У 2006 році на Закарпатті у пожежах загинули 62 людини

У минулому році на Закарпатті сталося 798 пожеж, однак загальною проблемою стало збільшення кількості загиблих внаслідок вогняного лиха. Так, у 2006 році на пожежах загинуло 62 людини. Ще 28 чоловік отримали різного ступеня важкості травми. Фактично майже кожна дев’ята пожежа в області закінчувалася загибеллю чи травмуванням людини.

У 2006 році на Закарпатті у пожежах загинули 62 людини Простежується ще одна невтішна тенденція – жертвами стихії в основному стають ще нестарі люди. Середній вік загиблих становить 45-46 років. Серед загиблих, на жаль, було й троє дітей.

Багаторічний моніторинг підтверджує, що найбільше жертв вогняної стихії фіксується в холодну пору року. Не став виключенням із сумної тенденції і минулий рік. Так, у січні на пожежах загинуло 11 краян, ще по сім людей загинуло у жовтні, листопаді та грудні. До слова, у вогні переважно гинули мешканці сільської місцевості (38 людей).

Якщо проаналізувати причини, що призводять до виникнення пожеж та їх наслідків, то основною з них є незнання, нехтування, а часто й свідоме ігнорування вимог пожежної безпеки самих людей.

Найбільше фактів вогняного лиха в минулому році сталося через порушення правил монтажу та експлуатації електроустановок, або, простіше кажучи, через несправні електромережі та їх короткі замкнення. Так, минулоріч через цю причину ставалася майже кожна третя пожежа, однак найбільше багряно-червоні автомобілі виїжджали на пожежі через дану причину у січні.

Власним майном наші краяни розплачуються в осінньо-зимовий період і за несправність пічного опалення. У 2006 році було зафіксовано 88 таких випадків, з яких знову таки 27 припало на січень.

Серед причин, що сприяють появі “червоного півня”, не останньою, є необережне поводження з вогнем (277 випадків), до якої зараховують й факти загорянь через паління в ліжку, від чого чи не найчастіше гинуть наші краяни. Найчастіше через необережне поводження горіло в жовтні.

Не обійшлося у 2006 році й без підпалів. Через них горіло в 16 випадках.

До виникнення пожеж докладали руки й неповнолітні. Так, дитячі пустощі з вогнем призвели до 29 пожеж. Найбільше підростаюче покоління бавилося із вогнем у червні та грудні (зафіксовано по 4 пожежі). Воно й не дивно, що така статистика співпала з початком літніх та зимових шкільних канікул.

Найбільш „травматичним” місяцем виявися квітень 2006 року, коли опіків чи отруєння чадним газом зазнали дев’ятеро наших краян.

Найчастіше в минулому році горіло в січні (102 пожежі), липні (86) та жовтні (84), а найбільше пожеж (666) сталося в житловому секторі, де вогонь пошкодив та знищив 326 житлових будинків.

У містах і селищах міського типу зафіксовано 329 пожеж, які спричинили збитків на суму більше ніж 1 млн. 805 тис. грн. В селах відповідно виникло 469 пожеж, які коштували їх мешканцям більш ніж 2,5 млн. гривень.

Не оминула стихія й підприємства, організації й інші заклади. Усього тут зафіксовано 43 пожежі, з яких 23 сталося на об’єктах приватної власності.

Через пожежі втратили свої транспортні засоби, або витратили чималі гроші на їх відновлення 65 власників „залізних коней”.

Безумовним лідером за кількістю пожеж в минулому році стала Ужгородщина (Ужгородський район та місто Ужгород), де за минулий рік сталося 147 пожеж, або трохи більше ніж 18 відсотків від загальної кількості. Друге місце у цій сумній статистиці зайняла Мукачівщина (Мукачівський район та місто Мукачево), де зафіксовано 122 загоряння. Третім за кількістю пожеж виявився Тячівський район, де вогнеборці ліквідували 101 пожежу.
ЦП ГУ МНС України в Закарпатській області
12 січня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Надзвичайні ситуації

23:23
У Мукачеві горіла закинута будівля колишньої тютюнової фабрики
11:30
У понеділок в Бобовищі на Мукачівщині вигорів гараж, а в Мукачеві – саманна "конюшня"
11:17
У Дюлі на Берегівщині горів будинок
11:49
За вихідні на Закарпатті ліквідували 7 загорань сухостою і сміття, в Нижніх Воротах врятували аптеку
10:53
У Богдані згорів будинок, у якому приймав ванну чоловік, що наглядав за власністю сусіда-заробітчанина
19:11
У Перечині вигорів цех готової продукції деревообробного підприємства
17:37
/ 1
У "наркоп'яному" зіткненні вантажівки та легковика в Заріччі одна людина загинула, ще двоє травмовані – офіційно
11:47
У Заріччі Хустського району зіткнулися легковик і вантажівка, є постраждалі
10:47
У Тересві на Тячівщині під час спалювання сміття отримали сильні опіки двоє працівників підприємства
10:39
У Липовці Хустської громади вигорів покинутий будинок біля лісу
16:53
Між Стеблівкою та Сокирницею на Хустщині Chery Amulet на швидкості врізався в дерево на узбіччі
16:41
На пожежі дачі в ужгородських Горянах отримав опіки рук 35-річний господар
16:27
/ 22
З'явилося відео з салону Audi Q5 безпосередньо перед смертельною ДТП на Слов'янській набережній в Ужгороді
14:52
У пожежі в житловому будинку в Берегові загинуло 19 котів, ще 40 врятували
11:58
У Білках горіла надвірна споруда, будинок поруч врятували
11:52
На Рахівщині відшукали заблукалого туриста, що заблукав на Говерлі. Пошуки його друга тривають
10:58
/ 4
В Ужгороді опівночі група молодиків на Audi на швидкості влетіла в дерева: двоє загинули на місці, ще троє – в реанімації
17:36
У Синевирі цілу ніч шукали 10-річного хлопчика, що втік після сварки з матір'ю
12:32
У Ясіні вогонь з надвірної споруди перекинувся на сусідську дровітню
11:43
/ 3
У Рахові жінка хотіла прийняти ванну, а загорівся будинок
22:28
У Лазах Тячівської громади через пожежу в мансарді прибудованого гаража вигорів також дах будинку
11:19
/ 2
Житель Нижніх Воріт втопився, долаючи Латорицю вбрід до свого будинку
14:02
У Мукачеві на пожежі загинув чоловік
11:00
В Ужгороді на об'їзній горів Mercedes
10:51
У Виноградівській громаді горіли "будка" в циганському таборі Підвиноградова та надвірна споруда у Виноградові
» Всі новини