Протягом 3-х кварталів на Закарпатті сталося 4 нещасних випадки при використанні газу в побуті

Територіальним управлінням Держгірпромнагляду по Закарпатській області на початку літа здійснено перевірки структурних підрозділів ВАТ "Закарпатгаз" на предмет дотримання ними вимог правил безпеки при здійсненні забудови в охоронних зонах об'єктів систем газопостачання.

Протягом 3-х кварталів на Закарпатті сталося 4 нещасних випадки при використанні газу в побуті

Про це "Закарпаття online" повідомили в прес-службі ТУ Держгірпромнагляду по Закарпатській області.

За результатами перевірок виявлено: три прибудови( до клініки "Водолій" по вул. Пачовського та до магазину "Кока-Кола" по вул. Володимирській в м.Хуст, а також по вул. Льоної, 61 у м. Берегово); чотири гаражі (по вул. Легоцького, Пачовського та Жайворонковій в м. Хуст та по вул. Лучкая й Черняхівського в м. Виноградово); житловий будинок по вул. Робочій в м. Берегово, адміністративний будинок по вул.Вакарова в м. Виноградово та будівлі по вул. Станційній в м. Ужгород розміщені в зонах підземних газопроводів високого та середнього тисків. За виявленими порушеннями в охоронних зонах керівництву ВАТ "Закарпатгаз" видано припис, накладено заборону на експлуатацію зазначених об’єктів та направлено подання в прокуратуру Закарпатської області.

Крім того, газотехнічними інспекторами виявлені порушення вимог правил Ужгородським управлінням ВАТ "Закарпатгаз", серед яких : недотримання термінів проведення технічного обстеження підземних газопроводів по вул. Лобачевського і Успенського в м. Ужгород; порушення термінів обходу газопроводів ( зокрема, по маршруту №7 в м. Ужгород); не проведення технічного обстеження підземних газопроводів в сс. Концово, Холмок, Ратовці та Геєвці Ужгородського району.

Разом з цим інспекторами нагляду подано ряд пропозицій до Держгірпромнагляду стосовно забезпечення дотримання населенням правил безпеки при використанні газу в побутових умовах. Пропонується в "Правилах безпеки систем газопостачання України" конкретизувати в яких саме випадках забороняється експлуатація системи газопостачання її власником, відповідальність спеціалізованих підприємств газового господарства у разі відсутності договору на технічне обслуговування, вимоги до газобалонних установок, розміщених на комунально-побутових об’єктах, та до проектної документації із встановлення газобалонних установок, збільшити чисельність інспекторів для забезпечення державного нагляду за дотриманням вимог згаданих правил стосовно виконання робіт спеціалізованим підприємством газового господарства з проведення планово-технічного обслуговування, інструктажів населення з безпечного користування газом в побуті та організацій, які проводять періодичну перевірку димових та вентиляційних каналів.

- Вірогідність зростання рівня травматизму при використанні газу в побуті, особливо в опалювальний період, вимагає прискіпливої уваги до проблем безпеки газопостачання й газозабезпечення, - наголошує начальник Територіального управління Держгірпромнагляду по Закарпатській області Михайло Саварин. – Ми вживаємо заходів, спрямованих на підвищення рівня безпеки при використанні газу у побуті: перевіряємо виконання раніше виданих приписів, звертаємо увагу на забезпечення відведення продуктів згоряння та належну якість вентиляції газифікованих приміщень, ініціюємо проведення спеціалізованими підприємствами газового господарства додаткових інструктажів з безпечного користування газом у побуті мешканців житлових будинків підчас під час виконання робіт з технічного обслуговування, заявочного ремонту, перевірки документів та показників газових лічильників, спонукаємо власників житлових будинків до покращення стану димових і вентиляційних каналів та вводів і випусків підземних інженерних комунікацій…Виявлені нами порушення – ні що інше, як ризики, які в будь-який момент можуть зашкодити життю та здоров’ю наших співгромадян .

Довідка: Протягом трьох кварталів поточного року на Закарпатті сталося 4 нещасних випадки при використанні газу в побуті, внаслідок яких потерпіло 7 осіб. З них - 3 смертельно.

08 жовтня 2009р.

Теги: Держгірпромнагляд, газ, «Закарпатгаз»

НОВИНИ: Надзвичайні ситуації

10:03
У Мукачеві в готелі загорівся матрац в номері
17:31
На ужгородській об'їзній водійка Subaru вилетіла через бордюр на газон і збила дорожній знак
11:29
По дорозі між Сімером і Ворочовом Перечинської громади згорів Mercedes, що їхав на ремонт (РОЗШИРЕНО)
11:01
У середу у Ясіні на Рахівщині горіла "дев'ятка", а у Ворочові на Ужгородщині – Mercedes
10:43
На пожежі в Нижніх Воротах на Мукачівщині отримала опіки власниця будинку
10:34
Уночі в Чопській міській лікарні вигоріла надвірна споруда
11:37
У Буштині, поки власники спали, загорілася надвірна споруда з 2 тоннами сіна
16:57
У Синевирі на Хустщині вигорів мансардний поверх дерев'яного будинку
10:58
На Ужгородщині бобри норами пошкодили дамбу Латориці
11:22
У Буштині вогонь з підпаленого сухостою ледь не перекинувся на житлові будинки
11:09
В Ужгороді через саморобну піч горіла споруда, пристосована під житло
10:48
У пожежі в літній кухні у Вишкові загинув 68-річний чоловік
11:08
Спалюючи сміття на кладовищі, ужгородець спалив розташовану поруч надвірну споруду з сіном
21:56
Неподалік села Карпати внаслідок ДТП перекинувся Mercedes Sprinter
11:52
/ 2
Біля Горінчова на Хустщині Skoda вилетіла в кювет і перекинулася. Водій загинув, пасажирка травмована
10:26
У Синевирській Поляні горіла дровітня, від вогню довелося рятувати два будинки поруч
11:17
У Руському Полі на Тячівщині гасили пожежу в надвірній споруді
10:56
В Ужгороді горіло в місці "щільної забудови" на Гранітній
15:47
/ 1
43-річний житель Рахова з необережності впав з моста у річку і загинув (РОЗШИРЕНО)
14:15
/ 1
На Закарпатті в Тисі виявили тіло 22-го потопельника-"ухилянта" – 33-річного харків’янина
12:36
/ 13
Закарпатський ОТЦК: "ухилянт-суїцидник" Хабаров лише незначно "подряпав" руки, подряпини на обличчі "симулював", а при ньому знайшли транквілізатор
11:22
У Рахові вночі на неділю чоловік впав у Тису і втопився
10:47
В Ужгороді горіла квартира багатоповерхівки
13:41
У Руській Мокрій на Тячівщині Ford злетів у річку, загинули водій та пасажир
11:36
У Текові Королівської громади врятували будинок, в якому загорівся дах
» Всі новини