У Мукачеві на День вчителя співав змішаний хор "Просвіти" та Союзу українок "Відгомін"

Минулої неділі країна відзначала День вчителя. Рясно пригрівали сонячні промені "бабиного літа", тож іменинники в більшості своїй подалися в ліси і гори на відпочинок і гриби, сідали за святкові столи ветерани освіти та їх молоді послідовники. А тим часом просвітяни та активістки Союзу українок кликали мукачівців та гостей міста до міського Будинку культури на святковий концерт.

У Мукачеві на День вчителя співав змішаний хор "Просвіти" та Союзу українок  "Відгомін"

Цей концерт, присвячений Дню вчителя, став великою прем’єрою змішаного хору "Відгомін", створеного спільно міськими осередками "Просвіти" та Союзу українок. Саме цей колектив, де художнім керівником Наталія Добра і концертмейстером Ігор Тарновецький, відкрив святкову програму виконанням українських народних пісень. Перший млинець не виявився гливким, про що свідчили вдячні оплески численних присутніх на святі. Відтак власного вірша "Нескорені" продекламувала мукачівська поетеса Юзефа Комарницька, співали народних пісень жінки з народного вокального ансамблю Будинку культури "Едельвейс", віночок класичних мелодій подарував квінтет скрипалів під керівництвом Сергія Добоша. Цього дня була ще одна прем’єра на міській сцені – вперше виступив дівочий вокальний ансамбль "Любисток" Мукачівського державного університету. Власного вірша про Україну прочитала учениця ЗОШ № 10 Марія Цембрик. А потім співали "Мамину черешню" лауреат пісенних конкурсів Василь Тельєчко, власну пісню "Птиця" львівська студентка Соломія Мельник і ще раз співав "Відгомін". А завершував святкову програму виконанням пісень Леонтовича лауреат багатьох міжнародних хорових фестивалів – хор хлопчиків і юнаків під керівництвом одного з фундаторів міської "Просвіти", заслуженого діяча мистецтв України Володимира Волонтиря.

– Ви є чудовими пропагандистами патріотизму, любові до неньки-України, честь вам за це і хвала, – відзначив, вітаючи присутніх зі святом Вчителя, міський голова Мукачева Золтан Ленд’єл. Він висловив вдячність за прекрасний концерт виконавцям, а також організаторам цього мистецького свята, зокрема, голові міського осередку Союзу українок Людмилі Оленушинець та іншим.

А в переддень свята Вчителі в міському Будинку відбулися урочисті збори освітян Мукачева. З вітальним словом до присутніх звернувся міський голова Мукачева Золтан Ленд’єл, який відтак вручив кращим педагогам Почесні грамоти, Грамоти і Подяки міськвиконкому з подарунками. Освітян вітали також начальник управління освіти міськвиконкому Терезія Тіба, керівник виконкому обласної організації партії  "Єдиний         центр", депутат обласної ради Володимир Шкріба, який зачитав Вітання педагогам Мукачева від Почесного громадянина Мукачева Віктора Балоги й також вручив групі вчителів й освітянським колективам подарунки від імені голови обласного осередку партії Івана Балоги. Чудовий концерт подарували освітянам вихованці міського Будинку школярів.

Микола Рішко, прес-служба Мукачівського міськвиконкому
07 жовтня 2009р.

Теги: Мукачево, концерт, хор "Відгомін", День учителя, педагог, вітання,

Коментарі

ельза 2009-10-07 / 17:20:00

Золий-бачий-********* *********!Такого ідіотизму як увиділа вчора в Мукачеві-хоть пів світу обїздила,не найшла!Якісь прапори як для сліпих при вїзді,на ялинках,у центрі Мукачева!То Просвіта тебе Золий нарадила чи ти не закарпатець?у всьму світі вцішають на парламентах і резиденціях,а в Мукачеві жиють самі ********** мери-украінці по кличці Золий!

НОВИНИ: Культура

11:34
У Мукачеві стартував фестиваль дитячих театрів "Імпреза над Латорицею" (ПРОГРАМА)
16:06
Хор "Cantus" розпочинає концертний тур "Звуки небес, голоси землі"
06:47
Алло
15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
» Всі новини