Німецький сутунер вербував закарпаток у європейські борделі

Прагнення наших людей знайти добре оплачувану роботу нерідко використовують різноманітні пройдисвіти. Українцям обіцяють золоті гори за кордоном. Особливим попитом у Європі користуються наші красиві жінки, на яких полюють торговці живим товаром.

Німецький сутунер вербував закарпаток у європейські борделі

Днями співробітники  відділу з протидії торгівлі людьми ГУМВС України в Закарпатській області затримали злочинну групу, що займалася вербуванням закарпаток в європейські борделі. Організатором афери виявився чоловік, який має подвійне громадянство -- Росії та Німеччини. Його спільники -- троє раніше судимих закарпатців, один із яких відсидів 13 років за вбивство.

УКРАЇНКА В НІМЕЦЬКІМ “АУДІ”

-- У ніч з 24 на 25 вересня, -- розповідає начальник ВБЗПТЛ ГУМВС України в Закарпатській області підполковник міліції Володимир Поляк, -- на пункті пропуску “Ужгород” Чопського прикордонного загону наші працівники спільно із співробітниками оперативно-розшукових відділів Мукачівського та Чопського  прикордонних загонів  затримали  двох громадян Німеччини (паралельно вони мають ще й російське громадянство) віком 38 та 53 роки. В  їхньому автомобілі “Ауді”  перебувала  також  24-річна громадянка України, жителька Мукачівського району. Останню, як з’ясувалося, мали намір переправити через кордон з метою подальшого продажу в борделі Західної Європи для заняття проституцією.

Сама мукачівка (назвемо її Терезою) походить із малозабезпеченої родини, виховує без чоловіка двох малолітніх дітей. Використовуючи таке вразливе становище жінки, зловмисники запропонували їй роботу в борделях Західної Європи, конкретно Німеччини. Майбутній повії виготовили закордонний паспорт, виробили Шенгенську візу. Зловмисники також позичили дівчині гроші, які тій були конче необхідні. Звичайно, усі затрачені на неї кошти українка  пізніше повинна була відпрацювати власним тілом...

З’ясувалося, що  учасниками  цієї  злочинної групи були також троє наших співвітчизників, жителів  Свалявського району Закарпатської області. Усі вони --  раніше судимі за скоєння тяжких злочинів й відбували реальні терміни ув’язнення. Ватажок цієї групи, 40-річний свалявець, відсидів 13 років за скоєння вбивства.

Дівчат замовляв 53-річний німецький бізнесмен Л., а їхнім завданням було підшуковувати претенденток для задіяння  в сексіндустрії та сприяти їм в оформленні документів на виїзд за кордон. Як правило, з дівчатами знайомилися в розважальних закладах, саунах, барах, частували їх алкогольними напоями, а  потім змальовували райдужні перспективи роботи за рубежем. Однак насправді всі красуні опинялися в підпільних борделях Європи.

За оперативною інформацією, мукачівка Тереза є далеко не першою секс-бранкою цієї злочинної групи. За кожну доставлену в бордель повію сутенери отримували 5000 євро. А також свій відсоток від безпосередньо зароблених проституткою грошей. На сьогодні  за допомогою колег з Інтерполу та прикордонників встановлюються інші потерпілі, які переїжджали з цими громадянами Німеччини через кордон. Ми не виключаємо того, що таким чином вони вивезли вже не одну дівчину, які тепер перебувають в борделях Німеччини, Чехії, Угорщини тощо.     

СУТЕНЕРИ ПІД АРЕШТОМ

 За  цим  фактом прокуратура Закарпатської області порушила кримінальну справу за ст.149 ч.2 (“Торгівля людьми”). У цій справі проходять чотири  особи. Усі вони заарештовані, в тому числі й згаданий 53-річний громадянин Німеччини. Хочу відзначити порозуміння  між міліцією, прокуратурою та Ужгородським міськрайонним судом. Ми їм за це вдячні, адже  вказані  особи  -- всі раніше судимі. Російський "німець" раніше був засуджений на території Російської Федерації (триває перевірка його діяльності в самій Німеччині). А кожен із трьох закарпатців притягався до кримінальної відповідальності й був засуджений за скоєння тяжких злочинів. Тож усі четверо становлять  неабияку небезпеку й могли впливати на потерпілих, свідків тощо. Тому слідчий і  прийняв  рішення про взяття усіх чотирьох під варту.

У справі проходить також ще один громадянин Німеччини, який на момент затримання перебував в згаданому автомобілі “Ауді”. Однак він проходить  лише в якості свідка, оскільки, як ми з’ясували, до цієї справи стосунку  не мав. З паном Л. вони друзі, в останні два місяці постійно були разом. Цей німець не причетний до вербування закарпаток в європейські борделі, чим займався його товариш. В Україні у нього --   легальний бізнес. Спершу  той німець  був затриманий і доставлений в управління, але після того, як ми його опитали й встановили його зв’язки,  був відпущений.

НЕ ШУКАЙТЕ “ЛЕГКИХ” ГРОШЕЙ

На завершення хочу звернутися до жительок нашого краю, які, можливо, уже стикалися з  цими особами: кого або вербували аналогічним чином, або вони вже повернулися із закордонних борделів. Звертайтеся по допомогу в міліцію: тел. 8-0312-69-53-30, або на 102. Також застерігаю тих дівчат, які можуть стати сексбранками в майбутньому. Не вірте заманливим обіцянкам незнайомих чоловіків, в тому числі й іноземців. Як правило, жодних  грошей  від  проституції за кордоном ви не заробите. Українським повіям там штучно створюються такі боргові умови (проблеми з поліцією, образа чи обкрадання клієнта тощо), які вони змушені відпрацьовувати  протягом року-двох.  Часто сексбранок б’ють, калічать, а то й взагалі убивають. Лише коли проститутка втрачає  “товарний” вигляд, важко захворіє, її можуть викинути з борделю й відпустити на всі чотири сторони. У нашій практиці був випадок, коли закарпатка, 22-річна жителька Великоберезнянського району області, котра “працювала” на трасі в Москві, попала під сутенерські “розборки”, була покалічена від вибуху гранати, і лише тоді її відпустили з сексрабства.

Більшість українок, які перебували в секс-рабстві, потребує потім  психологічної реабілітації, оскільки у них діагностуються суттєві проблеми  з психікою. До слова, якщо проаналізувати саму секс-індустрію, то з’ясовується, що відсотків 60 закарпатських повій торгують власним тілом на трасах і в підпільних борделях Росії,  й лише 40 їдуть в країни Західної Європи. Пояснюється це тим, що для поїздки в Росію не потрібні закордонні паспорти, візи, та й мовного бар’єру для українок там не існує. Лише російські сутенери набагато жорстокіші, ніж західноєвропейські. У Росії підпільний секс- та порнобізнес впевнено контролюють потужні злочинні угруповання, які жорстоко розправляються з “непокірними”. Недарма ж сексіндустрія стоїть на третьому місці за рівнем тіньових прибутків після торгівлі зброєю та наркотиками! 

З початку року в Закарпатській області міліцією порушено  три  кримінальні справи за фактами торгівлі людьми, за якими проходять потерпілі молоді закарпатки. Також задокументовано близько десятка спроб вивезення  для  сексуального рабства за кордон через Закарпаття жительок  інших регіонів нашої держави. А загалом по Україні міліція порушила вже 221 кримінальну справу за фактами торгівлі людьми. 

ЛЮБОВ ЗА ГРОШІ

Працівники міліції відслідковують  й   таке ганебне явище, як секстуризмом, що  набуло в Україні особливого  поширення за останні роки. Громадяни іноземних держав, користуючись послугами українських шлюбних агенцій, нерідко приїжджають в Україну, в тому числі й на Закарпаття, під виглядом потенційних наречених. А насправді банально експлуатують наївних українських жінок, які сподіваються вийти заміж і виїхати за кордон. Українська преса нерідко пише про такі випадки. На необхідності боротьби із секстуризмом наголошує й міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко. Правоохоронці перевіряють діяльність шлюбних агенцій, яких на території Закарпаття діє кілька, в тому числі й з інших областей. Проводяться бесіди з родичами закарпатських жінок, які вийшли заміж за іноземців і проживають за кордоном. Однак впливати на шлюбні агенції у правовому полі міліція не може, оскільки поки що  не надходило заяв від потерпілих закарпаток, які зазнавали таким чином сексуальної експлуатації й були обдурені. З іншого боку, міліцейський відділ  боротьби з торгівлею людьми  відслідковує  молодих жінок, які свідомо займаються проституцією, в тому числі вступають у сексуальні стосунки з іноземцями з метою одержання винагороди. А також сутенерів,  які їм у цьому сприяють. Самі ж повії під час “неофіційних” розмов зізнаються, що нерідко серед їхніх постійних клієнтів трапляються громадяни Словаччини, Угорщини, а також країн Євросоюзу. Іноземці приїжджають у бізнесових, ділових справах у прикордонне Закарпаття й приємно відпочивають з нашими дівчатками. Звичайно, не за “дякую”: тариф за годину сексу становить 100-150 євро. Знайомства проституток з грошовитими клієнтами відбуваються, як правило, в ресторанах, готелях та інших місцях відпочинку.

Загалом з початку року закарпатська міліція порушила  13 кримінальних справ за фактами звідництва, сутенерства та утримання місць розпусти.  Робота в цьому напрямі триває.

Володимир Павлюх, ВЗГ ГУ МВС України в Закарпатській області
02 жовтня 2009р.

Теги: сутенер, бордель, торгівля людьми, Німеччина

НОВИНИ: Кримінал

14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 4
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 2
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 10
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
23:14
/ 11
У корупційній справі депутата від ОПЗЖ Маєрчика "недоброчесну" голову апеляційного суду Фазикош (само)відвели і призначили її "протеже" Бисагу
18:35
/ 1
В Ужгороді грабіжниця штовхнула та відібрала в жінки сумку
18:04
/ 1
П'яти "ухилянтам", які намагалися виїхати в Румунію як "червонохрестівці", повідомили про підозру
11:01
/ 1
Справу про підрив гранат депутатом Батрином на сесії Керецьківської сільради передали до суду. Корумпованого голову Мушку досі не судять
21:42
/ 1
Детективи БЕБ вилучили в двох ужгородців 3000 контрафактних електронних сигарет на 2,5 млн грн
19:48
/ 3
Наркоторговцеві з Рахова присудили понад 7 років тюрми з конфіскацією майна
11:45
/ 6
Водій "смертельної" Audi Q5 у 2022 році був позбавлений прав через рух п'яним за кермом по зустрічній смузі руху
» Всі новини