван Ледида та голова РДА Іван Роман. Останній зазначив, що це стосується визначення меж Репинного в сторону Річки.

До речі, Іван Юрійович оприлюднив приємну звістку щодо того, що в 2010 році і послідуючих з ініціативи райдержадміністрації керівництвом прийнято рішення РДА видавати дозволи на заготівлю у районі дарів лісу і полонинських лук. Відтак головуючий Іван Васильович Ярема після ознайомлення учасників сесійного зібрання з орієнтовним планом роботи райради у І півріччі 2010 року запросив усіх взяти активну участь у проведенні низки заходів до Дня депутата, що відбулись на базі оздоровчого комплексу “Жива вода”. Це на сьогоднішній день одне із багатьох підприємств туристично-оздоровчого і спортивного призначення, яке відповідає усім вимогам європейських стандартів.

Василь Белень, "Верховина"
28 грудня 2009р.

Теги: Міжгірська райрада, сесія, депутати

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 3
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини