Закарпатська "Батьківщина молода" вважає прийнятий гімн Закарпаття актом сепаратизму і державної зради

Закарпатська обласна молодіжна громадська організація "Батьківщина молода" вважає прийняття Закарпатською обласною радою рішення "Про гімн Закарпатської області" зрадою закарпатців, які протягом тисячі років боролися і мріяли про єдину й неподільну Українську Державу.

Закарпатська "Батьківщина молода" вважає прийнятий гімн Закарпаття актом сепаратизму і державної зради

Про це йдеться у заяві "Батьківщини молодої", переданій до редакції "Закарпаття online".

Як прокоментував ситуацію один із засновників "Батьківщини молодої", депутат Закарпатської обласної ради Андрій Шекета, "Прийняття такого рішення мене вразило… При внесенні цього питання до порядку денного я взагалі не думав, що запропонований текст може всерйоз кимось розглядатися. Але ми бачимо, що рішення ніби прийнято. Кажу "ніби", тому що на той час в залі не було такої кількості депутатів, яка зазначалась системою "Віче", за годину до прийняття цього рішення деякими депутатами і мною особисто піднімалось питання про те, що депутати не голосують у відповідності до регламенту –  особисто, а за них це роблять інші люди, які навіть не є депутатами, а просто використовують картки для голосування. Тобто, легітимність всіх рішень, прийнятих на цій сесії, в тому числі і затвердження гімну, є під великим знаком запитання. Але якщо говорити виключно про це скандальне рішення щодо гімну, то воно є апріорі політичним, до того ж воно абсолютно не несе користі для Закарпаття…"

"…Я не впевнений," - заявляє Андрій Шекета, - "що люди, які голосували "за" при розгляді чергового "русинського" питання хоч колись в житті бачили книжку з етнології, розбираються в питаннях етносів і націй, і свідомо приймали таке політичне рішення."

23 грудня 2009р.

Теги: гімн, рішення, депутати, сепаратизм

Коментарі

Князь Корятович 2009-12-30 / 18:16:00
Шукаючи вашу статтю (і не можу знайти - подайте точні координати будь ласка) я попадаю на сайти УНАН і маю можливість бачити як дальши розвивається русинсьйий етнобізнес на закарпатті. Уже бачу що якийсь новий вождь русинських сепаристів являгеться на історичні сцені - Пан Буряк! Хай новий хапуха - Буряк - всі гукнули - за отамана буде!

Юрій 2009-12-30 / 15:09:00

До п. К.К. Попробуйте почитати матеріал "Україна потребує докорінних змін в системі державної влади та місцевого самоврядування" - September 3., 2009, він розміщений в блозі ЗНО (Закарпатського Народного Обєднання) на ** ********.

Тритон 2009-12-28 / 23:01:00
Як класно - не траба вирішувати всі проблеми області, як будівництво доріг, очисних споруд

до тисяч приватних готелей, можна не говорити про тисячі гектарів розданих тихцем обласною радою під чиїсь мисливські угіддя, про убогість сільських садиків, шкіл, бібліотек - треба вкинути горячу тему(русинсво, гімн) до виборів і всі уже забули в чому основне завдання органів влади -служити народу і розбудовувати державу.

Невже як тільки затвердили гімно-все інше вирішиться само по собі.

Одна людина написала мені.

ГИЯБА 2009-12-26 / 21:43:00

Коментар видалено. Відповідно до "Правил поведінки у рубриці коментарів" заборонено висловлюватися не по темі, ображати опонентів і обговорювати дії Адміна. Адмін

Rusyn 2009-12-26 / 01:17:00
Не знаю чем обязан админу за такой обширный ответ.Но тем не менеe - мелочь, но приятно.:-) Кстати мои посты никто не удалял.Замечание было сделано по поводу других участников форума.

Андрій Шекета 2009-12-25 / 23:14:00
Шановні друзі. В мене по суті нема претензій до адміністраторів сайту, бо розумію, що їх спалять різною дурнею. Я виклав свою заяву (повністю) на своєму блозі http://sheketa.livejournal.com і готовий там з вами дискутувати. Так само звертаю вашу увгау, що не пропоную вам посилання з форумів а акцентую увагу на наукових статтях!!!

Rusyn 2009-12-25 / 19:31:00

Андрію - ви в своїй "роботі" багато проспали.Ви не посилайте там де заказний автор, пише заказну статтю.На форумі ЗТ колись була ціла тема,про русинів і русинство.Як завжди,в псевдодемократичній державі,тему закрили.Силовим методом.А,між іншим там було більше 10 000(десяти тисяч)постів,і коло 50 000 переглядів.Небагато тем на українських форумах може похвалитися такою статистикою.А "Закарпаття.нет"і не снилось.

http://forum.zn.ua/ie/forums/index.php?showtopic=53550


 


Не набивайте собі ціну - ваші коментарі ніхто не видаляє. Принаймні навмисно. Один з ваших друзів по русинству вже вдруге затіяв спамерську атаку на рубрику коментарів "Закарпаття online". Першого разу це призвело до тимчасового закриття рубрики, а тепер, після внесення деяких коректив, він просто вхекався тиражувати сотнями глупі коментарі, які блокувалися. Щоправда, на перших порах кілька десятків їх прорвалися, а тому, при їх видаленні, цілком можливо могли бути випадково видалені і ваші. Інша можлива причина їх видалення - порушення "Правил поведінки у рубриці коментарів". Поводьтеся чемно, і буде вам щастя:)


Слава форуму "Дзеркала тижня" нас не зворушує. Нам досить своєї власної - найбільш відвідуваного і коментованого сайту Закарпаття. Загальна  сума коментарів на тему русинства на нашому ресурсі значно перевищує названі вами цифри з "Дзеркала...". Тільки до окремих матеріалів кількість таких коментарів перевищувала 500-300, що є абсолютним рекордом серед закарпатських ресурсів. А таких активно коментованих матеріалів були десятки.



Що стосується конкретно ваших коментарів, то частина з них справді підпадала під видалення через порушення "Правил поведінки..." - вони не стосувалися теми обговорюваного матеріалу, розпалювали національну  ворожнечу , мали на меті порошення територіальної цілісності України і просто ображали опонентів. Але ми стрималися. А тому вам не варто виставляти претензії Адмінові, що, до речі, також є порушенням вищезгаданих "Правил...", а краще  поберегтися самому. Адмін

Князь Корятович 2009-12-25 / 19:29:00
Як бачити від появу Андрія, і у него загубилося коментар (не тільки Вам). А це сталося обом Вам коли я надіслав мою останньий коментар! Як це сталося, я не знаю але я був свідком цйого. Не думаю що у мене, з Америки, є така можливість. І не думаю що редакція це зробила, тому що обої коментарі які зникли були цілком 'нормальними'. Я тільки замітив що дуже часто я примушаний два рази відіслати мої коментарі щоби раз попасти на сайті. На мій погляд, я думаю що


редакція дає всім читачам можливість висловлювати своїх думок, в тім числі тим що пропагують русинську чи сепаратиські погляди. А Ви пане Юрій, ще один раз, замість коротко пояснити свої погляди (ну скажімо в рямках 200 слів), починаєте

міркувати про права Адміністрацію як цензор...Я думаю що редакція не заборонить Вам висповідуватися. Ану, я Вам поможу:

1) приговірка русинів не діялект української мови а окрема мова. 2)Історія закарпатті зовсім відділена від рештої України. Глянь - редакція не зацензорувала! А тепер Ви можети далі оброблювати ці тези!



Андрій Шекета 2009-12-25 / 12:16:00
Нажаль кудись зник мій попередній кометар, де я закликав бути аргументоваими і толерантним а не просто розвішувати ярлики. Але хочу запропонувати товариству ознайомитися зі статтею, яка пояснює багато моментів: http://www.dt.ua/3000/3050/50610/

Юрій 2009-12-25 / 11:40:00
Пане К.К., "Прийшлося час, Пане Юрій, щоби Ви не ховалися за чужу спідницю, але вийшли і самі пояснили чоми русини на закарпатті є отділеним народом від всіх інших українців". Тут є проблема, бо на цьому сайті немає взаємної відповідальності як авторів коментарів, так і Адміну - автори, як Ви пишете, мають можливість "ховатися за чужу спідницю", а Адміністрація, як уважний цензор - видаляти коментарі згідно свого "бачення", залишаючи тільки те, "що є правильним тому, що є вірним". Дивуюся, як Ви встигли прочитати мій останній коментар - очевидно спрацювала різниця в часі - Ви якраз працювали, а черговий цензор задрімав. Можливо,Вам треба перейти на інший сайт, де є обовязкова реєстрація і де немає такої однобокої і необєктивної цензури, де люди без чужих субєктивних підходів використовують можливості мережі для пошуку взаєморозуміння. Який сайт - не називаю, бо це також підпадає під цензуру...

Князь Корятович 2009-12-25 / 00:30:00
Чомусь думаю що краще я зорієнтуюся про ситуацію від історика народжений у вашого краю, Андрія Шекета. Народився він у Міжгірщині, і сам переконився ще у юному віці що він належить до того самого народу (українців) що 25 кілометрів від нйого у селі Вишків. Ба, навіть прийшов до такого самого переконення в старшому віці, коли мав можливість трошки подоруживати, що навіть 'русини наддніпраншцини' є той самий нарід як його русини на закарпатті!!!

А Ви пане Юрій все наполягаєте на чужі опінії і трактати які хочуть (але не дуже переконливо) доказати що русини на закарпавтті є інакші чим решта українців. Прийшлося час, Пане Юрій, щоби Ви не ховалися за чужу спідницю, але вийшли і самі пояснили чоми русини на закарпатті є отділеним народом від всіх інших українців. Також, було б цікаво більше почути від Андрія на цю тему.

Rusyn 2009-12-25 / 00:20:00

Адмін вже начав мазати коменты - демократія у всюй красі,як і має быти :-)



Що значить "мазати"? Ваші коментарі ніхто не чіпав. Адмін

Rusyn 2009-12-25 / 00:18:00
Андрію - то што ты туй несеш про "єдиний народ",ото нам прививали фурт,за часу "велікаго і магучего".Не ты первый,тай не послідный.Айбо кобы мы тому вірили.То што ти "історик", много ти чести не робит - ты псевдоісторик.Кідь забываєш тко ты,і выдки ты.Мав бысь ся ганьбити,за вто што ты,"свідомит" повторяєш політику "вітця всіх народу".Айбо вам,робутникам у політиці,сесе не в дивину - вы схоснуєте вшитко де видите выгоду і політичні балы.

Андрій Шекета-Сироткіну 2009-12-24 / 22:50:00
Звичайно тобі много чести відповідати на твої хворобливі припущення, але мушу тобі пояснити що то ким я є вирішується не голосуванням :) (навіть всенародним) і фрази типу "я за то що..." не доречні. Тому або говоримо фактами або не засмічуй сторінку!!!

Сироткін - Андрій Шекета 2009-12-24 / 22:42:00
Я за то що ти жид )))

Андрій Шекета 2009-12-24 / 22:41:00
Я розумію, що коментарі під цією статтею пишуть різні люди, але ви якось визнатесь хто я по вашому, русин, жид, чи може китаєць :)??? А з приводу русофобської ноти, то хочу сказати, що я нормально ставлюсь до росіян, побував недавно в Москві, Петербурзі, Іркутську, Петрозаводську, але як людина яка має диплом історика не можу погодитись, що русини і русскіє про яких йдеться в тексті гімну це одне і теж, а також те що русини Наддніпрянщини, які так себе називали пару сот років тому чимось різняться від тих русинів, що живуть зараз на території Закарпаття, змінилась самоназва, але народ єдиний і не треба всяким політичним аферистам його розєднювати. Колись професор Тиводар з цього приводу мав гарну статтю в "Дзеркалі тижня" раджу почитати!

Юрію: 2009-12-24 / 22:20:00
Прочитавши відповідь Андрія на адресу Ваших зауважень то думаю тепер, хто тут справді 'яничарам' виявляється? А може Вам мадяри чи словаки пообіцяють якусь золотеньку, культурно-реферацьку позицію в найближчому часі у нові близкучі Рутенії? Цікаво чи Ви дальше не роздаєти листочки біля лялькового музею в Ужгороді як спрвавжнім русинським революціонером?




rusyn 2009-12-24 / 22:10:00
Андрію - ты придурюєшся?Яка тогди гілка українці?І якого народу?Тобі яничаре чомусь русини очі коплють.Такі у нас были все.Отщепенці.А приліпити рУсину од руськым якраз хотять такі як ты.Годится се вам у "роботі".На русофобськуй ноті очкы набирати.Ліпшого не придумали.Бо робити не треба.Знай "п..боль".

Сироткін - Андрій Шекета 2009-12-24 / 21:41:00
ти не жид? та ти такий жид що місця мало =)

Андрій Шекета 2009-12-24 / 20:59:00
Шановні друзі:) дуже радий з того, що моя заява викликала такий інтерес. Пояснюю всім хто турбується моїми родичами і питаннями мого генеологічного дерева. Я родом з Міжгірщини, мати і батько так само, і ніхто з вас не може сказати, що він більший закарпатець ніж я, чуєте, НІХТО. Я чув з дитинства і слово "русин" і "українець" мені розказували багато моментів з історії Закарпаття і моєї родини і вже тоді я розімів, що люди які живіть за 25 кілометрів у селі Вишків Івано-Франківської обласні то такі самі люди як і я. І пояснюю вам, що я не проти слова русин і самоназви "русин", яка існувала на території Мараморошського комітату, для того щоб пояснити що я не мадяр, не чех і не словак, а тим більше не жид. Але я проти коли якісь маргіналізовані особи починають розказувати, що русини то не українці, а окремий народ чи то гілка російського народу і за свій гімн беруть текст на якому мої предки ніколи не говорили. А що стосується мого батька, то він Богу дякувати живий, і підтримує мене в моїй роботі, так само як і люди з якими я спілкуюсь. І не вам давати оцінку моєму батькові. Якщо в когось я питання то мій номер телефону так само як і електронна адреса є публічними і можете задати всі питання.

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини