Європейська організація публічного права та юридичний факультет УжНУ підписали Меморандум про співпрацю

Нещодавно Василь Ярема, декан юридичного факультету Ужгородського національного університету та Ярослав Лазур, заступник декана повернулися із відрядження з Греції. Поїздка відбулася на запрошення Директора Європейської організації публічного права, Директора EPLO, професора Спірідона Флогаітіса.

Європейська організація публічного права та юридичний факультет УжНУ підписали Меморандум про співпрацю

За ініціативи керівника цієї міжнародної організації Василь Ярема та Ярослав Лазур взяли участь у підсумковій міжнародній науково-практичній конференції, присвяченій актуальним проблемам публічного права, а також в урочистостях, присвячених 15-річчю створення Європейської організації публічного права (European public law organization - EPLO). Також відбулася двостороння зустріч з керівництвом організації щодо обговорення перспектив розвитку подальшої співпраці.

Необхідно відмітити, що EPLO є найавторитетнішою міжнародною науково-освітньою організацією в сфері публічного права, яка об’єднує індивідуальних членів і колективних членів, насамперед науково-освітні установи, які зробили вагомий внесок у розвиток публічного права. Серед іншого, EPLO виступає офіційним радником ООН, ПАРЕ, Європейської комісії у сфері регулювання публічно-правових відносин, постійно консультує Європейський Суд з прав людини, є автором багатьох доленосних правових рішень, які нині формують сучасну основу як системи міжнародного публічного права в цілому, так і визначають стандарти для формування законодавства ЄС та провідних країн світу.

Водночас вагому складову діяльності EPLO становлять освітні програми, для чого на базі організації створено і успішно працює відповідна Академія публічного права, яка забезпечує безперервну освіту та підвищення професійної кваліфікації в галузі публічного права для студентів та науковців зі всього світу.

Достатньо сказати, що тільки захід, в якому взяли участь наші науковці, нараховував близько 100 учасників, які представляли практично всі країни Європи та інші світові правові центри, в тому числі гостей з таких віддалених країн як США, Австралія, Аргентина, Корея, Таїланд і т.д.

Відмічено, що розвиток співпраці в східноєвропейському напрямку є одним з першочергових пріоритетів, при чому одне з центральних місць у цьому процесі повинна зайняти тісна співпраця EPLO з юридичним факультетом Ужгородського національного університету, який, з урахуванням представлених ужгородськими науковцями здобутків, може стати відповідною базою для просування ідей EPLO в західному регіоні України та найближчому до Закарпаття прикордонні. Науковців університету запросили до членства в організації. Керівництво EPLO висловило зацікавленість у наукових працях представників юридичного факультету УжНУ та у можливості ближчого знайомства з науковим потенціалом університету.

Керівник EPLO, професор Спірідон Флогаітіс та декан юридичного факультету УжНУ Василь Ярема підписали Меморандум про співпрацю та взаєморозуміння, в якому сторони окреслили конкретні кроки для розвитку співпраці, центральне місце серед яких посідає створення на базі УжНУ інформаційного центру EPLO та участь вузу у роботі EPLO як повноправного колективного члена. Окрім того, сторони висловили впевненість у тому, що одне з центральних місць у розвитку співпраці має посісти питання створення для студентів та молодих науковців Ужгородського університету можливостей для навчання та стажування в EPLO, а також участь університету в наукових програмах EPLO в галузі публічного права.

Підписання Меморандуму відбулося в урочистій обстановці за участі Надзвичайного і Повноваженого посла України в Грецькій Республіці та Албанії, екс-Міністра у справах молоді та спорту України пана Валерія Цибуха, який всіляко сприяв та підтримав ініціативу сторін щодо розвитку співпраці та зазначив, що цей крок повинен стати добрим прикладом для просування української освіти та науки у світове співтовариство.

06 жовтня 2009р.

Теги: Греція, УжНУ, EPLO, юридичний факультет.Меморандум про співпрацю

НОВИНИ: Соціо

18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 2
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
» Всі новини