За вбивство трирічної давності суд присудив закарпатцеві 7 років тюрми

Це трапилося у листопаді 2006 року. Тоді у потічку в селі Білин Рахівського району Закарпатської області місцева жителька, повертаючись вранці додому від доньки, виявила мертвого чоловіка. Про страшну знахідку жінка повідомила власницю місцевого кафе, а та зателефонувала на "швидку" і в міліцію.

За вбивство трирічної давності суд присудив закарпатцеві 7 років тюрми

Після тривожного повідомлення  у село  виїхала посилена слідчо-оперативна група. Поки експерти та слідчі проводили огляд місця події, інші стражі порядку вирішили опитати селян, чи хтось щось чув і бачив  того вечора. Як пізніше показала експертиза, у вбитого були забійна рана щоки і верхньої губи. Та причиною смерті молодого чоловіка стала асфіксія через  утоплення.  Працівникам міліції вдалося з’ясувати: ввечері Михайло з сестрою Мариною  відпочивав  у сільському кафе. Пізніше  до них за столик  підсів місцевий молодик Юрій Кибера. Компанія розпивала спиртне, а покинули  заклад  пізно, коли його вже зібралися зачиняти. Тим часом стало відомо, що в районній лікарні перебуває з тілесними ушкодженнями згадана Марина, сестра Михайла.  В оперативників майже не було сумнівів, що тут, скоріш за все,  замішаний Юрій.  Тому, не гаючи часу, правоохоронці подалися за адресою, де проживав  молодик.

Під час розмови той помітно нервував, але довго не викручувався, певно, розуміючи,  що  у працівників міліції є неспростовні докази його вини. Тому зізнався у скоєному злочину.   Звістка про смерть Михайла його явно налякала.

А події того вечора розгорталися так. Весь день Юрій  заходив то в один  звеселяючий заклад, то в інший. А ввечері вирішив ще й заглянути у кафе. За столом сидів знайомий Михайло з сестрою Мариною. Вони  люб’язно запросили Юрія до своєї компанії. Вечір  удався на славу:  танцювали, веселилися.  Коли заклад стали зачиняти, компанія придбала ще пляшку горілки і  вийшла на вулицю.

Марина  йшла трохи попереду. І раптом п”яний Юрій чомусь згадав компаньйону старі образи. Між нетверезими чоловіками виникла  суперечка. Розлючений Кибера кілька разів сильно вдарив Михайла у голову, той втратив свідомість і упав на землю. Зауваживши, що хлопці відстали, Марина пішла їм назустріч. Побачивши непритомного брата, дівчина накинулася з докорами на Юрія. Та тільки-но  вона  зігнулася над братом,  щоб привести його до тями, як Юрій і її  вдарив  кілька разів. Перелякана  дівчина   побігла викликати "швидку".

Тим часом Юрій потягнув непритомного чоловіка до потічка, зануривши його голову у воду. Хотів нібито привести Михайла до тями.  Коли (за словами підсудного) йому здалося, що  той  заворушився, Кибера покинув його.

За цей час Марина прийшла до подруги і з нею подалася до іншої знайомої. Викликали "швидку", а потім  вирушили на пошуки Михайла. Далі подруги чомусь йти побоялися і вирішили повернутися додому. Хлопця на дорозі не виявилося, сестра довго його гукала.  І тут у нічній темряві на Марину несподівано знову накинувся з кулаками Кибера. Він жорстоко побив дівчину, потім затягнув її в альтанку, де й  продовжив   "екзекуцію".

– Не можу залишити тебе живою, -- розлючено кричав Кибера, -- Бо ти --  свідок.

Розуміючи, що їй не вирватися з рук п’яного тирана, Марина  прикинулася непритомною. Однак це не подіяло.  У  той  час неподалік загальмував автомобіль.  Фари освітили альтанку. Можливо, саме ця обставина й урятувала бідолашну. Кибера  кинувся втікати. На щастя, машина, що так несподівано з’явилася у нічній темряві, була каретою  швидкої допомоги. Вона  й забрала молодицю в лікарню...

Під час проведення  слідства затриманий повністю визнав свою вину. Далі  справу розглянув районний суд. На судовому процесі  підсудний  визнав свою вину.

І ось звучить вирок:  Юрія Киберу засуджено на  7  років ув’язнення зі стягненням  на  користь потерпілих 33991 та 1700 гривень. Ухвалою Закарпатського апеляційного суду вирок залишено без змін.

Іван Ладжун, ВЗГ ГУ МВС України в Закарпатській області
02 жовтня 2009р.

Теги: вбивство, тюрма, Білин, Рахівський

Коментарі

аня 2009-10-03 / 22:39:00
кильо дав убийца на лапу .

аня 2009-10-03 / 12:40:00
сколько заплатил убийца?99

НОВИНИ: Кримінал

18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
/ 1
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 1
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
» Всі новини