На Закарпатті Єдиний Центр пояснив мету всеукраїнської акції "Запитай у кандидата"

Напередодні будь-якої виборчої кампанії усі кандидати запевняють, що вони найкращі. Кожен з них обіцяє громадянам золоті гори. Але жоден з претендентів на високий державний пост не говорить, як саме він буде покращувати ситуацію в державі, забезпечувати виконання свої обіцянок. Тобто, маємо справу з черговою порцією піару та виборчих технологій. Саме тому Єдиний Центр розпочав Всеукраїнську громадянську кампанію "Запитай кандидата". Її мета - спонукати наших співвітчизників до усвідомленого вибору під час обрання Президента України.

Саме про це йшлося в ході прес-конференції, присвяченої всеукраїнській громадській акції "Запитай кандидата", яку єдиноцентристи розпочали на початку цього місяця. Про її зміст та мету представникам преси розповіли керівник секретаріату Володимир Шкріба та члени Ради обласної організації Ольга Бізіля і Михайло Лабош.

- Ми прагнемо, щоб виборці замислились над тим, якою буде країна у разі приходу того чи іншого кандидата до влади. Люди мають звертати увагу не лише на обіцянки претендентів на найвищу державну посаду, а й аналізувати та оцінювати гасла і промови політиків з точки зору можливості їх реалізації, - наголосив Володимир Шкріба. – Ми змусимо політиків вести чесний діалог із суспільством. Для цього  пропонуємо українцям ставити кандидатам на посаду президента конкретні питання і не дозволити вкотре себе обдурити".

Щодо самих запитань на білбордах, то Єдиний Центр пропонує запитати, скажімо, у Тимошенко: "Чому вона не виконала своїх обіцянок?". Серед яких – усім відоме зобов’язання чинного прем’єра виплатити компенсації вкладникам колишнього Ощадбанку СРСР або ж перевести українське військо на контракту основу ще з минулого року. У лідера опозиції Януковича варто запитати: "Чи Схід і Захід разом?", бо він – єдиний з кандидатів - експлуатує тему другої державної мови та історичної спадщини. А ці питання розділяють країну, а не об‘єднують. Очільнику "Фронту змін" Яценюку адресоване не менш конкретне запитання: "З ким він рятуватиме країну?"

У нинішнього Президента Ющенка пропонується запитати: "Коли він звітуватиме перед народом?" Мова йде про його обіцянки при обранні на цю посаду, найсуттєвіші з яких – нещадна боротьба з корупцією, розділення бізнесу і влади, проведення реформ в країні. Співвітчизники цього так і не дочекалися. Голова Верховної Ради Литвин мав би дати відповідь на лаконічне питання: "Що потрібно країні, крім нього?"

 "Наша кампанія не спрямована ні на підтримку якогось з кандидатів ні проти жодного з них, - зазначив Шкріба. - Головне, щоб громадяни України перестали обирати наосліп. І не дивились на "своїх" кандидатів через рожеві окуляри. З іншого боку, провідні українські політики повинні навчитися зважувати кожне слово, кожну обіцянку і відповідати за них".
 Щодо участі Єдиного Центру в президентських перегонах, то, за словами Шкріби, формат такої участі у виборах визначить з‘їзд партії, який відбудеться найближчим часом. Що ж до місцевих і парламентських виборів, 13 жовтня Президія Єдиного Центру одностайно прийняла рішення активно до них готуватися. Секретаріат Єдиного Центру та регіональні структури мають провести відповідні організаційні заходи, включно зі створенням штабів і підбором кандидатів до виборчих списків. Відповідні пропозиції будуть підготовлені протягом місяця. Керівником виборчого штабу став Голова Єдиного Центру, народний депутат України Ігор Кріль.

 Учасники прес-конференції зійшлися на думці, що Єдиний Центр має амбітну ціль – забезпечити широку присутність у представницьких органах влади, у тому числі й у Верховній Раді. Для цього у політичної сили є величезний потенціал. Свідчення цьому результати цьогорічних місцевих виборів: кожен п‘ятий новообраний депутат місцевих рад у 2009 р. представляє Єдиний Центр. При тому, що цей рівень підтримки (понад 16%) є однаковим і на Заході і на Сході країни. Зараз Єдиний Центр є однією з найбільш розгалужених і дієвих партій в країні, однією з наймасовіших і найпопулярніших політичних сил на Закарпатті. Нині у партії – понад 100 тис. партійців в усіх регіонах держави, понад 20 тис.первинних осередків.

Що  стосується поточної діяльності обласної організації, то днями завершилися районні звітно-виборчі конференції. Обрано голів  та керівні органи усіх 13 районних та 5 міських партійних організацій, делегати обговорили поточні питання, напрацювали стратегію подальших дій. Тривають благочинні акції Єдиного Центру, ініційовані лідером партії Віктором Балогою та головою обласної організації Іваном Балогою. Серед них – великий регіональний тур молодих виконавців естрадної пісні "Нова хвиля Закарпаття", покликаний підтримати талановиту молодь краю, що вже відбувся в чотирьох містах області. Від імені лідера партії кращі сільські бібліотеки – переможці обласного конкурсу – отримали набори комп’ютерного обладнання, а Приборжавська школа мистецтв на Іршавщині – нове музичне обладнання. Привітав Єдиний Центр і педагогів області до їх професійного свята. За сприяння очільника закарпатських єдиноцентристів усі педагоги краю, а це понад 25 тисяч педагогічних працівників, зустріли професійне свято з келихом шампанського та солодкими подарунками. Також 200 кращих освітян отримали від обласної організації Єдиного Центру в подарунок за високий професіоналізм мобільні телефони, а 100 педагогічних колективів - мікрохвильові печі. Ще кілька масштабних благодійних акцій попереду.

16 жовтня 2009р.

Теги: Єдиний центр, вибори, «Запитай у кандидата»

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини